Moorsele

100325 21,40

Så imorse hade vi tre av hästarna i skritten samt en till som utfyllnad, Hagedoorn fick gå på gångbandet, Umber lös i paddocken och så fick jag gå med Chicago (som inte kan gå på gångbandet eller i skritten, samt vara lös då han blir gulbrun istället. Det samt allt stallarbete, med sopning och allt var klart till fem över åtta. Vi åt i razerfart. Därefter började jag med Hagedoorn och Agata Chicago, samtidigt hann jag med Mr Big Nose också. Hagedoorn flyttades upp till hörnuppbindningen, Chicago och Big nose till Roberts ryktplatser. Jag gjorde sedan Usrava och Agata Ballie. Gerfried kom nio och då lastade vi in och körde tre timmar till Moorsele, Belgien.

 

Kom dit vid ett-tiden, lastade ut allt. Jag satte upp grejerna efter hand, medan Gerfried gick med alla hästarna till veterinärbesiktningen, vilket innebär att vi var färdiga ungefär samtidigt med allt. Därefter fick Ballie, Usrava och Mr Big Nose hoppa uppvärmningsklassen. Chicago slapp eftersom han hade tid att få ett bra pass imorgonförmiddag och Hagedoorn slapp för han är ändå lika lat att rida(han är bara knäpp att gå med).

 

Gick och åt i restaurangen, suck för sånt tar ju sån tid. Beställde iallafall Meat balls with frensh fries, hmm två avlånga runda köttstycken skulle vara köttbullarna, innebär inte det att de ska vara klotformade? Men det var gott ändå. Sedan ducha och se sista avsnittet på prison break, fy så elakt det slutade, han dog ju. TVÅ gånger på så kort tid så slutar först denna tvserien dåligt och innan dess var det boken ryttare i brons. Alltså man ska inte får lov att läsa 700 sidor och  sedan gör de fem sista sidorna boken dålig! Snyft.

Imorgon hoppar alla fem!

 

100326 21,30

Fodrade tjugo över sex imorse, mat, vatten, mockning av alla boxar. Gå snabbt tillbaka till lastbilen och äta frukost. Tillbaka igen och hitta startlista (redan för alla klasserna  ”applåd”) tillbaka igen och göra klart Ballie för longering klockan åtta av Gerfried medan jag gick med Mr Big Nose. In igen göra klart Ballie för hoppning. Tossehäst! Men hon gick nolla. Därefter var det direkt Big Nose som är coolast i klubben, detta är hans första tävling, han är helt lugn, han står med en lina och öppen box och han försöker inte ens rymma! Han spliller ut hälften av sin mat så sedan står han med huvudet under linan och slickar rent (=ett steg och ute) när han är färdig backar han snällt in igen. Fast sedan när jag har gått med honom och står och tar upp gjorden, då springer den lilla jäckeln ut igen, upp med den lilla linan och hästen står pall.

 

Han hoppade också felfritt. Sedan red han Hagedoorn medan jag gick med Chicago och gjorde färdigt Ballie, Big Nose samt Usrava för longering. Han kom samtidigt som jag var färdig med henne så då bytade vi häst. Försökte rensa upp lite stuff, Usrava kom tillbaka, gjorde klart allting med henne och gick iväg med henne för att hoppa. Hon var också felfri även om det är väldigt massa jobb för honom. Tillbaka och göra klart Chicago för markarbete, samtidigt som Usrava kom tillbaka, change horses again. Göra klart Usrava, samt Hagedoorn för start. Chicago färdig efter ridning, sedan Hagedoorn, han vägrade UT sig! Hur gick det till? Aldrig gjort innan.

 

Hade tid faktiskt att putsa resten av tränsen innan det  var dags för Chicago, som hoppade suveränt, han startade som nummer 28 och efter 86 hästar så ledde han fortfarande så min lilla hingst vann igen. Därefter röja upp allting i stallet, gå med Ballie och Big Nose. Ja inte mycket vila med såhär många hästar! Till restaurangen det tog ett bra tag att få beställa idag igen suck. Spagetti bolognese idag. Tillbaka och byta täcken, fylla vatten och pussa big nose på mulen. Dusch samt final break på prison break, suck så besviken jag är.

 

Tyvärr så efter att Usrava hade hoppat så har hennes senskada gått upp igen, steg ett igen. Gerfried sa att hon hoppar nog inte mer iår, detta var första tävlingen på tio månader. Lilla kreaturet.

