Grattis pappa

 
Idag fyllde pappa år. Fast han gick ändå upp tidigast och gick med Presso. Efter familjefrukost åkte jag till stallet och höll i ponnyridningen, tog in och gjorde iordning 6 hästar och sadel och träns på på 1 timme, svettigt värre. Mockade och gjorde fint till Ariellabus efteråt.

Hem och ja, strök tvätt och har gjort lite fint. Gick kvällsrunda med "hundarna" med farmor. Nu kanske jag borde kolla in flödescytometrin, om jag känner för det ;)

Effektiv - så lat som möjligt

Tyder på att man blivit gammal när man får fundera en bra stund på vad hände iaf igår. Det blev gjort poster och powerpoint presentation till grupparbetena i skolan. Hann hem och röja litegrann i lägenheten innan jag och Presso fick gå och hämta Bettan vid tåget, Lunch - massa snack..... innan hon fick ledsagning tillbaka till tågstationen. Åkte till stllet och red Khango, körde med fyra bommar i en cirkel som gör att han verkligen måste samla sig. Provade den i början av sommaren och då gick det inte alls, nu gick vänster galopp riktigt bra och höger galopp nästan bra. Emilia kom och fotade småhästarna, gick lite vilt till i omgångar men hoppas de fick något snyggt.

Idag var jag uppe 05,30 och åt snabbt och cyklade till gymmet. Körde mina vanliga indoor walking och så Cx, var verkligen inte helt på hugget, snacka om formtoppar. Cyklade till bussen och åkte till stallet, red ut Khango och mockade och gjorde lite fint. Hemma vid lunch och gick 35 minuter med Presso, fick en påse med mat och gick 35 minuter hem. Sedan slappade jag hela eftermiddagen, vilket behövdes! Lite plugg på toppen med.

Ny är det dags att göra ostbullar varav en del med baconfyllning. Ha en trevlig kväll

 

Stel i kroppen

en hel del träningsvärk + massage på eftermiddagen, helt yr och illamående när jag gick därifrån. och nej hon tycker inte jag är normal som kan ta så mycket smärta, men så jag är....sorry

Ariella och jag var på utetur med en av storhästryttarna igen, mitt joggingtempo funkar perfekt när hon travar och Ariella är nöjd. Samt att Ariellas lugn smittar av sig på stressad storhäst.

Studiebesök i Lund idag, intressant!

Inte laktosintolerant

Igår var det föreläsningar hela dagen och en lite kvällstur med Ariella. Idag var det laboration, där vi analyserade vårt blod om vi hade mutationen som gör att man är laktostolerant....man är alltså egentligen normal om man inte tål laktos, vi här i europa föredrar dock mutationen ;) Jag var heterozygot laktostolerant, vilket ändå gör att man lite riskerar att bli laktosintolerant, men då borde det troligen redan ha hänt.

Gymmade på kvällen, blev 30 minuter styrketräning, 55 minuter bodypump och direkt 55 minuter bodybalance. Samt cyklade dit och hem. Kan säga att nu känns det lite i musklerna. Jätteskönt. Som bonus blev det hemmagjorda köttbullar och potatismos med ärter :)

Trevlig kväll


Lång helg?

Känns som en lång helg,bara för att det var knappt fem timmars sömn mellan lördag och söndag. I lördags var det ponnyridning, två som inte kom. Men han som red storhästen fick se någon annan rida lätt så då gick det bättre och han kunde imitera henne.

Blev en uppesittarkväll där jag först skrev "klart" hemtentan, bara 22 sidor blev den. Sedan såg jag die hard till midnatt och så upp 05 igen. Åkte till stallet och fodrade, red Khango och släppte ut alla hästarna och mockade till Ariella och K. Hemma igen klockan åtta och gick direkt till gymmet och körde ett tvåtimmarspass. Sedan promenad tre km med Presso. Skickade in hemtentan och städade garderob, hyllor, tvättade etc.. ..ja helt enkelt allt som inte gjorts under de senaste veckorna och rensade huvudet lite.

