Lyckas med dagen

Idag har jag än en gång lyckats med att ha så mycket inplanerat att jag inte vet om det går, men skippar stressen idag. Ska snart till stallet och rida ut/hoppa och så blir det motsatsen imorgon, så blir troligare hoppning idag för det tar så lång tid att bygga. Annars är det träning och hinna åka mot trelleborg och rida en kuse till.


Header

Borde verkligen byta header, men det var inte jag som gjorde headern som ligger där och ingen aning om hur man bytar så på den fronten sker inte mycket.

Jag är snart klar med ännu en laborationsrapport och sedan är det bara en kvar. Hjärna var dock väldigt fräckt att se i mikroskop.

i förrgår hoppade jag Khango vilket gick över förväntan, riktigt bra, ändringen sedan sist var en nosgrimma så han inte kunde gapa som en galning. Ariella och jag fick sällskap på rundan av Emma igår och Ariella var väldigt nöjd med uppmärksamheten och av sin nya lilla saltsten på tio kg.


För tidig helg

Skulle egentligen ha haft en eftermiddagsföreläsning idag, men den blev inställd, synd. Men fick iaf gjort lite annat nödvändigt även om det inte innefattade skolan. Good me! Ariella är motionerad, gymmat, cyklat till Limhamn, hade nog inte hittat dit samma väg igen, vilken kringelkrokväg vi tog.

Ätit thaibuffe, yes kräsna jag äter ju allt nu ;) Åkt och köpt saltsten till Ariella, varit i möbelaffär och ja etc etc

Ja det var alla valda foton till min fotokollektion som ska upp på väggen, finns dock plats till ett foto till så det blir en bild där det är mer än ett djur, men vilken det blir är svårt att säga!!

Ariella

Nu är det för tillfället lugnt i stallet igen. och på lottningen fick jag Lund, visst tio minuter till patologen i Malmö hade inte suttit fel, men hellre lund än Kristiandstad och egentligen är kanske lund mer lockande :)

Nu har jag för mycket huvudvärk för att ens tänka ut något mer

Älskade, underbara lilla Zippa. Ett år i stan kunde hon ändå ha fått, hon hade älskat det här

Lång helg/kort helg

Ja jag vet inte alls vad det känns som idag! Bra att skolan är imorgon så att jag kan få ta det lite lugnare, andra tycker att helgen är för kort medan jag oftast kan säga att längre helg hade jag inte orkat. Hade knäckt mig totalt. Ska bli ändring på det dock, men konflikter är inte min grej.

Ariella har hoppat med ryttare för första gången för tio år. Summering av det är att hon är ju totalt värdelös på att travhoppa, men hoppar extremt stiligt när hon gör det. Ponnyridningen i lördags gick bra, tar bara lång tid. Men stallet innebär lite för mycket stress just nu, vilket leder tillbaka till första stycket. Konflikttime.

Annars har jag bara lyckats pajat ryggen idag, men massören ville bråka med ländryggen nästa gång också, så hoppas på mirakel nästa fredag.

Zimba lilla snuttenutt

Massage/hö

Gymmet imorse, tog passen indoor walking och direkt efter Cxworks, därefter skolan, mikroskopierade och skrev lite mer laborationsrapport. Nu är iaf de två som ska lämnas in på söndag klara. Vovverunda och äta. Nu skriver jag istället den som ska lämnas in om sex dagar och korrekturläser professionsarbetet. Snart är det dags att åka och få massage, first time ever. Sedan till stallet och hämta 100 balar hö. Blir jag avslappnad av massagen har jag alltså en plan för att bli spänd direkt igen.

Monstergeten Yasmine. Sött litet turistobjekt och odjur

Blir det bra höst eller hemsk höst

Så imorgon blir det att dra lott i skolan, vi är fem stycken som samtliga vill ha praktik i Malmö, alla kan väl tänka sig att pendla till Lund men EN måste ha praktik i Kristiandstad. Jag vill inte ens räkna ut vilka sjuka tider jag kommer få leva efter resten av hösten. Usch och jag har ju alltid otur i spel! Ska försöka förtränga det nu

Superted, bästis med Gråben. Denna bilden byts förmodligen ut när jag scannat in lite andra foton

Grym träningsvärk

I vanliga fall tar det mig en dag iaf innan jag känner av träningsvärk. Imorse vaknade jag med det och det bränner otroligt skönt. Passet tog verkligen alla muskler.

Ariella imorse, hon är verkligen sjukt stressad mår inte alls bra....för mycket spring i stallet för henne. Ska försöka få att hon får sova inne så snart som möjligt så hon kan få slappna av ibland!

