Today

har jag varit ledig, sov länge, kollade på film, lallade runt lite...sånt trevligt. Annars har det mest intressanta jag gjort idag att åka till affären och handla. Ja det blev så sent på kvällarna så jag varken hann eller orkade skriva blogginlägg. Har börjat nu i word istället, så det kommer den närmaste tiden. Tobias hade saknat mig ju, hörde vid tiotiden, NINA nerifrån stallgången. Nä uppdatering kommer någon annan gång, nu ska jag stänga ner!

Snart Maastricht

Imorgon vid fyratiden åker vi då till Maastricht. Med oss tar vi Bleeker och hingstarna Chicago och Hagedorn (förhoppningsvis kommer jag tillbaka i en bit)

Idag fixade jag stallet (vår bit då såklart) själv, Katrin var ute och gick med alla som skulle det, så det slapp jag. Gerfried skulle hoppa vilket gör att jag måste vara ännu effektivare, men det gick...klockan fyra när det var tre hästarn kvar att rida, så säger han att de som skulle komma och kolla på två av hästarna inte kommer, så de hästarna åkte in i skritten istället, trevligt, sånt gillar jag:)

Blev färdig i tid faktiskt idag, Agahta skulle komma tillbaka imorgon vid åttatiden, jobbar hon sedan så kommer det väl bli lite lugnare, fast det är mycket som måste göras iordning för tävlingen imorgon! Menmen vi hörs, sms fungerar alltid, iallafall tills jag har bytat nummer till det holländska så att Gerfried kan nå mig. Ha det bra!



Förresten har du helt rätt Susanna, starkt att du lagt märke till det. Stoet är helt irrelevant, det är pappan till hästen och morfadern. Det andra bryr sig de flesta insatta inte om, av någon anledning.

Åska

Morgonen som vanligt, Gerfried kom relativt tidigt och hjälpte mig fixa färdigt det sista. Sedan red han nonstop hela dagen till klockan tre. Här har regnat exakt hela dagen, självklart när jag skulle ut och fodra hästarna utomhus, så blev det mycket mycket värre! Dygnsur när jag kom tillbaka, håret rann och de andra bara skrattade åt mig.

Nu ser jag på en film jag velat se ett bra tag och har snackat med Sandra större delen av tiden:) nu börjar det däremot bli sent, ska fortfarande hänga tvätt, duscha och inte störa rumsgrannen alltför mycket. Först måste filmen ses färdigt dock! åskat har det också gjort för första gången här

Free day

och ja idag har det regnet, fast inte hela dagen, har inte direkt varit ute mycket.

Vaknade som vanligt kvart i sju, suck. Felet med rutiner där ja. Sedan efter att ha varit uppe en vända lyckades jag sova, inte helt ostört till halv tolv. Läste en halvtimme innan jag gick upp. Dagen har spenderats med att läsa, sett Saw 6, tyvärr försvann ljudet efter 45 minuter, men då var jag så inne i den att jag fortsatta. Tror inte att jag riktigt fattade slutet dock. Blir kanske bättre när jag kan höra vad de säger, känslan försvann lite också när det var tyst hela tiden (subtitels dock). Annars har jag inte gjort någonting. Mina fötter är med all säkerhet nöjda! Har egentligen inte varit ledig på en tre veckor, hälsosamt att slappa ibland, bara det inte är för ofta!

Datorn felfri igen...för stunden

Idag har det varit full rulle hela dagen, Agahta är ju fortfarande inte tillbaka så det var massa att göra idag. Iallafall så behövde jag bara fixa spånboxarna och de två halmboxarna (som inte är i vår del av stallet), Gerfried gjorde de andra halmboxarna. Går mycket snabbare för honom, när han har fyllt containern (efter lite mer än hälften av boxarna) kan han själv ta traktorn och tömma den (jag måste alltid vänta tills någon annan har tid), sedan när det är dags för att få in halmen tar han skopan med traktorn och kör in det själv (även här behöver jag vänta tills någon annan gör det). Och nej jag vill inte göra det marginalerna är inte tillräckligt stora!

Igårkväll när höet ska ges, hade Miccha redan gett alla andra hästarna och ska då vara snäll och ger mig den stora, breda grejen höet är på. Visst det går ju bra inåt medan jag ger i boxarna, sedan ska jag backa ut den igen. HELT otroligt omöjligt! Krockade i väggen ett par gånger(oftast hann jag stoppa den innan vi krockade helt), innan han råkade passera och då kom in och tog ut den till mig:) jag vet att jag är skicklig!