Nu är det bara att ladda om till nästa delkurs imorgon

Irritationen leder

Det kan väl helt klart beskriva dagen idag. Förutom det blev det en lång avslappnande runda med Ariella och för första gången på länge McDonalds, dock inget jag har saknat, även om jag inte klagar ;)

Lite matshoppning och nu kollar jag bilder som matchar mina färgningsmetoder och sätter in pilar och skriver bildtexter till dem

inte så stor förändring

Idag hade vi laboration i nästa delkurs, sitter alltså och skriver hemtentan till delkurs 1 och så nu var det laboration i nästa. så ja ingen hade repeterat det nya, eller överdrivet satt sig in i handledningen. Tyvärr så det blir, nu är det väldigt bra genomgånget däremot men hade varit effektivare om vi hade fått hemtentan en vecka tidigare och nu kunnat fokusera på det nya. Men det kanske de kommit fram till till nästa år. Satt kvar två timmar och skrev hemtentan innan jag åkte och tömkörde Ariella. Gymmet var det också imorse, som vanligt samma personer som också var där så tidigt.

Back to work

Ariella är snabbast av dem alla

Var i skolan igen innan åtta och fortsatte skriva på hemtentan, kommit en bra bit in nu, men mycket kvar. Satt där till halv tre innan jag kom på att allt vad reflexer heter hemma. Så jag gick och körde en halvtimme på gymmet och sedan vidare till stallet. Blev perfekt timing med de andra i stallet så jag tog Ariella med mig och gick och de andra två red. Full fräs på Ariella som vanligt. Hann med sista bussen som jag kunde ta så att jag var hemma igen innan det var mörkt. Nu ska jag påbörja korrektur läsning av de första 10 sidorna på hemtentan och skriva lite om fryssnittning hade jag tänkt. Ha en trevlig kväll


Inget godis!

Satt 8 timmar idag iaf med hemtentan och bestämde mig när jag gick hem att jag var klar för dagen med den. Blev vovverunda, stryka tvätt och gymmet. På vägen hem kom vi fram till att från och med idag - nu så är det inte tillåtet med något onyttigt alls fram tills den 1.e december. Jag som har en burk pepparkakor i skafferiet ;) Hur ska jag klara mig?


Hematoxylin och jag

Så känns det för stunden, färgat med hematoxylin hela hösten, skrivit om den i 7 laborationsrapporter och nu har jag spenderat två dagar åt den till hemtentan. Tur det är så trevlig och inte kan överfärgas, då det är en rutinfärgning som kommer göras på jobb senare. Görs på alla preparat. Nu tillbaka till min nya BFF!
 

Mörkerrunda

Känns faktiskt inte lika hemskt på massagen längre, får förhoppningsvis inte så mycket träningsvärk av det denna gången, har redan en hel del från lastträningen med hästen igår.

Blev sedan en mörkerrunda med Ariella i villastaden, en så påpekade att det var en stor hund och den andra jag träffade på flinade bara. Ariella är söt jag vet!

Knaperstekta

Försökte ta sovmorgon men det gick inte så bra, är för mycket uppe i varv för att kunna sova längre än 6,00. Vägrade dock gå upp före 07. Var på föreläsning och slutade vid 14. Hem och lagade mat, provade ett nytt recept, Kycklinglime. Bland annat skulle man ha knaperstekta bacon till - de blev knapriga iaf....tyvärr lite svart också. Tur vi inte har brandvarnare i köket, vänder mig om och ser att hela köket är rökigt, fläkten var på, men bara att öppna alla fönstrena också. Nu går det fint att andas också. Nu - Hemtenta. Snart - Massage Senare - Stallet


Lastfail

Imorse åkte jag till stallet och tog ut hästarna, red Khango så han blev av med lite överskottsenergi+gallor efter 19 timmar i boxen. Därefter spenderades det 3-4 timmar på att försöka lasta honom, suck första gången jag inte "vunnit" och tills slut fått in. Han var jättetrött, jag var helt slut i armarna och är fortfarande öm i händerna. Men in skulle han inte, dock var han uppe på lämmen med alla fyra hovarna ett par gånger, vilket tydligen var första gången på många många år. Hem och iväg på släktmiddag.

Nu är det 1,5 timme med hemtenta! Denna veckan ska det vara full fokus på den!