 

100327 20,00

Fodrade halv sju, gjorde allting i stallet. Gick med Hagedoorn och Big Nose sedan kom Gerfried samtidigt som veterinären, han gjorde scan på Usravas ben och sa att det skulle bara varit blodförstoppning = blodansamling i senan, då skulle det inte vara så farligt, men Gerfried var inte säker på om han trodde på det, men vi får väl hoppas att veterinären har rätt. Gjorde klar Ballie för longering till Gerfried och gick sedan med Chicago.

 

Sedan var det då dags för Hagedoorn, han hoppade felfritt vilket då innebar att han skulle hoppa omhoppning. Därefter var det snabbt göra klart Ballie, hoppa fram och in på banan där. Sedan skulle vi då hoppa omhoppningen med Hagedoorn, men när Gerfried kom tillbaka så sa han att vi var först tvugna att hoppa Big Nose på samma bana som Ballie (Hagedoorn hoppade alltså på bana två). Supersnabbt klart honom iväg och hoppa honom, han slutade som femma av alla 68 starterna. Springa tillbaka till Hagedoorn, som hade blivit flyttad till sist i omhoppningen, dummerjönsen stannade en gång, nu går han också under asshole. Det var fram och tillbaka non stop i nästan fem timmar, löjligt! Observera att Usrava egentligen också skulle hoppat i samma klass som Hagedoorn, HUR har jag ingen aning om!

 

Sedan var det att göra klart Hagedoorn och Big Nose, sedan var jag halvvägs klar med Chicago för markarbete, när Gerfried ringer och säger att det är bättre om jag går med Chicago och Usrava så hoppar han upp lite tidigare istället. Så då var det bara att gå med dem, försöka hinna putsa samtliga grejer från innan, mocka lite, sopa så det ser lite ordentligt ut. Innan det var dags att göra Chicago för hoppning, nu börjar det bli spice på framhoppningen, underhållande tycker jag (samt Gerfried som bara sitter och flinar. Han hade sina vanliga vita ridbyxor som han alltid har haft sedan jag började, då domaren kommer och säger att det är absolut förbjudet med sponsortext på ridbyxorna (det står alpenspan på låret(litet)), då sätter han röd tejp över det, hellöjligt!

 

Men Chicago nollade igen! Suveräna hästen, tillbaka till stallet med honom, av med grejerna, rengöra dem, borsta lite och sedan på med allt igen. Tillbaka för omhoppningen, han kom sexa! Han gör iallafall möda för sin föda. Försöka göra allt klart i stallet, Gerfried jämnade boxarna, hämtade vatten och kollade på filmningarna, medan jag putsade, fixade Chicago och lite allt med resten. Nu har jag duschat, ätit lite, så dumt med strömmen här, den funkar lite då och då när den känner för det! För stunden fungerar den inte. Nu ska jag bara tillbaka en snabbis igen och byta täckena på hästarna. Sedan kanske läsa lite innan det är nattedags. Måste fodra helst vid sex imorgon.


Sista dagen
Jadå jag fodrade klockan sex, gjorde stallet, åt frukost och började gå med hästarna. möter Gerfried 7,30 och han säger att Ballie ska vara färdig tio i nio, visst säger jag glatt som då har tid att gå med Usrava också samt kanske knoppa en häst. Klockan "åtta" ringer Gerfried och frågar om vi ska göra Ballie nu, jag bara jaha vill du rida markarbete nu också, han bara när klockan är nio. Här i vischan har man ju knappt koll på vilken veckodag det är varför skulle jag vetta att det var ändring av tid. Jag var dock INTE den enda, ett antal groomar som fick akutringa efter sin ryttare. Jaja Ballie hoppade bra, Big Nose med men som tyvärr fick ett tidsfel i första fasen.

Sedan Hagedoorn som stannade igen i omhoppningen, inget positivt om honom denna helgen. Sedan Chicago i grand prix, han blev knoppad och fingjord iallafall, han hade ner första i trekombinationen, han rev med MAGEN! haha Gerfried när han kom ut (gjorde Chicagos ljud som han gör över hinderna) och bara att han (hästen) bara Shit detta var brett! men han hade bra tid och kom sjua, tre bra placeringar av en bra häst. Packa det sista och åka hem, var hemma halv tio


Mysele

Rätt mycket jobb idag, han hoppade fem stycken alla dem plus en till tvättades fullständigt och skulle sola solarium. Packa resterande till lastbilen, springa runt hela dagen alltså....fast i gångtakt!

Imorgon klockan nio ska fem hästar vara färdiga för att åka till Belgien Chicago Z, Hagedoorn, Mr Big Nose, Ballie du Rouet, Usrava. Hard work, nu blir det telefon istället i ett par dagar.


senaste dagarna

Ja i måndags var jag ledig efter tävlingsdag igen, kommer inte ihåg om det kom inlägg efter det, men han kom tvåa med Chicago i Grand Prix. Suveränt!