Därefter skulle alla hästar som inte har ridits de senaste dagarna också sättas igång idag, samt unghästarna, Hagedorn ridas och Mega Hit visas. Mellan allt skulle även stallet fixas, putsa lite och massa annat. Har inte varit många lugna stunder. Fast Gerfried mockade på kvällen också och Katrin fodrade hästarna utomhus innan de åkte halv sex. Vilket innebar att jag skulle putsa, fixa ryktplatsen och göra iordning Mega Hit som stått på torkning innan klockan sex fodringen. Gick nästan jag var färdig med allt kvart över sex.

Har även haft lite problem med datorn med att när jag klickar på nästa sida blir det allt mindre "visbar" sida, den undre delen av sidan blir alltmer vit, tills det inte går att se något alls. Otroligt irriterande! Men pappa lyckades än en gång åtgärda det, samtidigt som jag nu fick tillgång till någon ny connection för att få filmer hemifrån (de jag har börjar faktiskt bli uttjattade). Det är faktiskt det jag väntar på nu, det är 50 minuter kvar innan den första rar.filen är färdig. Men jag vill ha upp datorn på rummet ikväll, då jag är ledig imorgon och därför vill kunna se på film/göra annat med datorn innan jag vill göra annat. Förhoppningsvis regnar det inte imorgon och då kan jag ut och fota en del.

Men idag har vädret varit perfekt, varmt, soligt och skönt. Dock ändras vädret här väldigt snabbt, imorgon kan det vara kyligt och regna. Fast här blåser nästan aldrig och blir aldrig riktigt kallt på samma sätt (änsålänge).

Ha de bra, imorgonbitti ska jag försöka sova, imorse vid sex var det något kreatur som hittade att han hade en kedja utanför dörren (den där täcken hängs), så dumhuvudet stod och bet och skakade på den. Låg och lyssnade på det trevliga metalliska bankandet väldigt länge. Dumma djur!

Vindstilla igen

Nu är vinden borta igen, lugnt och fint har det varit idag, soligt större delen också. Stallet gick snabbare idag, fick hjälp av Gerfried vid halv nio så då gick det ännu mer undan! Katrin gick med ett par hästar och red därefter Umber, Gerfried red de tre unghästarna och de andra tre som inte ska gå fram till söndag. Så jag fixade hästar lite hit och dit. Eftermiddagen fixade jag lastbilen, städade ur lite, tömde ut gamla vattnet ur tanken så att jag kan fylla på nytt i nästa vecka.

Chillat lite till, är inte så mycket att göra förrän på söndag då resterande hästar ska börja ridas igen, nu ska de bara gå ut och gå två gånger om dagen istället. Inget mer att säga idag annars än att tvättmaskinen äntligen var ledig så jag tvättar.

Sedan går det tydligen inte att steka djupfryst file, jaja då blev det fiskpinnar igen

extra

nä pappa men hade jag inte skrivit att det bara var hästarna som åt, så hade du kommenterat att "jag visste inte att du åt gräs"....jo det hade du, bara att erkänna.

Haha ja visst är jag modig som vågar smaka allt konstigt de ger migXD. På resorna bloggar jag helt enkelt i Word, enklaste lösningen är alltid bäst, sedan är ju tiden efter datumet alltså den tiden och dagen som jag skriver inlägget. Annars hade jag aldrig lyckats komma ihåg det. Nä hur bra minne tror ni att jag har alltså. Sådant där glöms snabbt bort efter en dag extra


Dagens bästa: Det var en björn, ett lejon och en gris. Björnen sa, om jag morrar så skakar alla av rädsla. Lejonet sa, om jag ryter så flyr alla av rädsla. Då sa grisen, de är väl inget, om jag jag nyser så går hela världen och vaccinerar sig!

Vind

Första dagen här nere som det faktiskt fläktar en lite starkare vind, haha då känner man sig som hemma eller? Fast det har varit ganska skönt utan att det alltid ska blåsa.


Idag har Katrin ridit tre hästar, Gerfried har klippt tre och jag har varit ute och gått med resterande hästar två gånger var 10-15 minuter. Som om jag inte hade tillräckligt med sår på fötterna. Agahta åkte hem igårkväll, hon hade tydligen något problem hemma (de trodde att killen nu var med en annan tjej), så hon hade spenderat de två veckorna vi var borta med att gråta, så nu är hon hemma för att fixa sina problem i en vecka. Vilket innebär att jag inte var ledig mer än igår eftermiddag. Men Gerfried kom ganska tidigt (äntligen såg han liiiite trött ut), han var här igår till halvtio, så han var uppe länge i sträck. Han gjorde iallafall en del av mockning och fixade till lite. Tur annars hade det tagit tid!

Nu har jag faktiskt lite koll på hur hösten/vintern kommer utvecklas. Denna veckan är ingen tävling, sedan är det Maastricht med tre hästar, tror en veckas uppehåll, två veckor i rad i Österrike (olika tävlingar), kommer hem på måndagen och åker sedan troligen på onsdagen till London(världscupshoppning), tillbaka den 23:e och 24:e, sedan till nästa världcupshoppning, hemma i Sverige igen i början av Januari och därefter börjar vi tävlingssäsongen här nere med Amsterdam. Bättre koll än så har jag inte än!

