Venprov

Idag tog vi venprover istället, jag fick blod direkt från Sara, men hon fick sticka mig två gånger, andra gången kändes!! Sedan gjorde vi blodgasanalys, CRP och massa annat. Jag har iaf lågt kolesterol kan jag berätta. Annars blev det en liten löprunda med Ariella, sedan var denna dagen slut. Regnat non stop nu flyter allt istället här, njut i solen Janni!!


Kapillärprov

Jobbig dag för vi fick inte äta innan kvart över ett. Gjorde en glukosbelastning för förmiddagen, jag är verkligen inte i riskzon för diabetes iaf, lägst av alla i gruppen. bra bra. Dock blev det NIO stick i fingrarna, så två stick gjorda på ett antal fingrar (tumme och lillfinger får inte användas). Hem ut och gå med kreaturen, iväg med Nina och rida Sessan, som skötte sig ännu en gång. Nu är det mockning som gäller innan dagen är slut:)


Tåg igen ja

Ja började bra igen imorse, tåget inställt så fick köra hela vägen in. Fick gått sjukrunda imorse med hästarna och hunden. Föreläsning om energiomsättning och glukos verkan i kroppen, lunch, genomgång av laborationen imorgon. Kommer bli sex stycken kapillärprov (stick i fingret) och ingen mat förrän 11....yey

Varit ute och sprungit med Ariella på kvällen, nu är det dags att komma igång

Plugg helg

Ja det är ganska exakt det som helgen har handlat om, klinisk kemi. Atinka har fått sina sjukpromenader och Ariella har fått lite mer motion ute i kylan. Har däremot kommit fram till ett perfekt sömnmedel, istället för att läsa en bra bok på kvällen är det bara att ta med sig kemiboken, man är helt väck inom fem minuter.

"Varför är måndag så långt borta från fredag och fredag så nära måndag"?

Ha en trevlig vecka


Effektivitet?

Ibland förundras jag verkligen över hur oeffektiva folk är och att de inte verkar tänka igenom vad de ska göra under en dag. Till exempel igår gjorde jag tre olika grejer efter varandra, fick tänka så långt som till de olika kläder som krävdes för detta. Men ändå vet nog ett flertal som istället för att köra en gång hade kört tre gånger, men men.

Igår kom en liten granntjej fram till mig 6 eller 7 år och frågade försiktigt om hon inte hade kunnat få rida, så imorse fick hon rida Ariella. Fick lite tyst skälla på Ari när vi skulle trava för kunde verkligen se hur mycket bus hon ville göra, men behärskade sig! Stackars ungen var däremot stelfrusen, smart av föräldrarna nu vill hon nog inte börja rida. Pappan visade sin höga hästkunskap genom att fråga om det var tre burar vi hade, bara hö i den sista.... Va?? tre boxar, ja det har vi


Morris

Idag har vår älskade gammeltant Morris fått somna in, efter en hjärnblödning under natten. Vilket liv den katten levt. När hon var 1-2 år gammal dumpades hon på en parkeringsplats, usch på människor som skaffar katter och hivar ut dem efter ett år när de inte bryr sig längre och bortförklarar sig själva med att en katt klarar sig själv!

Företaget hon började spendera sin tid på ville inte ha katter där så hon skulle avlivas. Istället fick hon komma till oss och bli mus- och råttfångaren i Ölöv, hon tog det på väldigt allvar och levererade vår andel fint på trappan. Hon lade ännu ett av sina liv på att bli överkörd, men överlevde det mirakulöst. Det sista året har hon blivit en regelrätt innekatt, vill ligga på soffan, nära oss men absolut inte i ett knä. Sig själv trogen in i det sista. Spenderade 10 år hos oss och är därmed den äldsta katt vi haft.

RIP Morris
 
 
 
 

Hungergames

Idag var det upp alldeles för tidigt igen, satt och pluggade två timmar innan föreläsningen började, om syra-bas balansen. Därefter tre timmar lång föreläsning om njurarna. Hemåt med tåget, körde ett 45 minuter pass på gymmet, tippen, tanka, mocka till Ronja, hem och ut med Ariella som fick äta sen lunch ute och Atinka fick stanna kvar inne i boxen. Hon fick däremot sin 10 minuters promenad med sina rosa lindor med röda hjärtan på. Grannarna kommer tro att jag blivit knäpp för nu ska dem alltid sitta på när hon är ute.

