Vad gör man?

Idag var vi för sista gången i helklass i skolan, hade posterexamination som gick bra. Då var 18 hp avklarade denna hösten.

Allt runt Ariella ger mig nästan huvudvärk, vet inte alls vad jag ska göra. Vet bara att det sättet att hålla på med hästar som jag har gjort de senaste året är ett perfekt sätt för att förstöra all min motivation när det gäller ridning. Ariella är halt för första gången på 22 år, vantrivs i stallet och med rutinerna, mår dåligt av ensilaget eller något, tappat allt hull+muskler kombinerat med att buken blir större. Det andra alternativet är jag inte heller glad för!

Sedan att utbilda hästar. Satt precis och kollade på filmen jag har på youtube på Berri, la ner så mycket energi på honom under ett halvårstid och han gick från att inte kunna skritta eller trava och bara hetsgaloppera till att få nästan 62 % på klubbtävling i dressyr. Gick från att tro att vi var på väg in på en galoppbana (han var på hugget när vi lastade av) till att gå in och bara köra järnet. Så ledsen när han såldes, började fundera på att göra det själv, ökade värdet på honom 2500 ggr.

Myggan, söta lilla ponnyn jag red in, hoppade, tävlade ett par gånger i hoppning. Så söt så underbart samarbetsvillig att det knappt var sant. Det var hårt att släppa henne och åka iväg utomlands.

Kan fortsätta hur länge som helst, med min egna Sonja var det inte riktigt samma sak, vi tränade ihop oss, blev ett team som jag så ofta blivit med andra hästar och sedan fullföljde vi alla mål som vi kunde. Tävlade med vinster och massa placeringar upp till LB hoppning, LA dressyr och debutant fälttävlan. Det var avskyvärt att släppa henne, men tillsammans hade vi inte kommit längre. Felet med alla tillridningshästar under de senaste åren är att jag bara hunnit fixa till dem, göra dem normalt ridbara på en grundnivå och sedan är det slut. Nu kommer det snart bli samma sak igen. Kanske ska lägga ner allt utom Ariella fram till skolan slutar, men kommer alltid en häst galopperande efter mig och så är jag fast ett par månader att lägga energi på den och sedan slut. Snacka om att aldrig komma någonstans. Behöver lösa Ariella problemet först så kanske mitt huvud kan börja fundera på resten.

Sova?

Undrar om jag kan få en sovmorgon snart. I onsdag var jag uppe tidigt vid sextiden och tentapluggade hela dagen. I torsdags gick jag upp 05 och körde till stallet och fixade allt där och var hemma tidigt och kunde plugga fram tills att tentan började 13,00.

I fredags morse var det såklart gymmet, upp 05, indoor walking och cx som gällde. Innan jag åkte hem, gick med vovven och sedan åkte till stall 1 och red Khango, eller började iaf, han går fortfarande inte rent och fixade Ariella. Åkte till stall 2 och red Ronja, även om hon inte blivit riden på länge betedde hon sig som att jag ridit henne dagen innan. Stall 3 och red Sessan, som utvecklat sig fint sedan sist. Sedan middag hos Bettan och Joost :D

Imorse var det upp 06 och iväg till stallet, red Gwen, gjorde klart 7 hästar på 40 minuter till ponnyridningen och höll i den en halvtimme. Red Dior och så mocka och allt annat. Imorgonbitti är det också upp tidigt, suck!


Strike

Idag har sista tentan EVER (om jag klarar den såklart) blivit skriven!!! kan det bli bättre? Ja examen kanske, men kan inte få allt på en gång.

Blev middag och bowling med några från klassen sedan. Ja lyckades med att få FEM strikes och flera spärrar :) och vann eller kom tvåa totalt av åtta personer. Spelade på två banor visserligen. Lite mör i handen.

Imorgon planerade jag antingen en dag att göra ingenting,eller en dag att göra allt jag kan komma på. Blev det sistnämnda vilket ska bli väldigt kul! :)

Min prinsessa är halt :( troligen fått en fet spark på bakbenet

RSS 2.0