Hoppas ni inte blåser bort, har hört att det är storm där hemma

"hemma"

Jag har delat upp de två veckornas bloggande i tre inlägg här nedanför, så ska man börja från början rekommenderar jag att du scrollar ner och början med inlägget Verona. Annars...gör exakt som du vill!

Tillbaka i Holland igen. Igår blev en bra dag:) Morgonen var lugn, han kom och red vid tolvtiden. Han började med Chicago och jag skrittade fram Bleeker. Göra färdigt allt igen. Vid tre började chicagos klass, han kom trea:) duktig (Erika Lickhammer har förresten ridit honom innan). Sedan longerades Bleeker och sedan var det helt plötsligt en halvtimme tills han skulle vara helt färdig, då skulle jag hinna tvätta benen, knoppa, ha på massagetäcket(tar 15-20 minuter) och alla grejer vara på plats på hästen. Usch vad allt gick undan, men knopparna blev sjukt bra! och de höll perfekt, borde göra såhär oftare! Han slutade på tolfte plats. han ringde först och säger att jag kan börja packa ihop allt. två minuter senare ringer han igen, kan du ha den grå här redo för prisutdelning om fem minuter. hjälp hästen har rullat sig, men det gick. Fast alla i gången kollar lite underligt när man springer med hästen genom gången!

Började ta ner alla grejer och packa ner det, Gerfried tror jag gjorde intervjuer och grejer med sponsorfolket så han kom trettio minuter senare. då hämtade han lastbilen, allt ut i den, hästar in och vi var på väg. 00,30

Idag tjugo över tolv var vi fram, sedan har jag packat upp och därefter degat, eller ja suttit inne på internet för att vara exakt. Just nu funderar jag på om jag verkligen orkar stänga ner datorn, sova och sedan orka starta datorn igen. jag vet vilka I-landsproblem jag har!

Wien

Hittade våra boxar, stallet är i ett garage under ”jord”. Fixade stallet och satte upp alla tillhörande grejer. Gick och fixade våra ”accreditations” vilket denna gången bara består utav en bild på kort som man ska ha runt halsen, sånt gillar jag fortfarande inte. Ja min bild blev som alltid misslyckad! Därefter gick vi till det båset som hans sponsor har, jag hur nu både fått tröja samt jacka, så nu matchar jag också in härJ vi fick också ny hängare till täckena som har färg och text gällande mot sponsorn. Vi provade ett nytt holländskt simkort i min mobil, så att han kan ringa till mig istället och jag till honom, så att jag vet om han blir sen eller några planer blir ändrade, underlättar lite. Det fungerade däremot inte, mobilen startar men jag kan inte ringa/skicka sms eller ta emot samtal så något fel är där. Får väl läsa bruksanvisningen.

 

Jag gick tio minuter med vardera häst. Tjejen bredvid är svensk så jag gick med henne och 13 andra och åt på en mexikansk restaurang, ja jag åt faktiskt, erkännas att det var chicken burger mit french fries. Det gjorde de bra, istället för att hälla på massa äckligt på hamburgaren så hade de bara sallad i den och bredvid en massa grönsaker dränkt i dressing (det åt jag inte). Därefter tog vi en shuttle jet(egentligen en taxi) ner till där lastbilarna står. Nästa problem, eftersom lastbilarna nu inte står på området så hade Gerfried låst den, självklart lyckas jag INTE öppna den, höll på väldigt länge innan jag frågade en förbipasserande, Han lyckas inte iheller. Så slutar med att jag får ringa och Gerfried får ta en taxi ner till mig. Det tog honom kanske 30 sekunder att öppna (gick faktiskt först på kanske tredje försöket), synd om honom men då är allt frid och fröjd. I kanske 30 minuter, då dör elenL suck, ut och kolla, allt ser normalt ut. Då börjar andra komma ut, ingen har ström. 30 lastbilar är inkopplade på uttaget för nio stycken = överbelastning. Fast vad hade de egentligen väntat sig? Nu två timmar senare startade det igen! Jippi, jag kan vänta ett tag till med att vara tvungen att använda eskimosovsäcken. Nä sova hade nog gått, har två täcken plus den sovsäcken, felet är bekvämligheten och när jag sedan skulle behöva lämna sängen. Då hade det varit hemskt!

 

23,00 trodde jag ja, nu dog det igen. Var ute och kollade ingen har dragit ut min kontakt så då är det överbelastning igen. Då blir det väl massa kläder, sovsäcken och täcken iallafall. Nu är det lite varmt här inne för stunden så får väl bädda ner mig nu då!