Gjort kyckling broccoli paj, ja jag. Och på sex dagar har jag läst hela hungergames triologin,me like!!!

Ridit Sessan i ridhuset, hoppade för tredje gången och har till sist lyckats runda henne bra runt innerskänkeln, duktig liten häst! Blir snart en riktig kuse av henne. Efteråt var det is på morrhåren och längst ut på hårstråna hade svetten frusit, stackars liten


Atinka förra hösten

Veterinär med lillan

Idag var det upp redan 5,40 och åka iväg mot skolan, skrev min laborationsrapport gällande kolhydratfärgning tills föreläsningen började. Var massa snack om syra-bas balansen. Därefter köra till Svedala, byta bil med pappa som var där med transporten och köra in med Atinka till veterinären. Hon gjorde böjprov (inte alls lika halt idag), behandling av kotan, samt fixade tänderna. Där hon fick kommentaren att hon hade otroligt fina tänder för att vara 24, slipade bara en vass kant och tog tandsten. Tog allt som allt 4 timmar.

Körde hem på E65, på ett ställe är det enfiligt, när det till slut blev tvåfiligt igen kunde jag se en cirka 5 km lång kö efter mig. Duktigt av mig att kunna skapa köer. Annars har bara Ariella varit ute på en kvällspromenad.

Tåg alltså

Vilken morgon, börjar med att lilla Atinka är halt igen, så hästarna fick gå halvvägs till hagen innan vi vände och de fick stanna inne. Kör till tågen och står på perrongen tio över åtta.....tåget ställs in....nästa tåg är försenat, lämnar Skurup stelfrusen tio minuter innan min föreläsning ska börja. Kommer in på föreläsningen 20 minuter försent, hela klassen där, men ingen lärare. Han sitter på ett försenat tåg. Han kom 45 minuter försent. Vilken tur jag inte tog bilen in. Fick dock sitta med vantar på hela föreläsningen för de var stelfrusna.

Därefter var det dags att känna sig som en nåldyna, gjorde kapillärprov och venprov på varandra. Bara för att slänga allt blodet i papperskorgen (speciell uppsamling såklart för biologiskt avfall). Så nu kan jag ta blod både från hästar och människor.

Sedan en plågsam tur till med tåget, Försenat, stod och väntade vid rödljus och var framme i Skurup 25 minuter sent. Ett snabbpass på gymmet på 40 minuter och sedan äntligen hem. Hoppas tågen sköter sig lite bättre imorgon i alla fall!! :)

nytt personbästa

Imorse lyckades jag med att gå upp, göra mig färdig, äta frukost, ta ut hästarna i hagen ihop med en vattenhink, höpåse och såklart Espresso. Presso fick gå en liten extrarunda innan vi skyndade hem igen. Tog bilen och släp och körde till verkstaden där jag lämnade släpet. Tog mig till tågperrongen, detta tog en timme. Så jag nytt personbästa.

Annars har jag haft min första föreläsning i klinisk kemi, gått på gymmet och lyckats köra hem genom snön igen. Nu är det laborationsrapport som gäller tills det är dags att göra kycklingenchilada

Länge sen sist

Efter en hel del tjat från Janni blir detännu en uppdatering här. Har sen sist tagit mitt lastbilskörkort, självklart med snö och is på vägarna. Har klarat av tre terminer på min utbildning och ska imorgon påbörja en kurs i klinisk kemi med hematologi. Vilket bland annat innebär att på tisdag ska vi göra venprovtagning samt kapillärprovtagning på varandra (ta blod alltså, bara för skojs skull).

På onsdag ska lilla Atinka in till veterinären igen, återbesök. Lilla stackaren halkade på isen och vred nog till benet rejält = kotledsinflammation. Batman har flyttat till ett nytt hem. Idag har jag ridit en bra pass på princess, där lilla hästen fick hoppat för andra gången i sitt liv. Vilket hon gjorde med stil.



Det får vara allt för idag! :)

RSS 2.0