Solsken igen

Holland är roligt, igår var det jättekallt och regnade hela dagen, idag har det varit soligt och varmt. Idag har alla djuren fått hoppa och dem jag hjälpte till med hoppade alla suveränt.
Wibo har jag varit ute och gått med flera gånger idag och gjort kylgrejen med benet varje gång, han är jätteglad för den uppmärksamheten jag ger honom men jag tror att han tycker att jag är ganska tråkig som gör samma sak hela tiden. Han är ett sånt stort matvrak så det är verkligen att äter han så stör inga konstigheter honom som hade fått vilken häst som helst att hoppa runt
Det finns fortfarande ingen gas i köket, det börjar kännas av nu att det inte blir någon vettig mat alls. usch usch
Lastbilen är färdigpackad inför resan till Österrike, så snart bär det av

Söndag

Jeantien högtryckstvättade sitt stall igår vilket har gjort att nu funkar inte strömmen till skrittmaskinen eller gåbandet och idag har det regnat nonstop så det har bara varit att gå runt med allt hästarna inne i ridhuset. Wibos ben är inte lika stort längre, men det är fortfarande varmt.
Imorgon är det hoppning som gäller. samtliga djur, sedan är det snart av det ett kallt och blött österrike

Tydligen Lördag

Första lördagen härnere då, morgonen hade en likadan rytm som vanligt, fodra, frukost, stallet, hästar. Wibo fick ut och gå fyra dagar idag och sedan minst en kvart med kallvatten/isklamparna på benet, det var faktiskt inte lika ömt efteråt. Det packas redan inför tävlingen eller Katrin gör det redan, vi andra chillar mest. Gerfried red litegrann idag innan han mådde för illa igen och åkte hem. Annars är här nästan för lugnt med bara nio hästar och så många människor så kliver man mest på varandra hela tiden, men Ballage (nu är jag säker, det uttalas med A) var smart nog att istället gå ut och mocka uteboxar, kul för honom. Det hade jag inte gjort i nuläget, det är mockningen som vänsteraxel strejkar om.
Det finns fortfarande ingen gas i köket, men istället för ris i micron så körde jag på frysta pannkakor i micron, då känns det som att jag har ätit middag idag också. Inget godis handlat idag heller, istället blev det vindruvor, päron, banan och schwedische brötches (skorpor) istället. Förresten har jag precis kommit på att de översätter inte knäckebröd härnere utan det förblir "knäckebröd" och så står det från Sverige på dem. Aha därför alla alltid kan det ordet :) smart

Bilder

Då ska vi se om det går att få in lite bilder. Allihop är gamla bilder under min tid i Holland som togs med kamera och inte har kunnat komma in på datorn innan. Enjoy
Koala du Prelet och Gerfried med de nya Alpenspan färgerna
Gerfried och Karli när vi fick den nya fina färgen förra året.

Jannis fina lilla hund Ceasar
Ceasar, Jannis hund
Två katter i stallet som delar en cykel
Två katter i stallet delar en cykel
Team Alpenspan
De nya fina färgerna, man vande sig faktiskt ganska snabbt
Bleeker blir longerad på hemmaplan
Bleeker blir longerad hemma på utebanan
Karli i sin box i Mechelen 2010
Karli i sin box i Mechelen
Bleeker står knoppad i sin box i Mechelen med massagetäcket på
Bleeker är färdig inför Grand prix och blir masserad för fullt

Fredagkväll

Idag har väl inte hänt så väldans mycket nytt. Hästarna har gjort det dem ska, jag har ont i vänster axel, jag har pratat för mycket tyska enligt min mening, jag har ridit ut i skogen, Wibo är inte alls bra idag utan han har jag gått med fyra gånger och sedan gjort kallvattensbehandling i en kvart efteråt. Hoppat sexåringen Dollar, ja ingen jättetalang där inte, helkrasch på ett hinder. Inte ofta man ser honom göra sådär.
Roligt här hur alla känner till Nils Holgersson, Bollage är helt insatt med allt gällande "honom"
Gasen slutade fungera så det var bara att sätta in riset i micron och sedan falukorven. Riset blev faktiskt helt normalt medan falukorven inte blev så trevlig och lite ketchup på toppen

Kommentar

Boxen sitter inte som en lapp undertill utan det är inpräntat på boxens undersida. Lite svårt att förflytta det till toppen kanske. Dock behöver man inte alltid ha så väldigt rätt genom att påpeka att min förra datorn inte hade trådlöst internet under några omständigheter

Hästarna

(Skrivet igårkväll) Nu har jag fått en ny kvällsaktivitet. Litet mer info om kreaturen som är här:

 

11th and Bleeker – den stora väluppfostrade stjärnan på 17 år, han är såklart brun och stor som ett hus.

 

Chicago Z – Den fina vita hingsten, som är charmig som få. 13 år och har varit igång ett tag nu efter operationen förra våren/sommaren.

 

Koala du Prelet (Karli) – Den lilla bruna busungen som har varit min lilla favorit sedan Ukrainaresan. 13 år nu tror jag.