Sov bara till klockan sju när jag var ledig vilket var väldigt tråkigt. Film, läsning. Wijchen på kvällen med Agata! (centrum). Klockan tolv på kvällen fick jag rumskamrat, klockan tolv knackar Robert högt en gång, sedan öppnad dörren och ropar "Paulina, sover du?" Nä inte nu längre

Idag var det vanligt jobb, Gerfried red sju stycken och hoppade två. Jag fyllde på hö och spån i lastbilen vilket slutade med 10 höbalar och 20 spån. Jag har muskler ja;)

VARMT

Idag har det varit 17 grader, ingen jacka, varm skön vind (bris men kallas här vind)! Visst är det trevligt att våren har kommit, nä javisstja ni har ju fortfarande snö. Ursäkta kunde inte låta bli!

De red fyra hästar var idag, var färdiga till lite efter tolv. Därefter red vi först ut med Chicago, Karli sedan Bleeker, Calisca och Usrava, Umber. Två hästar kvar att gå med, två till skritten. Ready!

Jag pumpade även vatten från den kassa pumpen i en halvtimme, sedan var vi färdiga.


Jag gjorde pannbiffar idag, andra gången och nu var den hela och fina också! Nu krävs det snart uppdatering!:)

Nationell tävling

Jahapp då har vi varit på nationell tävling idag med Hagedoorn och Koala du Prelet (Karli). Vi fordrade på morgonen, sedan började Agata fixa ja morgonjobbet. Jag packade grejerna till lastbilen och jämnade i den. Gjorde klart hästarna, åt frukost och sedan bar det av vid åtta. Suck litegrann på Gerfried men ja halvvägs så pratar han med tävlingsplatsen, säger att vi är nummer 43 och att vi är lite sent ute. Ja då kommer vi dit, jag gör snabbt klart hästen medan han går banan. Han kommer tillbaka och säger att de har tydliggen sagt fel vi är nummer 31. Han travade nog ett helt varv, galopperade två, sedan hoppade vi utan den vanliga omsadlingspausen mm, in på banan och hoppade. Alltså jag tyckte ju att han red sakta men han slutade på åttonde plats (skillnaden mellan internationella och nationella tävlingar). Därefter var det Karli (no stress), vanlig framridning och framhoppning. Det lilla odjuret stannade än en gång, utan anledning.

En paus med matrast också, lyckades nästan göra bort mig men Gerfried råkade komma innan det gick så illa. Sedan var det Karli igen som var felfri (jump off), sedan Hagedoorn som hade ett ner, vet inte vad han gjorde (inte Gerfried heller) men han höll på att trilla i backen efter en oxer. Sedan hade Karli ett ner i omhoppningen men blev ändå placerad.

Sedan bar det av hemåt, kom perfekt lite över fem då Agata var färdig med stallet härhemma så hon hjälpte mig och sedan var vi färdiga i vanlig tid. Trevligt


Det har varit sjukt varmt idag!!! riktigt varmt. För varmt med långärmad nästan och skinade värmande sol hela tiden

Man har inte heller veterinärbesiktning här varken på regional eller nationell tävling. När jag frågade han bara nä detta är ju bara en vanlig nationell. Jag svarade lite fint sådär amen i sveringe har man det redan på en vanlig regional

Ledig dag i Wijchen

Ja sov till lite i sju (hur kul är det på en skala), men vägrade öppna ögongen eller gå upp förräns vid niotiden då man hörde Jessica och Antonia snacka väldigt högt nedanför. Kollade en film, läste lite. Gick vid elvatiden ner och åt frukost och snackade med Steffi. Cyklade lite senare iväg till Wijchen, gick i affärer, handlade ja allt sånt för att fördriva tiden med frisk luft och utsikt. Kom tillbaka halv fem? och åtgärdade lite i rummet och sånt. Lagat mat, ätit. Fick tyvärr inte fotograferat Bambisarna idag iheller, de hade nog precis fått mat så alla stod i andra änden av inhägnaden och åt. Alla vet ju den underbara kvaliten på min kamera så det var bara att glömma. Men ni kan få ett par andra istället.

Ett par av de söta getterna i Leur:



För att komma in i parken:



Slottet som också är ett museum:


Tävlingsschema

Ja på torsdag åker vi till en nationell tävling med Hagedoorn och Karli eller Mr Big Nose

Nästa söndag är det nationell tävling, Chicago, Hagedoorn, Koala du Prelet och Calisca La Z

Veckan efter åker vi till Belgien med FEM!!! hästar, jag bara fem stycken....gaah, det är på samma plats som var min första tävling.

