stackars småhästar

I onsdags körde Gerfried till Tyskland för att hämta hem tre av hans unghästar, polisen som hade ringt och sagt att han borde hämta dem så snart de gick. Ägaren till stallet med de 30 inhyrda unghästarna hade sagt att de var ju unghästar, klart de ser lite "underliga" ut då. Han var arg över det här! så nu har vi fyra(en är Roberts) benrangel, usch så äckligt smala de är! Jag har aldrig sett en så smal häst. De får fri tillgång till hö, vilket är en hel "kaka" tre gånger om dagen (de andra hästarna får ungefär en tredjedels kaka två gånger om dagen) och de får i sig allt. Inte så mycket kraftfoder än dock, hade tagit död på deras magar! Usch ja de här hästarna kan man iallafall inte lägga en sadel på. Först skulle de släppas ut på fälten och gå där och återhämta sig, men efter att de först sett dem sa de att det inte var möjligt, blir vi polisanmälda! Så de får stå på box (vilket nog är bra så de får tid på sig att äta) och gå i paddocken ihop ett par timmar om dagen

rest

ledig idag igen för första veckan i Österrike. Agata är också ledig men det är ändå inget roligt för det innebär att hon åker till Nicolai och inte visar sig förrän imorgon bitti igen. Jenni är i Finland sedan torsdag kväll till söndag. så inget roligt sällskap, men jag funderar väl ganska skarpt på att cykla in till Wijchen, funderar;) fast måste handla i vilket fall som. kanske ska börja med frukost det är oftast hälsosamt.

Igår var jag och Gerfried på träning med fyra av hästarna, som han sa dålig dag att göra det på då en massa arbetare höll på att bygga upp läktarna för nästa veckas tävlingar. Ballie först, stress men hoppar bra. sedan Amely hon kom inte med oss tillbaka någon han kände tog henne för att tävla, hon är fem så Gerfried har inte tid med henne för det. sedan hoppa Big Nose och efter honom sa han att vi inte hoppade Zoltan pga oljudet, han fick reseträning? kom tillbaka i lagom tid för att det mesta andra var färdigt, men ändå så att vi var färdiga i tid.


Österrike

100505 20,20

Ja tror att jag är på en plats som heter Lamprechtshausen, står så på ”armbandet” iallafall. Igårkväll klockan ja lite efter 21,00 körde vi mot Österrike, ja samma som alltid med för mycket folk i bilen. Inte mycket tid att sova och sjukt obekvämt att sitta upp hela tiden. Var framme kvart över sex på morgonen, lastade ut allt, satte upp och gjorde allt iordning, Gerfried red alla hästarna. Gerfried åkte för att hålla en träning samt rida en häst. Sedan kommer de tillbaka MED hästen, Gerfried ska då rida den, i iallafall Jump the Wall. Då skulle jag enligt Katrin ju tagit med mig vattenhink, krubba, schabrack, täcke mm men hur skulle jag ha kunnat veta det? Man får ju säga till om jag ska packa till fem hästar när jag lastar in fyra i lastbilen. Hästen kommer i ett tunt sommartäcke (våra har vintertäcken, här är kallt och blåsigt), svettig efter ridpasset och två smutsiga träns och skydd. Yey. Men den verkar vara helt okej. Jag hade innan dess spenderat 50 minuter i kön för att få hästnumrena, jag har inte tänkt/hört innan att det blir Kopfnumber, låter jättekul. Observera att när jag kom var det fyra personer framför mig. Veterinärbesiktigade Bleeker, Big Nose och Eddie. Gerfried gjorde Chicago själv senare.

 Grattis Andreas!!