 

091013 23,40

Natten var faktiskt okej, jag laddade upp med sovsäcken, filt och två vintertäcken, men på morgonen hade jag bara sovsäcken kvar. Felet med det hela var såklart när jag skulle gå upp, frysjeans är inte så trevligt! Jag lyckades ta en shuttle upp till stallet, faktiskt helt utan problem. Fodrade, fixade stallet och gick en runda var med hästarna innan Gerfried kom för att rida, han red hingsten. Jag skrittade fram Bleeker och sedan bytade vi där.

 

Sedan var tanken att vi skulle klippa Chicagos ben, men klippmaskinen var i lastbilen, så då skulle jag cykla ner dit och hämta den. Gerfried sa att det tog fem minuter, ja det tog nog lite mer men då var jag inte helt säker på om jag fick cykla där eller inte. Hämtade saxen, sedan skulle jag hitta tillbaka. Ja jag hitade inte rätt väg iallafall, cyklade fram och tillbaka där utan att hitta det jag trodde var rätt väg, hemskt. Då väljer jag tillslut en av avtagsvägarna, det var inte rätt iallafall. Frågade en tant, men hon kunde såklart inte engelska. Cyklade en bit till och svängde till vänster, frågade en till som pekade ut en väg. Kom dit fast från andra hållet mot vad jag borde. LOST IN WIEN! Tog 40-50 minuter tillbaka, ja jag hade panik och kände mig ganska stressad. När jag väl kommer dit så beslutar han sig för att vänta till imorgon med att klippa. Suck. Så ironiskt egentligen haha.

 

Chicago hoppade först, gjorde en perfekt runda, gick upp i ledningen men sista ryttaren gick snabbare så han slutade tvåa. Bleeker hoppade senare och fick ett ner, han touchade bara vid den, synd! Jag som sagt till honom att bästa hästen inte kunde vara sämre än den andra hästen, hjälpte visst inte.

 

Gjorde iordning allt i stallet och gick därefter och åt med alla de andra. 10-15 personer ungefär. Väldigt trevligt gäng! Vissa verkade som att de skulle gå på festen ikväll, men jag väntar nog. Det är tre morgnar till som jag ska orka gå upp. Lyckades tillsist ta shuttlen ner till lastbilen. HIPPHURRA värmen fungerar, ljuset också men det klarar jag mig utan. Fast nu är här varmt och skönt, laddar mobilerna, ser på film och får väl snart duscha ifall värmen skulle försvinna. Nu har jag min mobil och experimenterar med ett nytt holländskt sim-kort, vi lyckades inte att få det att fungera första dagen, så jag har nu Gerfrieds andra mobil (tursamt nog har ingen konstig person ringt), det underlättar faktiskt, jag kan ringa om det är något och han kan skicka/ringa istället för att alltid behöva gå till stallet varje gång det är något.

 

091014 (091015) 00,40

Ja får bli lite kort nu, har precis duschat så nu har klockan passerat ett. Dagen har varit lugn. Hade hästarna klara för ridning vid halv nio, han red Bleeker och jag Chicago. Under den tiden får man rida inne på tävlingsbanan. Ja bara en 50 hästare eller så, fast ändå inga som krockar. Borde folk ta lärdom av! Sedan under dagen var det fodra, gå lite med dem (så de får frisk luft) och allt annat i stallet. Sedan skulle Bleeker vara färdig 19,50 för lite lätt markarbete för att mjukna upp igen. Knoppa, massagetäcket och göras fin, var färdig med honom 22,10. Det var derby klassen, han gick såååå sjukt bra ändå tills hinder 15, där de kom helt fel. Det förstör nerverna för en med så långa banor. Allt annat gjordes färdig och nu är det godnatt!

 

091015 23,55

Förresten kan jag nu cykla utan att komma vilse, ja nu kan jag verkligen säga att jag var fel på det första gången! Morgonen flöt på som vanligt, frukosten här är väldigt god. Göra färdigt Chicago för ridning,sedan longera Bleeker i en halvtimme eller så. Sedan var det bara att chilla till klockan tolv, fodra igen, gå lite, gå och äta i riders lounge (en av de få groomarna som kan det). Då kommer de och sätter in ett sto med föl i en av de då tomma boxarna mittemot våra. Så smart! Hingsten får såklart frispel, annars har han inte visar några hingstfasoner innan.