En vecka där Agata är ledig och har åkt med sin kille för att åka skidor

Veckan åker vi på tävling med SEX!!! hästar.,..bara what? vi går från tre stycken hästar i månader till sex hästar. Han sa också att på denna tävlingen är det 1 km mellan stallet och ridplatsen. Kill me! He don´t like me anymoreXD Har man tre hästar så han man att göra hela dagen, fyra hästar är mycket. Jag kan inte tänka mig sex hästar

Regional tävling

Började lite innan sju, fodrade, jag mockade mina fyra spånboxar och tog därefter ut alla grejer till lastbilen, jämnade. Gjorde färdig Hagedoorn, Mr Big Nose och Ballie. Lämnade stallet runt klockan nio. Tog ungefär en timme dit. Vi hoppar ut, Gerfried snackar med grannen som han kände (klockan var kvart över tio) och han sa att klassen började halv elva och att Gerfried var nummer 14. Oupss? han bara gör henne färdig snabbt så går jag banan, vad hade hänt om vi varit först. Menmen ingen väntetid iallafall.

Först ut var Ballie, som när jag ledde runt henne han ladda upp något kollosalt, sötnos. Så vacker men så stressad. Hon hoppade som alltid jättebra, men MELLAN hindrena, upp med skallen, bråka emot lite sicksack. Nog inte så lättriden för de flesta. Ut med henne igen, gjorde klar Mr Big Nose, hans riktiga namn är ungefär Denicheur van der Donkhoeve. Han hoppade fint och nollade (bara 1,30 detta). Duktig vår lilla "ponny" på sin första tävling.

Big Nose var nästa man igen, tog bara av tränset i lastbilen, den här rundan hade han ett ner men var ändå väldigt fin. Nauw han är så pussenuttesöt!

Knäppa Hagedoorn följde, han har blivit otroligt hingstgalen, bara när jag stod utanför medan Gerfried stängde en av portarna i lastbilen så reser han sig. Han var iallafall felfri. Körde hem och var tillbaka kvart i fyra. Allting gjordes färdig och vi var färdiga kvart i sex. Duktig som jag är ska jag cykla och handla, har ändå överskottsenergi. Kommer dit och där är stängt, amen det är ju torsdag varför stänger de tidigare? NEJ det är söndag. suck bara att cykla tillbaka och göra havregrynsgröt.

Saturday

Morgonen gick supersnabbt (själv), åt snabbt. Gjorde färdig Umber och Hagedoorn, därefter Karli och Calisca. Tvättade ben och gjorde färdig dem första, fixade Amely och Bleeker. Ja sedan var det normalt med Gerfred som rider en häst. mycket lättare. När vi var färdiga hade jag fyra som skulle gå, två till gåbandet och två till skritten.

Väldigt lugnt i stallet idag, Jag, Gerfried, Christian och Nicolai. Hur trevligt som helst! Imorgon åker vi dock  själva imorgon kvart i nio med Hagedoorn, Ballie och Mr Big Nose.

Detta är en regional tävling (very small show), nästa vecka är det nationell tävling (small show), internationell går under real show. Bara så alla vet.


Efter många om och men, så fick jag äntligen städkänsla och nu ser mitt rum perfekt ut. Har inte städat sedan innan Göteborg, så det har sett riktigt illa ut ett tag. Men nu är till och med böckerna uppsatta, mångamånga, nu har jag att göra

Ryttare i brons

Ja ledig idag, men vad hjälper det när man inte är trött efter tävling. Vaknade innan nio fullständigt. Läste ett par timmar. Såg en film. Läste lite mer i min "lilla" bok ryttare av brons, tyvärr kaan jag inte säga hur de fick namnet till det här, men den är bra. Vet dock inte om den passar din kompis så jättebra andreas, jag är på sida 290 och än sålänge är det 90% lovestory, resten kriget. Men han kanske gillar det också;)

Lite mer film, varvat med läsande, farmville. Mat och lite ja sånt. Nu ser jag lite på Pestens tid som är bra som alltid!:) Ha en bra kväll!

Rekord

Började vanlig tid idag då, jag har ju nu fyra spånboxar och Agata bara sex halmboxar = det går relativt snabbt för oss. Men idag gick det otroligt snabbt! jag var färdig med mina boxar, samt bytat hästar som var lösa till 7,30. gick då för att fodra utomhus, när jag kommer tillbaka har Agata sopar och vi är helt färdiga med morgonen tio över åtta.