 

Calisca la Z – Den bitska bruna märren som äter småbarn till frukost J Tur att vi fortfarande är vänner, dock hoppar hon väl inte mycket bättre.

 

Wibo B – Vit valack på 8 år som hoppar magnifikt, det värsta matvrak jag träffat.

 

Umber – Katrins märr, som jag aldrig gillat. Ouppfostrad som få!

 

Atlantica – Ett stort vitt sto, lite långsam verkar hon men en trevlig häst.

 

Dollar – sexårig hingst som snart ska hem till Österrike igen

 

Chiara – sexårigt sto som ska vara Katrins nya, med tanke på att Umber var halt väldigt länge i våras

 

Amos – sexårig valack, liten och nätt. Lätt att ha att göra med i alla fall.

 

I onsdags åkte vi och tränade med alla hästarna utom Chicago, Wibo och Dollar som fick stanna hemma. På kvällen hoppade ”vi” dock med Wibo,fortfarande imponerande att se honom hoppa. Chicago har de nog varit lite väl försiktiga med på sistone (groomarna alltså) för han är väldigt på hugget och tror han kan göra lite vad han känner för. Funkar inte nu

 

Idag har benen blivit klippta på alla hästar som ska med till Österrike, utom Umber för det är inte möjligt på henne utan att söva ner henne rejält.

 

Hunden Stella var jättesöt idag, hon följer alltid med en del personer ut och går, medan hon totaldissar andra speciellt nykomlingar. Hon kom från bilen idag, såg att jag var på väg ut och hängde direkt med mig istället och dissade matte.

 

Man klarar sig faktiskt ganska bra utan farmville…nästan. Miss från många människor är dock att man behöver INTE använda internetkabel i köket. Så som många har kommit fram till så behöver man en kod för att kunna använda nätet som trådlöst vilket är helt korrekt. Därför har alla här under min tid bråkat om den enda kabeln som funnits i köket och vid matlagning har alla behövt klättra över dem hela tiden. Koden till nätet finns alltså under den lilla boxen där man pluggar in kabeln. FAIL allihop, och pappa kan inte säga något eftersom han var här nere första dagen och kunde ha kommit på det då.


Konstiga lagar

I Tennessee är det förbjudet att fånga fisk med lasso

I delstaten Ohio finns det en lag som uttrycker förbudet mot att göra en fisk berusad av alkohol.

Utan färgmedel är cocoa-cola grönt

I idaho är det olagligt att fiska sittandes på en kamel

I York är det lagligt att döda en Skotte innanför stadsmurarna, men bara om han bär pil och båge

http://www.metro.se/nyheter/ha​r-ar-varldens-konstigaste-laga​r/Objgkf!19_1654-62/

Utsikten

Nu har jag precis varit ute och sprungit en runda, till Leur, ett varv i rondellen och så tillbaka. Duktig Paulina idag. Hanna kollade på mig som om jag var dum i huvudet! Efter det duschat och nu ska jag till mitt rum, läsa lite i min gröna anteckningsbok och sova!!!! :) Jag som knappt kommer upp längre på morgonen därhemma, vaknade idag 06,12 och kollade klockan så att jag inte skulle försova mig! :)
Godnatt allesammans

Tillbaka i Holland

Då var jag tillbaka i Holland igen. Åkte ner på tisdag, kom fram till att det tar lite mer än 7 och en halv timme att åka hit. Boring, fast nu är det lite lugnare eftersom jag hittar på samtliga stationer och har med mig tidtabell. Jag hatar att springa runt och leta.

Nästan allt folk förutom ägarna har bytats ut. Stallskötarna Mischa och Micolai har bytats ut mot ännu en Mischa, dock pratar han inte något språk som någon i stallet kan. Han jag jobbar med heter Bollage eller Ballage eller något sånt. Hanna och Filip för Robert. och Christian och Mieke är kvar här.
På tisdagkvällen åkte vi till Nijmegen för de har nått festival liknande med fyrverkeri som är väldigt populärt eftersom de har ett event med fyra-dagars promenerande, eller vad jag nu borde kalla det på svenska. Detta ska vara största tävlingen i landet.
Bleeker är halt och ute på fältet, jag har aldrig sett honom så nöjd. gamla favoriter som är kvar är Chicago, Karli, Wibo, Calisca, (Umber), och nya Chiara, Dollar, Amis och Atlantica. Samtliga utom Calisca ska med till tävlingen i Österrike. Annars är allt som vanligt. Inte så jättemycket att göra just nu med så få hästar. Då blir det alltså på tisdag kväll att åka till Österrike och stanna där två veckor.
Tävlade med Bell Man förra veckan och vi klarade av två felfria rundor.
Kan tilläggas att jag har köpt ris att ha till min falukorv och det står på menyn nu för ett bra tag. En ost till mina svenska knäckebröd, och lite frukt. Kommer spara kvittona till lilla pappa att kolla på sedan ;)

RSS 2.0