Zimba sötis

Foto också

 
Inget foto idag, så får väl köra på det med, på Kung Chicago

PR

Måste vara personbästa va? Tre hela inlägg på en dag. Wow alltså. Bevisar egentligen bara att jag är tvångsplacerad framför datorn, men nu är det bara en timme och en kvart kvar tills jag är klar för idag :D

Imorgonbitti ska jag åka och släppa ut hästar, lasta en troligt olastbar häst ;) (korrekt ord?) Hem och fortsätta här

Ariella monster

Ariella gick fint på ponnyridningen och så lite tömkörning efter det, blev en galoppfattning i svåra höger iaf, sedan hade jag inte riktigt tid så Emma fick skritta av så fixade jag ut alla de andra shettisarna.

Nu är det suck tyvärr hemtentan igenom som fokus borde ligga på!!! Njut av er lördag

Kaos bord

Nu har jag tagit över det stackars köksbordet, med dator, sladdar, fyra stora tjocka skolböcker, recept, boken jag läser själv: Draktårar ochså tre böcker till som inte jag är skyldig till. Bland annat "Analfabeten som kunde räkna", jag köpte för något år sedan hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Känns inte som att den nya boken möjligtvis kan nå upp till samma hög klass, men man blir kanske förvånad. Bara 500 sidor kvar i dragtårar först innan jag får reda på det.

Skrivit lite mer på hemtentan nu i en timme (yes ni kommer få höra mycket om denna hemtenta i 8 dagar till) och snart iväg till stallet för ponnyridning

Variation på dagen

Det kan man verkligen säga idag, cyklade hemifrån klockan sex till gymmet, körde som vanligt indoor walking och CxWorks, annan tränare än vanligt och walkingpasset var jobbigt! Cyklade direkt till bussen, hoppade av bussen och cyklade till stallet ;) Red ut ihop med Sabina på Khango och sedan var det på med träningskläderna igen och springa en långrunda med Ariella. Hon blev genomsvettiga i all sin päls och lite sämre flås har hon verkligen fått på betet, men hon hade fortfarande slagit mig om vi hade gått in för det. Cyklade i motvinden till bussen och tog andra cykeln hem från bussen XD Började kännas i benen här på slutet. Ut och gick med lilla vovven.

Kontrasten till denna är då eftermiddagen framför datorn och skriva hemtentan, ihop med en påse popcorn, twix och andra dumheter! Så jag gjorde av med kalorier för att fylla på nya? Tur man är så aktiv så man inte rullar ut ur lägenheten efter tentor/hemtentor. Ha det bra hälsningar gottegrisen :D

Bild på grannarnas föredetta underhållning

Lite hoppning

En väldigt trevlig föreläsning i förmiddags,sedan var det tydligen ingen föreläsning på efttermiddagen så gick hem och gick ut med lilla vovven. Stallet och hoppade Khango lite, gick riktigt bra, trodde inte det skulle gå så snabbt att få mer kontroll i hoppningen.

Nu ligger lilla Myrra här i knäet hos mig och jag ska lägga fokus på hemtentan nu :)

 
Batman hoppade för första gången på länge. Går nog inte att se på dessa småfoton men ögat är jättestort och han ser helt chockad ut över att yes ett hinder

Hoppträning 1

I skolan var det inbäddning och städning som gällde. Vi bädde alltså in redan snittade snitt, hud/etc, i paraffin. Vi fick prova lite på praktiken sist också så det var kul repetition

Hem och ut med vovven, fixade nog sista med laborationsrapporterna så nu är jag klar för hemtenta!!! Iväg till stallet där Emma hoppade Ariella, förvånansvärt extremt bra förbättring på Ariellas teknik sedan sist, hon hoppade riktigt dåligt förra gången då var det bra tempo - helikoptersprång sedan stod hon still i landningen. Idag var hon duktig, hoppade hela 60 cm ;) good work efter så många års vilande från hoppningen
 
Mina finaste småflickor
 

Två pass igen

Imorse blev det gymmet som vanligt, blev dock lite sen för skrivaren fungerade inte, blev snabbträning. Skolan där det var laboration, mycket väntetid idag, men fick skrivit laborationsrapport så gjorde inte så mycket.

Hem och ut med Presso ett varv runt pildammsparken, laga Kyckling och broccoli paj (mums) och sedan gymmet igen med mamma, riktigt pass denna gången, förutom rehabträningen + stretch blev det också ben. Inga hästar alls idag, nog hälsosamt en gång i veckan

Stor hund?