Frukost (ensamma) sedan gick hon med Hagedoorn och jag med Bleeker. Hon fixade därefter Umber och jag Calisca. När han började med henne gjorde jag Mr Big nose färdig och därefter hade jag inget att göra för en halvtimme. När han däremot var färdig med Calisca var det alldeles för mycket att göra, då ska jag hinna tvätta Calisca och göra henne färdig samt fixa Usrava för ridning OCH hinna gå dit och hjälpa honom hoppa, då ska han bara ha hunnit värma upp hästen. Jag lyckades, han hann inte ringa efter mig;)

Han sa att på söndag är det regional tävling med Ballie, Mr Big Nose och Hagedoorn. När alla hästar var ridna så skulle Leeker (ja jag hör alltid fel) fölstoet som går med vallacken köras iväg, så då hämtade jag och Agata de andra två fölstona och släppa ihop dem med Vallacken. Därefter var det lunch (klockan två). Sedan gick jag med fyra hästar med Agata longerade Hagedoorn. Vi red ut ihop. Fixade boxarna (långsamt), sopade långsamt, sopade en hel del av resten av stallet. knappt lite efter fem, hmm suck. fixar "the wet feed", borstar schabraken, tvättar borstarna, lallar runt lite. Yes kvart i sex och vi kan äntligen fodra:) Ready!

Igår lagade jag för första gången pannbiffar, (alltså med ingredienser som jag måste blanda ihop, rulla samt steka) och fattar ni jag lyckades!:) UTAN måttbehållare (finns inte i köket) Så igår och idag har jag varit duktig, samt att det smakade väldigt väldigt gott!!:)

Mr Big Nose

Ja en vecka innan vi åkte till Göteborg horse show kom en ny häst. Han har ett långt franskt namn som ingen ens kan uttala. Första gången Gerfried red och jag också var på banan kommenterade han att den var liten som en ponny. Jag svarade att han såg ut som en tecknad figur, han har en gigantisk NOS. alltså riktigt stor.

Agata håller också med, på tavlan står det "New" (som det brukar vid en ny häst), agata och jag suddar ut det och ändrar till Mr Big Nose. Nästa gång de skriver på tavlan så ser Gerfried inte det (man vet liksom vilken rad som tillhör vem). Katrin däremot ser det, efter ett par dagar säger hon också Big nose.

Samtidigt som hon gör det så börjar hon nog alltid säga det, ett par dagar senare säger Gerfried också Big Nose. Haha jag började bara skratta första gången han sa det.

Efter mycket funderade om "vilken" sorts figur han ser ut som och kommer fram till att han är en avbild av hästarna i Lucky Luke!!! Alltså ren avbild, helt underbar

Han är sju år gammal, aldrig varit hemifrån innan och är HELT avslappnad gällande allt. Så sjukt söt är han, ut och gå en sväng, det är ju ingen big deal, för vissa av våra hästar som gör det fyra gånger i veckan är fortfarande knas. Först skulle han stanna två veckor, men nu är det fyra-fem månader, så vi kommer få behålla våran


Mr Big Nose


Söndagar

Agata har när vi inte är på tävlingar börjat önska att vara ledig på söndagar (då kan hon åka till sin kille från lördag kväll till måndag morgon) vilket innebär att det är den dagen jag jobbar själv. Katrin rider aldrig på söndagar då där inte finns någon som passar Tobias, samt att det är den dagen som Gerfried ofta är borta. Fast även om han rider hela tiden så är den dagen otroligt chill! Den senaste lördagen när ingen av dem red var väldigt väldigt lugnt. Som att ha två lediga dagar i rad. Så ärligt talat klagar jag inte

Även att alla andra startar en timme senare på morgonen och tar break från 13,00 till 16,00 vilket ger mig fri tillgång till allting samt att det är så tyst och lugnt

Göteborg Horse Show

På Tisdag kväll för lite mer än en vecka sedan körde jag och Gerfried till Sverige (nä jag vet pappa, Gerfried körde) Det tog lite mindre än tretton timmar, med bland annat 40 minuters båtresa. Väldigt roligt med de svenska nyheterna och allt radiosnack. ÄNTLIGEN förstår jag. haha. Felet Gerfried tyckte var ju att det spelades en låt och sedan snackade de i tio minuter/en kvart. Snö överallt.