Red Dior som skötte sig bra. Innan jag stack hem, ut med vovven, skriva ut och sedan satt jag hela dagen och skrev laborationsrapport (till 17 kanske) till gymmet, sedan skånetrafiken och fixa kortet och sedan cyklade jag till min bror och fick med mig 3 stycken baked alaska hem!!!! :D yes

Min bästa och underbaraste Sonja!!!!! <3

Den inspirationen

Så har min kortvariga blogginspiration gått över. helt klart.

Ariella och jag var iaf ute i över en timme idag och kollade omgivningarna. Khango fick jobba lite. Sedan skrivit laborationsrapport hela dagen tills jag gick till gymmet med Anna och för första gången körde bodypump. Sjukt! kommer ha träningsvärk imorgon!!!

BusMyrra!!

Hem ljuva hem?

Så var det gjort, sista gången hemma, på gården, tagit ner alla plaketter, vilket var ett helsikes jobb, tydligen inte bara masonitens skruvar som satt i väggen utan varenda skruv på varenda plakett. Har blåsa mitt i handen efter allt skruvande och ömmar rejält i höger handen. Gick inte att "rädda" masonitskivorna utan vi fick ta av alla och skruva på dem på nya skivor.

Sedan var det mest tankar som jag brukar, tänka igenom allt man nu gör för sista gången, kolla utsikten, stå inne i rummet, sopa MITT stall. Mitt stall som jag tagit så noggrant hand om sedan jag var nio år. Nu är jag fast i att vara runt andra knäppa hästmänniskor, alla med olika åsikter om allt och tvångstankar att man måste bråka/diskutera om allt. Suck!

Tur jag haft så många hästar att träna på att lämna så ja nu vänder vi blad. Hejdå Ölöv, kommer sakna friheten i att kunna leva på gård!

 
 
Atinka är saknad i vår lilla ponnyfamilj!

så var den dagen slut

Ja vad har jag lyckats med idag. Höll i prova på ridning för tre stycken, tog Mimmi och Ariella<3

Gjort ett försök att skriva lite mer laborationsrapport, men slutade med att jag strök tvätt istället. roligare kanske. Samt en kattpromenad med Myrra och Presso. Maja har vi sedan länge gett upp att ut och gå med. Kommer inte ihåg om jag nämnt det men nu är papprena på gården skrivna, dit sista gången imorgon :(

Denna bilden är inte helt hundra än, Gammeltant Morris. Blir kanske ett annat foto, men har inte lyckats hitta det än

god morgon

Har varit iväg tidigare och scannat in foton från gammaldags "riktiga" foton. Dettta då jag inte har några digitala kort på Gråben. Katt som var äldre än mig och dog när jag var 10. En riktig superkatt, finns inte ett foto från släktträffen/när vi har gäster i huset som han INTE finns med, liggande i någons knä. Kommer tydligt ihåg honom som att jag inte kunde sätta mig i soffan förrän han kom springade. Jag var kattviskare redan i den åldern ;)

Nu blir det lite intensiv laborationsrapportskrivande innan det är dags att åka och hålla i ponnyridning. Skrivit ut min masson trichrome stain rapport iaf :) korrekturläsa en gång så är den klar.


Foto på Molle, Minnies bästa vän

Korttidsminne helt perfekt

Sitter och försöker tänka ut vad jag gjorde igår, tar nog bara 10 minuter att komma ihåg. Men iaf skolan hela dagen, föreläsning hela tiden och sedan otroligt kort stund grupparbete, sedan ville någon i gruppen hem, så inget blev gjort. Stallet efteråt och red ut på Khango och markarbete på Dior med lite bommar och ett kryss (riktigt häst att hoppa) Sedan tömköra Ariella som var galet pigg.

Idag åkte jag hemifrån 06,00 och cyklade till gymmet körde för första gånget passet indoor walking och 5 minuter vila tills nästa pass cxworks började och sedan lite gym...till skolan och skrev intensivt laborationsrapport till halv ett. senare stallet och fixade lite och körde Ariella, som var helvild....beter sig som att någon tjuvfodrar henne några kg havre varje dag.

Lilla Minnie

Inget internet

Igår var det än en gång heldagslaborationer, kombinerat med seminarium. Färgade bland annat in njure och lever med en silverfärgning. Åkte till stallet och hoppade Khango gick bra och var en riktigt kick att hoppa lite seriöst, länge sedan sist. Sedan fanns det inget internet när jag kom hem, tydligen dog internet i hela kvarteret vid ett strömavbrott. Idag har jag varit på VFU, kul och lärorikt.

Efter att vi slutade så körde jag till stallet och tog blod från ariella och körde och lämnade in hos veterinären.

Och nu gårdagens bild och dagens bild till fotokollektion:

Espresso, tyvärr finns det inga snuttevalpbilder på honom, bara hårmonsterbilder.
 

Lilla Maja som var och är superdupersöt

Atinka

Ännu en laboration idag, har snittat igen och mikroskopierat det vi färgade sist. Hann även med att skriva riskanalysen inför imorgon innan jag tog bussen redan 14,15.