100509 Söndag 22,10

Första dagen hoppade alla små hästar felfritt, Eddie kom på tredje plats, Chicago på fjärde i sin och Bleeker och Big Nose gick varsin stabil runda. På fredagen var Big Nose felfri igen och kom på sjätte plats, Eddie hade ett ner och Chicago ett riv på tvåan. På lördagen var det markarbete på morgonen och gå med dem lite. Först hoppade Big Nose halv tre han var jättetrött han spenderade hela morgonen med att stå/ligga och sova, han fick ett riv men han är nu uppe i att ha hoppat sex rundor på tävlingar och fem felfria, sötnos. Sedan var det snabbt tillbaka och longera Bleeker sedan var det hans tid att hoppa, han hade ett ner, Sista hindret, efter att ha hoppat felfri såååå länge.  Så halv tio på kvällen började Jump the wall då, med Vainqiur? Något sådant. Första rundan var det tre hinder och sedan muren på 1,70, som den hoppade himmel. Löjligt högt och med bakbensteknik. Nästa runda var det trippelbarren och muren på 1,80, enkelt. Nästa runda trippelbarren och muren 1,90, den kom över det också!  Nästa varv med muren på 2 meter, så river hästen trippelbarren  suck MEN klarar muren. Så den kom över två meter muren med river första bommen i trippelbarren på 1,20. Synd men kraken kunde då hoppa.

 

Alla andra groomar hatar de här klasserna jag tycker det är roligt, de tycker bara att det tar arbetsstyrka och sen kväll. Ja sent blev det lämnade stallet tio över tolv.fodrade dock klockan åtta på morgonen, gick med hästarna. Idag hoppade Bleeker först på eftermiddagen i grand prix han hoppade jättebra första halvan av banan, sedan river han nästan tre i rad, Gerfried stoppar honom. Då har han trampat av en sko, ja vad ska man säga.

 

Så då hade det varit hela tiden att om Bleeker inte gick jättebra så skulle Eddie hoppa bronze final. Då vinner hästen, det är ju tillräckligt bra iallafall. Mycket äpplen! Då är allt färdigpackat och det mesta ute i lastbilen, då har han ändrat sig, istället för att köra till ett annat stall till onsdag så stannar vi här, trevligt visserligen men allt är ju ute i lastbilen. Så tillbaka med tillräckligt med saker för att klara natten, nu ser jag på Narnia.

 

Tom tävlingsplats i Lamprechtshausen

Ja första dagen var Gerfried där tidigt på morgonen och tog sina stövlar sedan åkte han iväg. På morgonen longerade jag alla hästarna en halvtimme var. Därefter tog Thomas (ryttare, vän till Gerfried som har stallet där som hemmabas) med mig till affären medan han tankade bilen. Han såg vad jag köpte också, bröd, lite pålägg, yoghurt och musli, han undrade om jag bara åt sånt ingen riktig mat, jag bara det är inte så jättegott att köpa frusen pizza eller något sånt. Det verkade störa honom lite måste jag säga. Sedan red jag alla hästarna, finfina! Åt gräs med var och en i en halvtimme. Halv nio putsade jag sakerna när Gerfried kom tillbaka. Därefter fixa klart och sova.

 

Tisdag morgon ville Gerfried ha Bleeker färdig kvart i sju!!!! Så det var han. Han hoppade honom litegrann och därefter de tre andra. Sedan åkte vi allihop, Gerfried, Thomas, Christel (hans groom) och en tjej till för att äta pizza. Sa ju att han störde sig på mackorna. De har hawaii i Österrike, det har de inte i Holland. Jag vet vilken pizza pappa ska få när han kommer till Holland, ”Tuttifruttipizza” låter det inte gott? Får mig att tänka på killer Tomatoes iallafall. Sedan tillbaka, rengöra boots samt Gerfrieds STÖVLAR* (fortsättning längre ner med egen rubrik). Longerade Bleeker en halvtimme, sedan äta gräs med alla hästar i en timme var. Först lyssnandes på djurkyrkogården (hur den nu stavar det fel), sedan när det var färdig läste jag färdigt min bok, På ljusa dagen av Agata Christie de sista 50 sidorna. Hemskt! Jag har sett denna på TV, jag kände igen sakerna efterhand men kunde inte ändå inte lösa det, alltid likadant aldrig i närheten av att vara rätt. Därefter fortsatte talboken med Lida av Stephen King.

 

100512 23,00

Klockan nio sa Gerfried att han skulle komma och då skulle vi packa ihop och köra. Så jag gick upp på morgonen, gick med alla hästarna, lindade benen och packade det sista. Allting var färdigt när han kom men då skulle han hjälpa någon hoppa, snacka mm. Vi åkte fem i elva. En och en halvtimme till Linz. Lasta av allt, börja packa upp. Han red alla utom Chicago, som inte ska hoppa den här tävlingen. Efter ridningen gick jag med Eddie och Bleeker till veterinärbesiktningen. Han gick själv med Big Nose som han red sist. Vi står med alla Österrikarna såklart, tyska, tyska, tyska. Alla gick och åt. Gerfried och Thomas har väldigt roligt kan man lugnt säga! Sedan gjorde jag klart det sista som jag skulle och tillbaka i lastbilen.