När vi körde upp genom sverige och jag vaknade till liv och satt och snackade vid sextiden. Kommenterade han att lastbilarna var väldigt långa och hade många axlar. I slutändan (ej där och då) kom vi iallafall fram till att i EU är det oftast 18 (ibland 20) meter i maxlängd, i Sverige är det 24 m. Lite skillnad. Samt många kommenterar om att svenskar kör LÅNGSAMT, haha vi är på en motorväg och de luskör bara. På väg hem körde vi om en bil som låg i 50 km i timmen. Han sa att svenskar och holländare kör likadant, enligt hastigheten eller långsammare. Österrikare, tyskar och italienare kör ordentligt, svisch. (my comment: Nog betydligt fler som får böter)

Anländer till GBG, får köra runt hela Scandinavium för att kom till "lastbilsinfarten", klockan är åtta på morgonen. Folket hjälpte till otroligt mycket, vi tog in hästarna ihop först, därefter lastade Gerfried ur/ner grejerna till tjejerna som tog in det till våra boxar. Jag fixade ströet i boxarna, tog av lindor, hämtade vatten och gav mat. Gerfried körde och parkerade medan jag började flytta runt grejer och sätta upp allting och allt som ska göras. Vi gick tillsammans först till stable manager (få hästnummer bla), ackreditation (hemskt foto istället för armband), show office. Gerfried sa att han gick till hotellet och checkade in, när han kom tillbaka så skulle vi tillsammans gå och göra veterinärbesiktningen halv ett. Jag bara ja och när du inte kommer så ska jag gå själv? Han bara amen jag kommer (den visan har jag hört innan efter att han har varit vaken så många timmar i sträck). Han kom faktiskt, erkände dock att han aldrig gått för att sova, för då visste han att han inte skulle komma tillbaka, haha det visste jag också. Iallafall gick han med Chicago (haha Chicago försöker gnaga honom i benet också) och jag Bleeker. Kul att svara på svenska när veterinären tilltalar mig på engelska. Därefter bytade jag till Calisca.

Jag fortsatte med att sätta upp grejerna, hovslagaren kom och åtgärdade Caliscas skor efter allt sparkande i lastbilen. Gick till hotellet och checkade in, jag fick dela med Emma, som jobbar för Linda Heed vilket är trevligt då jag redan känner henne. var där 40 minuter innan jag gick tillbaka, då var det markarbete som gällde. Han började med Chicago, jag gjorde färdig Bleeker och skrittade fram honom. Bytte hästar och gjorde sedan färdig Calisca. Fodrade och fixade det sista. Var färdig till hotellet runt tiotiden, såg på när sverige vann guld med något gällande skidor, men somnade innan det var färdigt.

 

(Tillägg från bloggen skriven första dagen i GBG som nu dykt upp)

Det är helt underbart med all svenska, man förstår vad alla förbipasserande säger. Jättetrevligt! Alla tilltalar en först på svenska, ja en del ”duktiga” svenskar försöker sig också på tyska. Men att checka in gick snabbt när vi kan prata så lätt. Jag tror äntligen Gerfried har förstått hur man stavar mitt efternamn, han hade än en gång skickat in som Nielsson, haha de kan verkligen inte uttala eller stava det, att det kan vara så underligt. Menmen jag delar rum med Emma Eriksson, groom för Linda Heed som jag känner bra. Trevligt det iallafall så det inte blev någon ”utlänning” eftersom jag är Österrikare, men vi fick välja lite. Men en lite irriterande sak är att även när jag kommer MED hästen, så stoppar de en och ber en visa ackreditation, alltså är det inte ganska uppenbart, till och med samma färg och text på hästens täcke som min jacka. Nä nu är det dags att dra sig tillbaka ut i kalla Sverige kylan, vet ni att jag lämnade ett land med minst tio plusgrader för att komma hit till minus tio grader och snö. Detta skulle väntat två månader kanske. Stallet är varmt iallafall, fast kallt mellan stallet och banan. Haha Scandinavium är inte så stort som jag minns det, har sett större


Torsdag morgon gick upp kvart över sex, skulle gå och fodra men då är ingångsdörren låst. Vi traskar runt till bilingången där är två tjejer men de har ingen nyckel att släppa in oss med, säger att de har minsann precis varit och kollat dörren och då var den öppen. Vi går tillbaka, dörren är minsann fortfarande låst. En av killarna går tillbaka igen, de kommer och ska öppna. Opps dörren öppnas bara från insidan, amen smarter alltså! Fodrar och ger vatten. Går tillbaka till hotellet med Emma och äter frukost. Vilken frukost helt underbar! Samt SVENSK tidning, såna konstiga saker man kan sakna. Tillbaka till stallet, mocka och göra allt som ska göras. Gjorde färdig Calisca för ridning, skrittade dit med Bleeker sedan och till sist Chicago. Alla tre hoppade första dagen och de var fina. Missade middagen så fick gå till McDonalds vid halv tio tiden. Såg lite mer på skidåkare. Sov vid lite efter tolv.

