wijchen

cyklade in till Wijchen med Agahta, först tog vi den snabbare vägen, den var dock avspärrad halvvägs, så vi fick vänder och tar andra hållet. Börjar bli lite småkyligt. kommer in till centrum, vi trodde ju att på en vardag s¨borde allt vara öppet kvart över sex. men nej allting var redan stängt. Så hon visade mig runt och var olika grejer fanns, så nu har varit där en gång..troligare att jag cyklar in för att gå i affärer då. Cyklade tillbaka och då var det riktigt kallt, ingen känsel i händerna men väldigt uppfriskande att göra något.

Igår och idag

Igår var då sista dagen på tävlingen, kunde sova till tio över sju innan jag gick för att fodra. Fixade stallet och allting. Han skulle komma och rida vid nio men det var helt plötsligt inte tillåtet innan 11,30. Så då fick jag gå en sväng med var och en av hästarna. Hagedoorn uppförde sig faktiskt....nästan. Sedan vid kvart över elva var Chicago färdig, red i 15 minuter och bytade sedan till Bleeker. Jag började knoppa Chicago, när Bleeker kom tillbaka var det att göra honom snabbt färdig. Göra Chicago helt färdig, sedan börja fläta och knoppa Bleeker. Gerfried kom och tog Chicago och sa att han ringde när han behövde mig, jag fortsatte med att knoppa Bleeker. Självklart var morgonen helt lugn och sedan var vi i slutet av första klassen med Chicago och därefter först med Bleeker i Grand Prixen.

 

Chicago slutade på sjätte plats. Bleeker hade två ner, så arg hästen var när han kom ut, syntes på honom att det inte var tillräckligt bra. Därefter var vi jätteeffektiva, jag tvättade båda hästarna, packade ihop allt. Lade på täcke lindade mm. Gerfried hämtade lastbilen och tog ut allt i den. Bilen var parkerad där lastbilen tidigare hade varit, åkte med en bit med lastbilen, tills vi kom till stora vägkorsningen, där skulle han då svänga höger med lastbilen (väntade vid ljusen). Jag skulle över vägen hämta bilen och därefter då svänga vänster för att komma in bakom. Massa vakter för att dirigera trafiken och släppa över lastbilarna också. När jag kommer med bilen och blinkar vänster, pekar han på min bil och sedan höger. Alltså jag sk svänga höger till okänt område, glöm det liksom! Jag fortsätter blinka vänster och tillslut kan jag då köra och lirka mig genom ”konerna”?. Nä såklart jag menar mellan de olika konerna pappa.

 

Köra tillbaka hem och vara tillbaka i stallet redan halv sju, måste vara rekord för hemkomst. Fick hjälp av Agahta att fixa hästarna. Glo lite på film och äta lite, sova.

 

Idag ledig, FÖRSTA morgonen som jag har sovit ostörd, till kvart över nio, jätteskönt. Gick upp vid halv ett, hade datorn och matpåsen precis vid sängen så fanns ingen anledning att gå upp. Gick med Umber, Bleeker och Chicago, vädret här är underbart, varmt (ej soligt) och absolut ingen vind, jätteskönt att vara ute. Nu ska Agahta och jag förmodligen cykla in till Wijchen.


Amsterdam

100121

På morgonen var vi snabba som vanligt. Gerfried red de tre hästarna som skulle till tävlingen samt Usrava och Ballie. Han var färdig ungefär vid tolv, tänkt tid att åka var klockan ett, som jag misstänkte helt ohållbart. Tjugo över körde jag med Agahta till affären för att handla, tillbaka kvart i. Då lastar Gerfried spån och hö. Agahta går och äter medan jag istället går och packar färdigt det sista. Hästarna görs färdiga och lastas lite över två. Precis innan frågar Gerfried om jag har körkortet med, jag svarar väl att det är i lastbilen i min väska. Ja tyvärr men du får köra bilen jag behöver den.

 

Så nu har jag alltså legt ”följa lastbil”, långsamt. De andra lastbilsförarna måste tro jag är ganska konstig. Kör om dem och sedan trycka mig in framför och stanna där  i segt tempo, men vem bryr sig? Fast sedan i sista korsningen upp till parkeringsplatsen (fyrfiligt och vi står då och ska svänga till vänster) när någon viftar in Gerfried och den framför till höger och stoppar den andra trafiken för att de ska komma in där. Jaha men jag då? Därefter kör de bilarna då rakt fram. Fick vänta (de bakom tutar) och när de sedan stannar igen snedda över. Hjälp!  Men inte så illa egentligen som det kändes.