 

Jag och en av de andra tjejerna gick därefter till köpscentret som alla har pratat om, smart va? Allt är stängt, det är tydligen söndag idag. Chicago hoppade, som han hoppade, laget vann nästan. Var och åt på restaurangen igen. Bleekers klass började 21,45 och vid den tiden skulle han vara färdig. Folket på framhoppningen var helt galna, grand prix imorgon kommer vara galet! Han fick ett ner men hoppade väldigt bra, suckJ var färdig redan halv tolv. Imorgon går första klassen 15,00 och andra börjar 20,00. Sedan ska allt ut i lastbilen, hästar färdig med mera, det kommer vara kaos att försöka få upp lastbilen dit, kommer ta en hel evighet. Sedan är det nog cirka tolv timmar tillbaka hem.


Mellanlanding utanför Klagenfurt

091009 20,40

Ja första dagen i detta stallet, har varit lite seg. Österrike kommer inte sluta som mitt favoritland iallafall. Kommer och ska fodra på morgonen, den andra killen är där (ingen jag såg igår) efter en stund konstaterat, han pratar inte engelska. Steffan sa seddan att här lärde sig inte de som bönderna sig engelska, för det behövdes inte. BÖNDER! (nä jag är inte bonde, lantis kanske men absolut inte bonne)Ja de gav ”mina” hästar hö, jag gödsla fastän de sa att jag inte behövde. Hästarna skulle inte ridas idag så på förmiddagen gick jag ut med dem och betade gräs. Segade lite. Fodrade lunch. Putsade en del av de tränsen som inte används på tävlingen då de börjar se lite dassiga ut. Segade. Longerade vardera häst i 40 minuter. När jag kommer inte med hingsten har någon tagit min grimma, nu hittar jag den inte. Hmm. Ja sedan försöker jag få tiden att gå tills det är dags att fodra. De två killarna från morgonen mockar och fodrar hö igen, så där fick jag inte något att göra. Lallar runt en stund till innan jag kan fodra kraften och mixen. Steffan körde ner mig till affären i närheten, så nu har jag handlat tillräckligt för att kunna äta bullar ett tag. Sedan har jag sett på film sen klockan 19,00. Det är så jobbigt med folket här man vet aldrig om de kan engelska eller om de kommer kolla på en som man är dum i huvudet.

 

Glömde förresten igår att jag nu har ätit det som kallas ”leverkäsel” (ursäkta stavning, men det uttalas så) det var förvånande nog gott. Ser inte så aptitligt ut dock. Sedan kan jag nu tvinga mig till att dricka te utan mjölk, fast det måste vara under tryck. J

 

091010 19,00

Idag var allt lite bättre iallafall, nu vet jag hur det funkar här på morgonen. Men jag måste påpeka en sak som jag tänkte på igår. Klockan sju fodrar man som vanligt, det tar killen här EN timme att ge mixen (det känns som att det tar fem minuter per häst. Sedan är det höet också, halv nio har han lyckats fodra färdigt. Sedan ska de två killarna mocka allting, när de har mockat och äntligen lyckats sopa så är klockan nästan ett. Så kul är det inte att man drar ut på det så (visst stället är stort men betydligt mindre än stall Puck. Och är någon färdiga i vårt stallet efter 9,30-10,00 så är det sent.

 

Jag gjorde iordning Chicago, Gerfried kom men då skulle han hjälpa någon att hoppa så då fick jag rida honom. I vanliga skor och jeans, det var de väldigt tajta jeansen och jag skulle få foten i stigbygeln, den kom inte ens halvvägs, inte en chans! Gerfried kastade då upp mig, herregud han hade ju kunnat kasta en all världens väg, flög upp. Så nu har jag ridit honom också, det var en riktig läckerbit! Väldigt trevlig att jobba medJ sedan gjorde jag färdig Bleeker. Flög upp på honom också, jobbade honom i alla gångarter i en tjugo minuter. Vilket STEG!! Gigantiska kliv, riktigt maffig, me also like! Ett litet påpekande, efter att ha ridit i jeansen så har jag självklart blåmärken på insidan av vaderna, ajaj (men det var det värt!)
 

Fodrade och snackade med en del folk som faktiskt kunde engelska, gick ut en långrunda med Chicago och lät honom beta gräs i en tjugo minuter, skrittade ut på Bleeker med Stefan. Han blev helt förbluffad över att vi har haflingrar i Sverige, han trodde mest de fanns där i Österrike. Fixade alla tränsen i sadelskåpet . Fodrade kvällen och har sedan slappat sedan 18,05. Jag föredrar visserligen att ha något att göra, fast det kommer jag ha igen snart nog så jag överlever väl!