 

 

*Gerfrieds Stövlar

Jag satte skorna i solen bredvid alla skydden som jag hängde upp på järnställningen bredvid. Kommer tillbaka en timme senare och då är skorna BORTA! Först blev jag bara ställd. Skorna stod vid vattnet och det var runt hörnet från mina boxar men ingen fanns kvar i den stallängan, helt tomt, där hade bara varit folket som lade in spån i boxarna. Jag frågar en av dem, som säger att visst han hade sett dem men han rider inte så han har inte snott dem. Nä inte det jag påstod heller, han frågar nästa, som tar upp det med bossen. Inga stövlar. Går till Christel som inte har något att rekommendera. Ringer tillsist till Gerfried och frågar om han hade tagit dem, var dock 99% säker på att han hade åkt innan det var möjligt att jag hade putsat dem, samt att varför skulle han smyga sig förbi mig och ta stövlarna där, speciellt som han inte kunde veta att de var där. Så stress hela dagen. Onsdag morgon pratar jag med arbetschefen igen som ska ha frågat de andra om det hela men inga stövlar. Tio minuter senare kommer Gerfried och pratar med honom, sedan kommer de tilbaka med stövlarna. Han hade frågat alla i arbetslaget utom en och han hade tagit dem för någon hade säkert glömt dem, ja hallå de sju paren av skydd som hängde där? Hjärncellen hallå???? Så en hel dag samt natt förstört för ingenting!

 

100513 20,40

Gjorde stallet på morgonen, gick med alla hästarna, knoppade Big Nose när han låg ner och sov. Helsött, det enda problemet var att det var lätt när han låg normalt ner, men sedan ville han gärna ha huvudet i mitt knä eller lägga sig ner helt platt på sidan för då blev det lite svårt. Big Nose hade ett ner, han var busig idag. Lite markarbete med Eddie och sedan hoppa honom, han hade ett ner och ett stopp. Markarbete med Bleeker och Chicago, knoppa Bleeker. Han hade ett riv men hoppade fint. Gå med de andra tre igen, gå till restaurangen och äta, göra klart stallet och tillbaka till stallet och göra klart. Gerfried tycker detta är shitshow, ingen har ström i lastbilarna, suck! Så detta är sista gången jag har igång datorn nu utan ström igen.

 

100514 21,30

Började tjugo över sex imorse, fodrade, gick med alla hästarna, knoppade Big Nose och gick iväg med honom för att hoppa klockan nio. Han hade ett riv men hoppade suveränt. Snabbt tillbaka för att byta till Eddie, som hade två riv i omhoppningen, men han stannade iallafall inte. Därefter markarbete med  Bleeker och Chicago och sedan var klockan ett. Då var vi färdiga för dagen, jag kollade på första omgången av Nationscup, Österrike gick till omhoppningen eller om man ska kalla det andra  omgången. Där gick det inte så bra, men Great Britain vann och Australien kom tvåa. Tillbaka till stallet klockan fyra, fodra gå med Big Nose, Eddie och Chicago. Longerade Bleeker. Åkte till McDonalds med de andra tjejerna. Tillbaka och lägga på täcken. Sedan kvart i tio åkte till till hotellet där de hade party, nu är klockan snart 01,00, ser färdigt på arkiv X avsnittet och sedan sova till sju imorgon bitti. Gute nacht

 

100515 21,40

Fodrade fixade boxarna imorse. Gick tillbaka till lastbilen och åt ett par toast. Tillbaka och gå med hästarna, äta lite gräs,nä pappa som alltid det är de som äter, jag studerar bara. Det var lugnt ett litet tag, sedan kom Gerfried för att rida Eddie, jag har det lugnt en halvtimme, därefter går jag dit och bytar mot Bleeker. Gör färdig Eddie, skulle gå med Chicago och se om det var ledigt i lilla ridhuset så jag kunde släppa honom lös, men där var någon annan som longerade. Så han fick vara ”lös” i longeringslina, rullade sig lite, bockade runt och hade kul med mig. Tillbaka med honom och samtidigt kommer Gerfried med Bleeker. Jag gör båda färdiga. Knoppar Eddie, på med alla grejer och gå iväg med honom, jaja han hade fyra riv.