 

Vi har alltså två hingstar och en vallack, oss hade de plaserat i boxar som vätter mot framridningen = hela tiden hästar som passerar. Samt att bakom stod där tre ston, väldigt bra planerat detta!  Vi lyckades få flytta  en bit, men vi står fortfarande väldigt dumt! Sätta upp alla grejer fixa till allt mm. Innan klockan blev sex och jag började göra färdig Hagedoorn för veterinärbesiktningen (till Gerfried) han kommer och tar honom och därefter gör jag Bleeker till mig själv. Han lyckas komma först med Hagi i den långa kön (väntetid 20 minuter). Med en tokig hingst efter, den reser sig, rätt upp, lyckas få in ena benet i longeringslinan och stegrar runt över hela stället. Hagi får också toss då och lyckas med samma bedrift, dock hanterar Gerfried det bättre. Det hela gick väldigt vilt till hela tiden! Att en veterinärbesiktning inte kan göras säkrare. Göra klart det sista och sedan spatsera ner till lastbilen, stor trafikerad väg precis vid parkeringsplatsen, hemskt. Tur man imorgon och resterande tiden är trött nog för att sova iallafall. Samt att vanliga värmesystemet inte fungerar, har min andra värmefläkt så det löste sig ändå.

 

100123 23,59

Upp tidigt på morgonen, heldumt egentligen så är det helt lugnt på morgonen MEN man får bara longera mellan sex och sju. Jag hade bleeker färdig kvart i sju, stod en halvtimme i kön och longerade sedan. Gerfried kom och red vid halv tio först Hagedoorn och sedan Chicago. Därefter var det uppehåll till kvart i fyra då första klassen startade. Fixade klart stallet och gick och åt med de andra svenska tjejerna. Vara lite överallt på stället en timme. Fläta Hagedoorn (med tejpat finger) Han hade ett ner och därefter stoppade Gerfried honom till nästa, sedan felfri. Rida markarbete på Bleeker. Sedan Chicago som inte gick så jättebra, tjafsade en hel del och fick tre ner. Knoppa Bleeker, därefter fick han för lite tid på framhoppningen vilket resulterade i ett ner. Fixa allting och gå ner till lastbilen lite i tolv. Upp tjugo över fem imorgon. YEYL

 

100124

Började longera Hagedoorn tio i sex imorse, efter att ha fodrat. Därefter Chicago och Bleeker. Mockade,sopade, lindade ihop alla lindor. Åt frukost då var klockan 9.15, så då gick jag tillbaka till lastbilen och sov till klockan tolv. Vid tolv fick jag gå upp igen och fodra mina små hästisar, mocka och kolla att allt såg bra ut. Gick och åt lunch (de har samma käk både frukost och lunch, dötrist! Gick tjugo minuter med Chicago som försökte äta upp mina ben. Lite i tre kom Gerfried och red Chicago medan jag knoppade Hagedoorn. Hoppade Hagedoorn som inte gick speciellt bra, innan han hoppade sa han att gick han bra var han färdig för dagen annaras skulle han hoppa igen. Eftersom det inte gick speciellt bra så fick Hagedoorn hoppa ”six bar” en också. Han var först ut och rev sista hindret på 1,80. Gjorde färdig honom och sedan det mesta andra i stallet.

 

Chicago skulle hoppa sista klassen som började 21,45, vi var sista startande, nummer 43. Tjugo över tio är hästen färdig, knoppad och alla grejer på när Gerfried ringer och säger att vi hoppar honom inte. Vet ni hur tidigt jag hade kunnat gå för att sova, just nu är klockan tjugo i ett. Fixade färdigt Chicago, lindade benen och allt annat. Ingen fest ikväll heller orkar jag inte, nu är det snart nattedags. När jag kan stänga ner detta X file avsnittet.


Dag före tävling

Började vid vanlig tid med Agahta, skillnad från andra dagar, Hagedoorn skulle vara färdig för hoppning. Så vi fixade stallet snabbare än vanligt utan stress. Konstigheten med idag var dock när jag tog in usi efter att ha varit lös i paddocken så saknade hon ett skydd, jag letar i hela paddocken men där finns då inget. Släpper lös Ali med bara ett skydd istället. Nära Agahta tar in honom har han inga skydd på sig och det går inte att hitta några i paddocken. Jaha har spöket Laban varit här? Tillslut hittar vi dem på andra sidan vägen mot andra stallhalvan, hur lyckas man? Nu är dem skydden slängda ingen mening att försöka använda dem igen samt att den ena nu var helt sönder.