 

091011 21,05

Idag har jag haft något att göra nästan hela tiden. Fodrade imorse och mockade till mina (tar så lång tid för dem), tog in alla klippgrejer. När Gerfried kom klippte han Bleeker och jag fick rida Chicago igen. Nu var det Stefan som skulle ”Give me a leg” och han var nästan värre, de är ju livsfarligtXD. Idag var det lite mer fräs, fick bockat lite också. Gjorde därefter iordning Bleeker och fick flugit upp där med, Gerfried hoppade då någon annan häst. Jag red honom i en tjugo minuter innan jag bytte häst med Gerfried. Skrittade av den hästen, tog in honom, gick ut och tog Bleeker igen och skrittade av honom.  Därefter fodra, ut och beta lite gräs med dem (nä pappa jag kollade bara, hästarna åt). Red Chicago igen i ca 40 minuter, nice pållehäst! Longerade Bleeker i 40 minuter. Fodrade och fixade färdigt allt. Egentligen är det ganska imponerande, har jag tolv hästar så tar det hela dagen, men har jag två hästar tar det också hela dagen. Som en av de andra tjejerna sa, då är det bara att mer tid spenderas på vardera häst.

 

Imorgon ska hästarna hoppa lite på förmiddagen, sedan ska vi försöka köra härifrån till Wien vid tiotiden.

 

091012 21,20

Imorse började vi hoppa vid 7,30, först med hingsten och därefter Bleeker. Därefter åkte han med lastbilen och tankade medan jag gjorde iordning hästarna för resan. Vi åkte därifrån tjugo minuter senare än vi hade planerat men det var ändå lugnt. Vi tog även med oss en häst och hästskötaren till denna, resan tog fyra och en halvtimme. Till Österrikes fördel måste jag däremot säga att det är underbart vackert! Alla bergen, massa träd, fint byggda hus i sluttningarna och en del av bergen har snö. Nä det är faktiskt jättevackert, underbart att köra igenom.


Bleeker



Verona

091106 21,40

Så har nu den andra dagen i Italien gått. I tisdags var det väl det vanliga jobbet, jag red bland annat Mega Hit, som var väldigt på hugget. Christian hoppade en häst som kickade efter hindrena när han bytte galopp, så Mega blev bara hetare och hetare. KulJ Jag fick faktiskt städat rummet och satt iordning allting, duktigt av mig. Vid sjutiden lastades hästarna in och vi var på väg. Den här gången var det ju bara vi två vilket gjorde att jag också hade tillgång till sängen bakom sätena, jag fick faktiskt sovit en del den här gången. Resan tog tretton timmar ungefär och när vi äntligen kom till Verona så kan jag säga en sak, gatorna är smala, massa bilar. Det fanns väldigt många olika portar att välja mellan för att komma in, vi fick ju självklart bara köra in genom en port (den rätta). Vi stannade och frågade och han säger då port I och att vi ska köra åt andra hållet, visst gör vi. När vi slutligen hittar port I så hade det varit hundra meter fram där vi var när han sa till oss att vända...lönt?

 

Hästarna in i boxarna, göra iordning allt, massa grejer som ska sättas upp. Fast de här boxarna är konstruerade helt annorlunda mot de från de andra tävlingarna så sadelskåpet är för stort för att stå i vår gång, blir lite rundor att gå. Fast detta är inte ett tältstall som det har varit innan, det är riktiga boxar inomhus, där är VARMT! NiceJ Sedan när man går ut så är där en röd matta och tak till framridningsbanan, trevligt. Så teoretiskt sätt hade man inte behövt gå ut riktigt på hela dagen. Fast gör man när man går ut och går med dem, hämtar vatten mm. Detta stället är GIGANTISKT, när jag fick bandet och kort för att komma in på området så fick jag också karta över området och var jag kunde äta. Frukost äts i byggnad fem, lunch och ”dinner” äts i byggnad sju, hästarna är i byggnad h. Ja massa byggnader och de är stora. Alla hästar är i samma byggnad, så ja ni fattar kanske.

 

Detta har varit bästa stället gällande mat, alla tre måltiderna har jag kort till och det är väldigt fin mat med (även om nu jag knappast hade kunnat äta allt). Frukost kan man välja mellan väldigt många sandwichar som på beställning åker in i ugnen och massa sånt, vilken dricka man vill (coca), crossiant, te/kaffe och lite annat till. Kvällsmåltiden tar man själv en bricka, bullar, bestickspåse, glas, väljer en rätt (har varit lasagne och pizza änsålänge), en mindre rätt (hamburgare med ost över), tallrik med grönsaker, så i slutändan har man minst tre tallrikar och andra saker till.