 

Fredag, fodrade vid kvart över sex igen. Tillbaka för frukost (det var värt att gå upp tidigare för att hinna med frukosten). Chicago hoppade inte idag, så kvart över sex hade jag Calisca färdig för ridning och Bleeker för longering. Gick tillsammans dit så blev alla motionerade på en gång. Gick en kvart med Chicago. Flätade Calisca, hon hade ett ner. Trevliga framhoppningar också då det fanns två räcken och en oxer, inte alltför mycket krig då, samt swedish people.

 

Han red Bleeker efter detta och sedan Chicago också. Bleeker hoppade bra, hade dock ett ner. Sedan hade jag inte sista klassen ”six bar” utan jag var färdig 21,50 då den började. Då gick jag till läktaren till Gina och Ingemar som var där, de hade ledig plats hos sig där så snackade en hel del, Jättesupermegatrevligt!

 

(jag vet inte varför bloggen inte har smilisar jag som är beroende av att ha dem när jag skriver en text)

 

Lördag morgon åkte Gerfried iväg till Chicagos ägares stall. Så jag fixade stallet, longerade de tre hästarna. Åt frukost på hotellet (den varade till halv elva), sedan kom min föräldrarJ perfekt till när jag var färdig. Hittade dem (såg dem snurra konstigt i rondellen från hotellfönstret)(ja jag känner igen våran bil så bra). Fixade acckreditation, rundvisning(hmm inte för mycket kanske), mockning av stallet, hämtning av startlista, gå med mina hästisar. Sedan kom Gerfried och red Calisca och därefter Chicago medan jag knoppade Calisca. Chicago hoppade Grand prix på kvällen med två dumma riv i trekombinationen, han har inte hoppat så högt innan och han var riktigt fin!

 

McDonalds med mamma, pappa, kaos kan man väl säga att där var, innan dess hittade vi lastbilen och slängde in en massa grejer där. Gick till hotellet, var en stund på ryttarfesten innan jag gick upp till hotellrummet och kollade mer på OS med Emma. Har nog aldrig sett så mycket innan. Släckning kanske vid ett-tiden.

 

Gick upp sex för att gå och fodra och göra allt färdigt i stallet, tillbaka till hotellet, frukost, packa mina grejer och checka ut, gå med Calisca. Samt ha både Chicago färdig för ridning och Bleeker för longering till klockan åtta. Därefter gick jag snabbt till hotellet för jag hade glömt en sak där (tur det var i sverige). Snabbt tillbaka till stallet och lägga den där, ut igen genom porten. Väktaren bara ”Ångrade du dig?” haha, jag bara nä de har så tråkig mat i holland så jag ska gå och bunkra upp. Till Ica och HANDLA!!! som jag handlade och snabbt gick det! Tillbaka igen med tre plastpåsar (väktaren bara ”varit och hamstrat” haha sååå svenskt!) Börja knoppa Chicago, han hoppade felfritt och snabbt vilket resulterade i en sjätte plats.

 http://www.youtube.com/watch?v=eaPsotfp6Zc 

Jag gjorde färdig Bleeker och skrittade fram honom med Gerfried var på prisutdelningen, byte av häst jag spolade och fixade Chicago (hejdå mamma och pappa). (hade redan innan flätat Bleeker) knoppade Bleeker, slängde på grejerna (okej inte slängde), till banan. Dags för världscupen, han hade tyvärr ett ner.

 

Packning av alla grejer, lindning av ben. Alla tjejerna släpade ut grejerna till lastbilen. In med hästarna och hemresa påbörjad vid halv sex. Snackade med EMMA i kanske i en halvtimme i telefon och därefter med Gina nog samma tid tills pengarna tog slut (samtidigt som vi kom till Öresundsbron vilket var bra för då blev det snart svindyrt igen). Sov en timme när vi körde genom Danmark, tvungen att vakna på båten i 40 minuter (alltså en timme räcker jag blir helt väck iallafall, Gerfried måste tycka jag är jätterolig att skratta åt i smyg när jag är så). Klockan 00,00 ungefär i Tyskland, jag sov resten av resan tills halv sex då Gerfried väckte mig, nästan framme. Fixade hästarna, duschade tills halv sju. Sov tills 13,00 gick upp lite senare. Åt, duschade, lånade bilen och körde och handlade. 19,00 sova tills 06,40. Det är väl duktigt att kunna sova så mycket?

 

Samt duktigt att ha såhär bra minne en vecka senare. Det var allt om Göteborg Horse Show, eller ja, det mesta.


the sun is shining

Vädret här är en ren vetenskap, måste vara jättejobbigt att vara metrolog i det här landet. På morgonen var det frost, vattenpölarna var frusna. mitt på dagen skiner solen fem plusgrader i skuggan ingen vind jätteskönt. På kvällen ösregnar det och stark vind. Någon som har ett smart svar på det?