Skolan idag, seminarium, mikroskopiering och utlämning av hemtentamen. Skrev lite mer på laborationsrapporterna och vårt grupparbete innan jag åkte till stallet.

Åkte tidigt till stallet och kantrade först med Khango, smart att börja med honom så jag fick veta hur sträckningen från igår kändes. Därefter fick Dior lite markarbete. Innan det var Ariellas tur för en långrunda i byn, slog nog rekord i antalet kommentarer.

-Vilken pigg och hungrig hund
-Vilken stor hund
-Så söt den är, de stora hästarna (gick i en hage vid vägen) blir ju jätteintresserade, vad är det för ras?
-Är det din?
-Är det istället för en hund (svaret på det blev, det är ju en hund)

Nu skriva ut riskanalyser och manualer för imorgon....bye bye'
 
Jättehunden nr 1

Bodybalance

Igår var det ponnyridning som gällde, alla hästar gick en runda. Sedan var jag i skivarp där det var photoshot (inte med mig, jag förmedlade bara hästarna) med två friesrar och en kille. Sedan vidare och provrida flingan, många många år sedan jag red henne senast. Hon har blivit jättefin.

Imorse var det träning med mamma strax över två timmar, bänkpress, biscepscurl and some more. Direkt till stallet och red Khango. Hem och skulle egentligen ha flyttat alla grejer i källaren, men gick inte så cyklade iväg till gymmet och körde bodybalance för första gången. Lyckades sträcka lårmuskeln ganska rejält tror jag, får se imorgon hur det kändes. Annars var det ju bra avslappningsträning, men hade nog inte åkt iväg bara för det passet. Perfekt med bodypump först och sedan denna

Ny vecka och får ut hemtenta imorgon, ska bli intressant.

Batman förra sommaren

Ponny

Morgonen började som vanligt med ett indoor walking pass 6,30, sedan direkt ett Cx pass, lite gym stretch och hem igen. Åkte till min föreläsning om parasiter lite senare. Massage/misshandel av ryggen, men det hjälper ryggen iaf, mina stela axlar är ganska stela fortfarande.

Stallet - red igenom Khango som var lugn och avslappnad. anmälde till halloweenhoppet nu, 80 med honom och 90 med Dior. LD kändes lagom med båda med tanke på deras mängd hoppträning och min sammanlagda träning med dem. Skulle tömkört Ariella, men hon var inne sin andra natt och hon delar ju box med Mini så de fick stanna där och vara trevliga med varandra. Förresten ska jag tukta B-ponny, hihi kommer förmodligen kännas som ingen hals och vild är det lilla djuret.


Ändrade planer

Skulle egentligen till skivarp nu på kvällen, men det blev inte av....istället ¨åkte jag till stallet och red ut en lång runda på khango ihop med emma och Ariella....min lilla ponnygaloppbuse tyckte det var perfekt.

Förmiddagen bestod i studiebesök, som var väldigt kul! Sedan gjorde min grupp vårt grupparbete som har inlämningsdag om 20 dagar, vi har bara powerpointen kvar, men nu är vi redo för hemtenta nästa vecka! Den ska bara vara minst 30 sidor,


bodystep

hade seminarium imorse om hjärnan :) gick bra sedan skulle jag hem och tillbaka till skolan och skriva arbete, men då är där strömavbrott så bara att pallra sig hem igen. fick inte lika mycket gjort iaf som jag hade fått på skolan. Sedan cyklade jag ner till gymmet och körde mitt CX-pass nu med ny koreografi, gick bra och var roligt med variation.

Direkt efter var det dags för mitt första pass på bodystep, haha jag var så värdelös. Inte konditionsmässigt, där var det inga problem, men ben tid-arm dit-hoppa dit-trampa dit.....haha som tur var verkade det vara många där för första gången. no more needed to say!!! Men jag såg nog rolig ut
 
Baileybus

Sista färgning

Idag gjorde vi den sista färgningen för denna kursen, nu av pancreas och binjure, mikroskopiera nästa vecka blir det.

Hoppade i söndags vilket gick otroligt bra, igår blev det till att rida ut och då var hästskrället en extrem tönt - grupptryck. Båda hästarna är stencoola var för sig.

Idag gick och sprang jag en lång runda med Ariella och red Khango och nu skriver jag laborationsrapport 7 av 7

RSS 2.0