Red igenom Khango ordentligt i ridhuset, och gick ut en runda med Ariella. Blev genomblöt, är en dålig ide att gå i gräs när det är blött i marken, kunde hälla vatten ur skorna efteråt! Äckligt, är allergisk ;) mot blöta fötter sedan min vistelse i Holland.


Bild för idag blir Atinka

Foto

Har i sommar köpt en ram, där man kan sätta in 16 olika mindre foton. Tanken är att försöka skrapa fram den bästa bilden på alla underbara djur vi har/har haft tidigare. Så varför inte börja med en bild varje dag, så får ni se det ;) och kommentera om det är för dålig eller bra bild. Enjoy Bokstavsordning så det blir ordning på torpet!
 
 
Först ut Ariella. Som är den som kanske inte får den bästa bilden, men foto Nr.1 finns det andra planer för!

Vecka två

Snart så börjar andra veckan i skolan. Tyvärr slutar jag såpass sent hela veckan (förutom fredag) så jag kan inte lämna in blod från hästarna, måste vara där senast 14. Vilket känns väldigt tight att hinna med om jag slutar 12, alltså att ta mig till bilen, köra till stallet, ta blod och köra hela vägen dit. nja, tidsoptimist är jag men samtidigt realist!

Iaf höll jag i ponnyridning igår, gick ju helt okej, kom ju inte så många. Idag åkte vi ut till gården, fick fyllt transporten helt med allt - bland annat soffan! igår fick vi äntligen ett bord i lägenheten... känns faktiskt en skillnad när man varit utan i så många månader. Dock ser mitt rum för första gången ut som att det är någon nyinflyttad, massa kartonger och lådor. Men när vi tömt transporten åkte jag till stallet och red Dior, Emma hade ridit Ariella innan.

Jag har börjat uppfostra dem lite i stallet, allt hängde perfekt till Ariella, så som jag vill ha det och bettet var rent. Igår efter ponnyridningen fick jag ta fem utav sex träns och lämna tillbaka till respektive person, och säga till dem att tvätta dem. Får till svar att det har vi ju gjort, trots att det finns tjocka beläggningar kvar.....SUCK!! Men men uppfostring är påbörjad!

Sedan hem igen, kopiera cirka 200 sidor till imorgon och sedan gymmet. Alltså har det varit en knäpp Paulina dag idag, måste sluta med det! Orkar snart inte med mig själv.


En hel sommar sedan sist

I och med detta inlägget går det att konstatera, jag måste sitta och plugga vid datorn igen. Helt plötsligt har jag då tid att blogga igen. Iaf sommaren:

Efter att jag kommit in i rutinerna på jobbet, så såg dagarna ut som följande: På gymmet halv sju, hem duscha, till jobb, jobba och slutade 18,15, åkte direkt vidare till stallet/ut till shettisarna på betet och var hemma igen 21,30. Ett snabbt sätt att spendera en sommar. Ariella har stortrivts ute på betet, hämtade hem alla fyra igår. Ariella har blivit bästis med Mini, förutom att Mini är lite mindre så är de väldigt lika. Idag rymde Ariella när dem tog in Mini från hagen, hon ville vara med henne, sprang in i boxen med Mini.

Har varit hela fem skoldagar nu på sista skolåret! Första dagen introduktion var skrattretande, snacka om att slösa bort en dag. Därefter har det varit fyra intensiva laborationsdagar - roligt.

Denna helgen flyttar vi också all möblering från gården och nästa helg ska väl iaf mina föräldrar städa över där.

I hästväg rider jag fortfarande en någon oupfostrad ponny - Khango och från och med denna veckan en storhäst - Dior. En väldigt trevlig häst men som vanligt med hästar jag börjar rida så är den totalt omusklad. Men ska väl få ordning på den också. Har sedan igår fått in en vuxen inackordering i stallet (en vuxen som inackorderar en storhäst alltså) så äntligen lite ridsällskap som vill rida ut / träna....yey!!

Nästa vecka måste jag ta blodprov på Ariella och köra till veterinären med det, hon har fått minst 15 fästingar på betet!!! hemskt! Ska ta på Zigge samtidigt och kolla hans blodvärden pga hans cushing.

Samt ett förslag till Janni, Är det inte dags att skaffa oss varsin ryttare att åka till Donetsk med, dem helgalna men sjukt roliga veckorna saknar jag fortfarande! Du får skriva in från vår dagbok under resan på en datorn så jag får läsa det igen! ;)
 
Donbass tour 2010

Har under den långa sommaren tänkt på såååå mycket att blogga om, men just nu kan jag inte komma på något speciellt, tre kvällar i rad på Malmöfestivalen blev det iaf.

Tack för denna gången kära vänner

RSS 2.0