 

Calisca visade sig markera lite på ena benet och startar därmed inte, hon skoddes samma dag vi åkte, så troligen öm efter det tyvärr. Chicago gick bra och Bleeker också fast båda hade ett ner.En tjej jag pratade med på framhoppningen sa ”du är svensk va?”, visst svarar jag på det och frågade hur hon direkt kom fram till det, Ja blont hår och den engelska accent, hon har rätt i en sak alla svenskar jag har träffat/pratat med är blonda, har visserligen inte vetat alla som är svenskar här, menmen. I boxarna bredvid oss står Michael Whittaker, groomen där är väldigt trevlig och det är med henne jag har ätit de senaste dagarna, (det tog oss ett bra tag att hitta var vi skulle äta först kvällen) gick igenom en fyra byggnader. Annars är det en massa folk här att snacka med och ja allt sånt ni vet. Nu är däremot klockan snart elva så det är dags att läsa en stund innan det är dags att gå upp igen. Fodring sker 7,30, Bleeker klar för markarbete 9,30 (självklart annat jobb innan), därefter Chicago, första klassen startar 15,15. Se jag har faktiskt ganska bra koll på läget. Förresten tog Gerfried fram en påse med hästgodis och sa att det var speciellt till Chicago (vilket är en svensk och svenskägd häst) och har frågade om jag kände igen sorten. Den sorten har jag hemma och ja de flesta av er har säkerligen använt det, inget som ges här eller som han känner igen.

 

091107 22,15

Har varit en relativt lugn dag, vår första klass startade 15,15, båda två reds visserligen innan men ja lugnt. Finns alltid något att göra nonstop men ändå lugnt. Idag när jag åt lunch själv (den andra tjejen skulle snart starta med en häst), efter tio minuter vänder sig en i familjen framför och börja prata med mig på svenska. Tror det var för att det stod swe på min tröja men iallafall, de var trevliga. Sista klassen startade 18,30 så det blev ändå relativt sent. Sedan gick vi och åt igen, fortfarande god mat. Det är folk som håller på att sopa röda mattan med jämna mellanrum, gulligt. Nu ska jag ta och läsa istället för att sitta här, mitt ”lilla huset på prärien” avsnitt slutade precis så då är det boken som gäller.

 

091108 22,20

Tävling idag också, idag har det varit hektiskt. Full fräs hela dagen, göra iordning hästarna för ridning , knoppa i full fart, framhoppning, in på banan och allting efteråt. Förresten så är där kameror överallt, hemskt! De filmar ute på framhoppningen, när man lämnar för att gå till banan och när man ska gå in på banan. Så när jag ska lägga på täcket när han kommer ut från banan följer kameragubben en, jag gillar inte sånt! Chicago gjorde en jättebra runda, och låg placerad ända till slutet, han var färdig för att gå in på prisutdelning. Packa ner allt och tjugo i sex var vi på väg till ett stall utanför Klagenfurt någonstans. Var framme vid tiotiden och installerade hästarna, nu gör jag inget speciellt men det är trevligt. Nu väntar tre dagar här innan vi kör till Wien.


Imorgon bär det av!

Morgonen gick speedat, klara väldigt tidiga. De red alla hästisar de skulle samt att jag red Mega Hit till klockan tolv! Hur gick det till. Så efter lunch var vi ute med Karli och Calisca och skrittade ut på Bleeker och Usi. Efter det var det mest att lattja runt lite överallt, eller det gick hela tiden att göra något men ändå inget som egentligen var akut göra.

Ja det gick ju fint, fodra höet vid 16,00, göra iordning boxarna, låter bra va, tidigt och fint? Då kommer folk och ska provrida fyra av hästarna, fyraåringarna. Så det är bara att göra iordning de snabbt, ta hand om helsvettiga hästar. När vi är klara är klockan helt plötsligt 18,30. Då är det att ställa allt iordning som det ska vara för natten och fodra utomhus (vilket jag visserligen inte gjorde, vilket var väldigt bra då det ösregnade!). Nu har det varit lite snabblagad mat, lite mer mat och göra ingenting.

Kvar att göra idag är bara att dammsuga (måste göras faktiskt innan jag åker), ta ner den förhoppningsvis torra tvätten, packa till imorgon då det säkerligen blir ont om tid, duscha, sätta in "min" disk. Jag har fått reda på en del mer grejer om resan, såsom hur hästarna kommer stallas upp mellan tävlingarna, ja lite mer kanske, men inget viktigt egentligen. Vädret ska iallafall vara relativt varmt, men regnigt verkar det bli i Italien. Åker imorgon vid fem-sextiden på kvällen och därefter är det en 13 timmars resa, men denna gången har jag tillgång även till sängen bakom sätena, sover förhoppningsvis bättre där (hoppas jag) för dagen efter ska jag jobba som vanligt och jag kan jobba hur många fulla dagar som helst väldigt länge, men jag måste få sova, då är allt fint!

Förresten är min blå nagel fortfarande blå, jag gissar på att den kommer förbli blå tills det vuxit ut nytt? Sedan har jag hela dagen gått och försökt att inte dra av sårskorpan på såret på fingret, i det läget att den inte borde dras av för att förhindra kommande ärr, men så mjuk så allt som rör kan dra isönder det. Jag förlorade som vanligt, såret är faktiskt relativt djupt...ja det kommer bli ett ärr där, fast det är på samma plats som jag fick ett ärr för två? somrar sedan när jag och Maria skrubbade box och jag skar upp fingret mot en vattenkopp. Ja jag vet klumpigt, men någon måste lyckas med det också!