Jag gör färdig Bleeker och lägger på massagetäcket och går sedan och hjälper Gerfried att hoppa. Agahta gör under förmiddagen färdig hästar till Katrin. När vi är färdiga med Hagi så tar jag och gör det sista med Bleeker, tvättar Hagi och hjälper sedan till med Bleeker. Därefter samma procedur med Chicago, därefter kör Gerfried till flygplatsen.

Jag och Agahta rider ut först Usi och hon Umber därefter jag Bleeker och hon Wembley. Jag longerar Ballie medan Agahta går med sex hästar. Färdiga redan klockan 15,00 med alla hästar. Låter jättebra va? Då ska vi ut till fölstona och då ingen är där som kan köra traktorn så får vi spatsera dit med två skotkärror och fyra spånbalar. Ta ut det smutsiga och blöta, men inte för mycket. Ja hade vi tagit allt det blöta så hade det inte varit något kvar. Allt smutsigt slängs utanför boxen därefter jämnas i boxen och inte med tre nya spånbalar i varje. Anledningen Gerfried har inte tid att göra det med traktorn förrän efter den här tävlingen.

Tillbaka till stallet snabbt göra hö, boxar, ryktplatsen och fodra igen. Därefter göra färdigt så mycket som möjligt för resan imorgon. Nu har jag städat mitt rum och packat så mycket som möjligt till imorgon, kommer inte bli mycket tid. Avresa klockan ett till Amsterdam. Gerfried ska rida fem hästar, packa ut allt i lastbilen, hästar färdig och kommer iväg. Min misstanke är att vi kommer bli försenade.

Har nu kommit fram till varför toastern stinker, plasten på undersidan spricker/smälter därav lukten. Den är använd sju dagar, borde reklameras!!

Nä vi är tillbaka söndag natt så då har jag internetkontakt igen, tillsdess är det bara sms som gäller

För mycket att göra

Ja imorse visste jag att jag hade tre hästar som skulle gå i skritten, helst i första eller andra maskinen. visst jag ska alltså be Mieke när hon kommer (de brukar minst ha tio fulla maskiner efter varandra på morgonen) om att få tre utav fyra platser. No way. Så jag började halv sju istället, gav kraftfodret och satte sedan de tre märrarna i maskinen, då hade Nicolai tagit höet så jag släppte lös Karli och Bleeker på gångbandet (redan fem hästar ute). mockar två spånboxar, sedan kommer han med höet så då ger jag det. Börjar med halmboxarna, gör de tre lediga sedan är Bleeker färdig måste då ta in honom. Samtidigt kommer Mieke och vill ha skritten så jag tar in de andra tre samt ändrar Karli mot Chicago. Här börjar då förseningen, att bara mocka tar inte alltför lång tid, det är när man måste springa runt med massa hästar det tar så lång tid.

Mockar ett par boxar till innan jag tar in Chicago och släpper lös Wembley. Gör färdig de sista boxarna, ber om halm (Agahta "hann" inte igår) Tar då en stor bal. det tar sin lilla tid att dra in och strö upp i alla boxarna. Gör Caliscas box innan jag fodrar utomhus, sopar. När jag är nästan färdig kommer Gerfried. Jag gör iordning första hästen, Amely. Därefter håller vi på hela dagen nonstop med att ja, jag gör färdigt och han rider hela tiden. Varenda!! häst är dygnsur och behöver helspolas och därefter stå i solariumet. Han skulle hoppa Chicago och Hagedoorn, han kommer med Usrava (Chicago är färdig) och ska då gå och bygga om banan. Jag gör färdigt henne och tänker då att jag går dit med honom, nu borde han vara färdig. Han har däremot en hel del kvar så han slänger upp mig, så rida fram honom. han var pigggelinis:)

Klockan fem har Gerfried en häst kvar att rida och Katrin två, skämtar ni är känslan av detta. De kommer fram till själva att det inte är möjligt, så Katrin ska "bara" hoppa Umber. Då är allt annat jobb kvar, Agahta kommer förbi och säger att hon har redan fodrat utomhus samt att hon kan gå med de tre hästarna som ska göra det. Trots det är jag färdig med boxarna och ryktplatsen till kvart över sex, lägg till fodring utomhus och gå med hästarna till det så hade det varit kört.

Helt slut har inte suttit ner eller tagit det lugnt ett ögonblick idag. Åt toast (den stinker verkligen plast när man har igång det, riktigt illa) Sedan duschat och ät ute på internet och ser på mina X files. Imorgon blir förmiddagen stressig, fast det är inte så illa när man är två om det

X files

ja idag var det tänkt att jag skulle sova länge, varför är jag så pigg när jag kan sova? Ja först ringer den andra tjejens klocka klockan sex, varför den gjorde det vet jag inte. Sedan går hon upp vid sju samt tänder ljuset, håller väl på en kvart innan hon sticker. Klockan åtta kommer hon tillbaka och packar sina väskor och går. Efter det blev det inte att sova mer. Suck.