Igår red vi ut två vändor första hade jag Bleeker och sedan Chicago. Vi började nog bli lite övertrötta båda två, men roliga skämt ledde det till. Today har jag varit ledig!! Dock sov jag inte längre än vanligt, men det går iallafall att stanna i sängen liiite längre. Vädret har varit jättefint, cyklade in till Wijchen samt en extrarunda för att fota, men kameran klarade ta hela tre halvdassiga foton innan den dog, så så mycket blev det av det.








Men söta var dem, tiggde godis, speciellt fuxen. Synd var iallafall att direkt efter de här sötnosarna kom hägnet med bambisar, får komma en annan solig, ledig dag

Träningstävling

På förmiddagen red Gerfried tre hästar, Hagedoorn, Calisca och Usrava. Därefter tog vi ut lite grejer till lastbilen. Jag åt snabbt lunch. Gjord färdigt fem hästar Wembley, Amely, Ballie, Mr big Nose och Karli. Därefter gjorde jag och Gerfried en timmes resa till nått ställe till en träningstävling. Amely var först ut, Steg 1: komma ut ur lastbilen , tog nog tio minuter, bebis har aldrig varit hemifrån innan, var lite nervös och tittig först, men sedan hoppade hon som alltid med full gas. Jätterolig att kolla på, står och håller henne är hon helt lugn, så fort ryttaren kommer upp går motorn för fullt. Sedan Ballie som faktiskt inte var galen som han hade trott, utan hon hoppade suveränt och som vanligt med superscope.

Wembley som nu hoppar riktigt trevligt, nyklippt och stilig. Imorgon åker hon härifrån till sin "nya" ägare (sedan två månader) från tjock latmask till fintrimmad liten häst. Agata kommer sakna henne, men jag blev aldrig ett Wembleyfan. Därefter fick alla fem hästarna ut ur lastbilen, in med de tre som var färdiga sedan Karli och Mr Big Nose, som jag gjorde färdig.

Som han hoppar, han är såååå söt!! Haha Gerfried sa att denna hade kunnat bli en bra flickhäst, någon som pussar lite och leker lite. Haha det där låter jättesött på engelska. Istället för att stanna två veckor som det var tänkt så är det minst fyra månader till. Jag klagar INTE när det gäller denna hästen;)

Karli hoppade bra iallafall, inga dumheter som på senaste tävlingen. Hemkörning var tillbaka vid sjutiden, gjorde klart hästarna, tränsen med mera. Ny grej att fixa alla hästarna i lastbilen, men allt flöt på fint.

Varmt har det varit idag!!! Solen har skinit och det har varit superskönt!! Fick vänta 50 minuter på duschen idag och nu är det för sent att skriva färdigt om Göteborg. Kommer imorgon kväll istället. Ha de bra

Utkast

Håller på att sammanfatta senaste veckan i utkast, kommer snart, som de säger i filmer. Idag har det varit en hel del att göra men inte alltför mycket. Gerfried har hoppat alla hästar = sju stycken samt klippt Wembley. Jag hjälpte honom med allihop. Wembley blev också väldigt stilig när hon blev av med pälsen. Skrittade ut på Chicago idag också, han var jätterolig, studsade och lekte lite. Like him!

Färdig i stallet, har snackat en hel del med den nya finska tjejen som är här med sin ryttare en vecka till innan de ska på någon tävling här i närheten. Hon är supertrevlig iallafall. Imorgon blir det träningstävling med FEM hästar (kallas här villageshow/shitshow). Kan jag säkerligen förstå med tanke på att vi är vana vid våra internationella tävlingar.
 
Här är så mycket nytt folk nu, ett antal tjejer för Jeantien men de har ju inte presenterat sig än så de vet jag inget om. En ny finsk tjej som känner Jessica för Robert (Antonia). Ja många till menmen.

Imorgon tar vi med oss Amely, Ballie, Wembley, Mr Big Nose och Karli. Hjälp!!

Jobbiga datorer!

Ja det är väl inte helt okänt att jag och datorer inte fungerar så bra ihop. Fastän jag på senaste tiden har ansett att jag och min laptop är relativt bra polare (lite som med Calisca ibland glömmer den det bara). Fast nu när jag loggar in på bloggen (observera att jag är inne på minst fem olika hemsidor samtidigt, samt ser film), så skriver jag litegrann, gör lite annat, skrivet, annat, sedan publicerar inlägget = att då är jag helt plötsligt utloggad och allt är borta. Det är ganska jobbigt att skriva om en/två A4-sidor så sent och lusten för det försvunnit. En gång är roligt, inga problem, men inte två gånger hela tiden. Har hänt ett par gånger, därför det inte blivit något på två veckor

RSS 2.0