 

Back again, spola honom. Knoppa Bleeker, göra färdig Big Nose för markarbete,så Gerfried går med Big Nose och jag longerar Bleeker. 55 minuter dötråkigt 95% var också i skritt, kallt i det dragiga ridhuset, men bra för Bleeker. Gerfried hade satt in Big Nose och gått för att gå banan. Jag gjorde färdig Bleeker och gick iväg med honom. Han rev först ett hinder,hoppade fint halva banan, sedan två riv till innan Gerfried stoppade honom, bara med hästar som ägs av andra han fortsätter iallafall. Göra färdig Bleeker och alla smutsiga grejer i stallet. Till restaurangenmed de andra tjejerna, där också ryttarna var. Det blev en tredje ny sak jag åt där. Första dagen var det Cevapcicci, sedan Scweinsniztel och idag filetscahmgnon (felstavat). Samt en efterätt, jag måste fråga vad det heter, vädligt intressant iallafall. Strömmen fick jag iallafall ha en natt, nu är den borta igen, men nu har jag ju hunnit ladda allting så datorn lever en halvtimme till innan den dör, samt telefon och mp3 är fulladdade.


Hagedoorn bilder

Hagedoorn innan start


Hagedoorn efter start (skämt åsido det var morgonen efter)


Man behöver inte stå upp för att äta



Lummen och ledig dag

På söndagen hoppade bara Eddie, han hade tre ner, inte det allra bästa väl. Iallafall regnade något otroligt! allting var dygnsurt efter 5 minuter på framridningen. usch! första dagen höll man på att dö av värmeslag och sedan blev man plaskblöt och jättelerig från sulan till en bit upp på jeansen. tänk er tre veckor med hästar som går på exakt samma ställe (inget gräs kvar) sedan så mycket regn och mer hovar. yuk. iallafall packade vi allt relativt snabbt sedan och körde hem. var i stallet redan kvart i sex, gjorde klart hästarna, lastade ur allt och tog ut allt det blöta.

sedan snodde jag Gerfrieds kamera som jag filmar med, den har samma kabel som min kamera men jag måste konvertera allting till vanliga avi, filer. tar sin lilla tid!

Ledig idag, borde cykla och handla frukost nu kanske men orkar inte. tisdag kväll kör vi troligen till Österrike

Bilderna vill inte riktigt komma in här så de kommer senare

Lummen omgång två

100428 Lummen igen 20,00

Imorse gick jag upp tjugo i fem, packade det sista som hängde på tvättlinorna, ner till stallet med väskorna och fodra hästarna. Agata började också då så skulle hon få timmar ledigt mitt på dagen. Hon tyckte dock inte riktigt att det kompenserade, fast jag fick ju inte två timmar ledigt. Hästarna är klara till sex då Gerfried kommar, lastar in. Han kör lastbil och jag bilen efter (snark). Kommer dit, in med hästarna i stallet (ännu längre bort än sist), tömma lastbilen, han körde iväg och parkerade bilen medan jag började fixa stallet. När han kom tillbaka hängde han upp snörena till mig att hänga täckena på och ville hämta vatten, hade jag redan gjort. Sedan frågade lite försynt om vi skulle göra en klar för ridning. Visst får han det;) han red Hagedoorn, Bleeker, Eddie och Chicago. Sedan gick han med Hagedoorn (han lyckas ALLTID komma först i kön och vara första som besiktigar) och jag med Bleeker. Därefter han med Chicago och jag Eddie.

 

Gerfried körde hem igen, jag gick och åt pommes och det här ställets köttbullar, alla modeller i det här landet är olika. Lite senare longera Bleeker lite och gå med de resterande tre. Nu är det att ta det lugnt till klockan nio sedan tänker jag gå till stallet och kolla läget och därefter leta efter startlistor, men med tanke på hur det var för tre veckor sedan så finns där inte några.