Jag har även fått leka en del med lastbilen, nu kan jag även tömma ut gammalt vatten och fylla på nytt. duktigt  väl? Nu vet jag också hur de olika programmen och styrkan som ska användas för massagetäcket till Bleeker. Ja här har hästarna allt, solarium och massage, jag kan sno det täcket;)

Nä nu får jag göra lite nyttigare saker, de två närmaste veckorna är det bara sms som fungerar:) Eller ja visst det går att ringa men det blir svinigt dyrt! iallafall för mig! sedan måste jag säga Susanna att du fotar väldigt bra bilder med den kameran! Ena bilden på Minnie var underbar! Vi hörs om två veckor ha det bra!

Jobbelijobba

Ja dagen idag då, det tog lite längre tid imorse, vi fick lägga in halm till alla hästarna och spån till fyra femtedelar. Gjorde iordning hästarna till Gerfried medan Agahta var ute och gick med de som skulle det(säkert en sex stycken, jag fick den bra biten). När han ridit alla han skulle var det lunch, därefter klippte han Calisca (yes ännu en häst som inte blir alltför svettig eller tar lång tid att torka), medan jag red Usrava. Den nya hingsten är trevlig med att han inte nafsar/biter, inget änsålänge, men han är däremot mer tossig gentemot andra hästar.

Föresten har jag länge tänkt på hur dumt det är med att det enda vägguttaget är där man går in, alltså måste elementet också stå där. Sedan eftersom det bara finns ett uttag, så när jag är ledig får jag skifta mellan elementet och laddaren till datorn eller nu som sist dammsugaren. Men vet ni vad jag hittade när jag städade...en förlängningssladd, där jag sedan kan sätta in tre kontakter till! Okej jag erkänner den hängde fint på en krok för jackhängaren vid ingången. Där är jag ju ALDRIG.

Blir inget foto idag, de två nya har jag inga på och de bilder som finns på Elli och Amely är så dåliga att det inte är värt besväret! Nu orkar jag inget mer för idag, får vi ta imorgon istället;)


Free day = regn

Verkar faktiskt så än sålänge

Glömde faktiskt en lite obehaglig sak igår. När en häst gick i skrittmaskinen och studsade runt en del, (jag såg inte denna delen) lyckas sparka och få in bakbenen i utsidan och maskinen, dras omkull och fastnar, skritten fortsätter ju att gå. Jag var ute och hjälpte Gerfried i manegen då och allt man hör en häst som skriar riktigt om och om igen och massa smällar. Han börjar rida ditåt för att kolla vad som står på när någon kommer springande och kallar efter honom, jag får hästen. När de väl har lyckats få loss honom från det som är ytterkanten på skritten så ligger fortfarande hästen fast mot väggen (så som de brukar vara när de rullar fast i boxen). De tror iallafall att hästen är bra om en två veckor. De lyckades iallafall fixa skritten senare.

 

Ja min tredje? Lediga dag och det REGNAR, nä jag tänker inte gå ut och fota idag iheller. Eller rättare sagt det har inte regnat hela dagen. Men det var tanken att jag skulle sova länge, vilket jag misslyckades med, vaknade kvart i sju som vanligt, suck. När man väl vill sova så går det inte. Först såg jag film och läste lite för att ja det hjälper ändå om man tar det lugnt om man är ledig. Sedan röjde jag faktiskt upp lite här, nu har jag gjort allt utom att dammsuga, vilket borde göras också. Tänkte faktiskt som så att här borde se ganska välordnat ut då jag ska vara borta såpass länge, då borde det inte vara så stökigt så att det är pinsamt att tänka att någon varit häruppe. Här ser mycket bättre ut utan ett lager damm på bordet och massa saker, kläder överallt. Fast det är kanske bara jag;)

 

Har pratat med Sötnosen EMMA i en timme på skypeJ Det är den bra delen med att ingen förstår mig, jag kan sitta en timme i samma rum som alla andra och snacka, men de fattar inte ett ord av det.

 

Angående det med julklappen igår, tyvärr pappa du är seg Emma hade fattat utan problem! Om han rider en av unghästarna och hoppar av och säger att den är inte en naturbegåvning. Tidigare när jag frågade vilken av unghästarna han tyckte var bäst så kallade han denna ”vanlig”. Alltså var julklappen såklart hästen...så det tyckte jag du borde ha hängt med på utan problem.



Ali, Fyraåring. Har samma ägare och uppfödare som Hagedorn, väldigt nervös och rädd om sig i hanteringen, men hoppar jättebra.


RSS 2.0