 

100429 21,30

 

Inte fanns där några startlistor igårkväll. Jaja lämnade lastbilen efter frukost 6,20, gick och kollade listorna, vi var då med Chicago nummer 17 på stora banan och Eddie nummer 14 på lilla banan båda klasserna börjar klockan nio, någon som ser ett prolem? Att det tar SÅ lång tid att göra startlistor och så är de inte synkade alls. Chicago hoppade först och han gick jättebra men fick ett tidsfel! Synd! Ingen jump off. Direkt tillbaka och göra färdigt Eddie, han hoppade också bra men hade ett ner i omhoppningen. Bleeker gjordes klar för markarbete, så när han red honom, spolade Chicago och Eddie, tog av broddar med mera, hann inte putsa alls. Han kommer tillbaka med Bleeker och då ska han vara färdig och vid banan inom 20 minuter, så bara att svampa av lite, brodda, borsta, på med grejerna och skynda till banan.

 

Bleeker hade ett riv, sista hindret men nu hoppade han jättebra, stor skillnad mot förra veckan. Tillbaka med honom, spolade honom och gjorde allt klart i stallet till tjugo över två. Gick och åt lunch. Tillbaka till klockan tre och Hagedoorn för markarbete. Röjde upp lite mer i stallet sedan kom Hagi tillbaka. Så broddade jag honom, knoppade långsamt. Ringde Gerfried och sa att det gick långsamt minst en halvtimme senare. Halvtimmen senare blev en halvtimme senare. Sedan ringer han och då gör jag klart det sista och går dit. Efter en stund passerar han och säger ”it´s going sooo slow”, går till sekreteriatet och kommer tillbaka direkt ”now we are late” åtta stycken innan oss som hade struckit sig. Trist läge? Så då blev det iallafall fart på dem. Hagedoorn hade ett riv. Tillbaka och göra det sista i stallet och vara färdig tjugo i nio. Lagom lång dag iallafall. Nu har jag duschat, ska snart tillbaka och byta täcken och sedan kolla startlistor.

 

100430 20,00

De hade faktiskt listorn igårkväll och då hade startade vi i två olika klasser klockan tolv och hade fått startnummer 59 och 67, suck vad är meningen liksom? Gerfried fick ändra direkt på morgonen. Så då kunde jag sova till halv sju, sedan direkt till stallet och göra allt klart där. Jag gick med alla fyra, sedan red han markarbete på Chicago, Hagedoorn och Bleeker. När han red Bleeker broddade och knoppade jag Hagedoorn. Han hoppade faktiskt felfritt.

 

Tillbaka och snabbt byta till Chicago, han hoppade 1,50. Gerfried svängde lite för tajt mot ett hinder, fjärde tror jag, så ett ner där. Han hoppade två hinder till och utgick sedan, spara på krafterna. Markarbete med Eddie. Putsa allt smutsigt. Mat kyckling, curry sås och nudelgrejs, kycklingen var god. Tillbaka longera Bleeker och gå med resten. En och en halvtimme vila nu innan, stallet och byta täcken och kolla startlistor.

 

100501 20,00

Hagedoorn hade startnummer fyra i klassen som började halv nio, när Gerfried väl ringde och sa att han borde vara färdig till åtta och att jag inte behövde knoppa, jag bara jaja bara två kvar så det får du iallafall. Han hade väl en 4,5 ner. Han sa att så som hästen uppförde sig mot första hindret kunde man ha trott att det var hans första tävling. Tillbaka och göra Eddie för markarbete, sedan när han kom tillbaka, knoppa och gå iväg med honom. Han stannade ut sig, hoppar åtta hinder och sedan bara blåvägrar och står och stegrar. Citerar Asshole.

 

Han red markarbete på Chicago och Bleeker. När Chicago kom tillbaka till boxen rullade han sig och lyckas bli totalt gul över hela sidan, svansen hela kreaturet. Bara att gå och tvätta hela hästen med shampoo, binda upp honom, brodda, knoppa. Sedan fick han stå där en kvart innan jag gjorde klart det sista och gick dit med honom. Så duktigt han hoppade, men han fick ett riv. Vilket troligen innebär att vi inte blev kvalade till den fyrstjärniga grand prix. Sedan lite mer markarbete med Bleeker, gå med de andra och lite till. Hittade till slut något i den där restaurangen som var gott, fried någonting, skulle vara fisk. Så som det ser ut nu är det bara Eddie som hoppar imorgon.


Kan påpeka att min mellanslagstangent samt shifttangent har börjat bli väldigt sega och väldigt ofta blir det inget mellanrum har jag märkt, ytterst irriterande


RSS 2.0