Stannar i sängen ett bra tag till dock, ser två avsnitt lilla huset och börjar därefter med min nya besatthet: The X-files. Är inne på mitt åttonde avsnitt nu. Läste färdigt min bok "Before I wake", ja den slutade inte på det orginella sättet som jag hade väntat mig. Har också börjat läsa en bok som jag köpte när jag var hemma. Dexter, lika lovande som Tv-serien än sålänge.

Gick och åt nu på kvällen, duschade och är nu tillbaka i sängen. Imorgon har jag tänkt börja lite tidigare, för aatt kunna sätta tre hästar i skritten innan de andra kommer, liksom glöm att jag kan be när de kommer att jag vill ha tre platser utav fyra, inte en chans. Därefter ska jag släppa en häst lös och en på laufband. Blir full fräs imorgon. Agahta var helt slut nu när hon äntligen kom för att äta. Ja hon orkade inte stå upp för att laga mat, men iallafall. Nu är det slut och färdigt för idag, kolla på film en timme till bara.

Brumbrum

Ja morgonen blev lite underlig, men vi var ändå färdiga relativt tidigt. Klockan nio hade alla åkt på tävling, då var jag, Agahta och Zehan kvar i stallet. Så tyst, så tomt. Här är alltid en tio personer, hästar i skritten alltid något som händer men idag var det riktigt....lugnt. Inte så ofta det händer.

klockan nio började jag med att rida Usrava och sedan snabbt byta till Karli. Därefter 10,30 körde jag till Kööln igen, flygplatsen för att hämta Gerfried. Körde nog inte snabbare än 160 och fick bara vattenplaning en gång, därefter gick det lugnare en stund. Obehagligt. Körde bara fel två gånger trots GPS:en, oops. Men faktiskt den sa ta avfarten 800 m, vilket innebär att när "filen" för att svänga till höger kommer så är det kanske 1,3 innan. så då tog jag den och precis när det börjar bli dags att svänga så kommer jag fram till att det är 300 meter till. Dock löser navigatorn det utan problem, duktig.

Fick förklarat vad vissa olika vägskyltar egentligen innebär på vägen tillbaka av Gerfried. Nu fattar jag, den blå motorvägsskylten (som också finns i sverige), när man kör över till Tyskland så står där 130 efter, vilket jag blev förundrad över att det kanske inte var fri hastighet. Det innebar tydligen att det är lämpligast om man kör i 130, alla blå skyltar är rekommendationer,bara de röda är INTE fortare.

Tillbaka katrin red fyra hästar, vi gjorde boxarna och allt annat och var färdiga i tid.


Idag har jag lagat mat (ja makaroner och fiskpinnar), käkat mina tabletter, satt upp den långa internetkabeln från mitt rum och in i köket = internet däruppe:) ONLINE. Imorgon ska Gefried och Katrin rida alla hästar, hur mycket som helst att göra för AGAHTA, jag är ledig imorgon. Känns inte så bra planerat, stackaren kommer stressa livet ur sig, samt att hon måste lägga in halm imorgon. Men jag ska sova:)

Överskottsenergi?

Morgonen som vanligt, dock var ena containern inte tömd, så Zehan snodde den tomma, sedan fick Agahta vänta en kvart innan hon fick den andra tömd (slöseri med tid), så lite senare än vanligt färdiga, men inte så farligt. Fem stycken lösa på morgonen, gå med ett par hästar. Sedan skrittade vi utomhusrundan nu när här är fint väder, jag Bleeker och Agahta den nya som inte var helt lugn med situationen = min var också lite vild. Sedan rider jag Karli som väldigt bra! Blir ju alldeles för förtjust i hästen om jag ska rida han så mycket.

Därefter Usrava och Agahta Calisca, när hon lägger täcket vänder hästen om och börjar bocka så in i. runt runt flyger dem, jag var helt säker på att hon skulle flyga (inga stigbyglar) men hon satt kvar, såg dock lite chockad ut.

Longerade Chicago och Bleeker. Mockade boxarna, fixade ryktplatsen, la in halm så slipper vi det imorgon. Gick tillsammans till de "gamla hästarna". (hästarna i uteboxarna går under: "Breeding mares" and "The old ones"). Där man måste pumpa vattnet, det är en gammal pump och det kvittar hur mycket man pumpar knappt något vatten kommer ut. Nu är det den stora baljan så en timmes pumpning minst om man vill fylla den. Nu har vi dock redan den halvfull(ser ni jag är positiv halvfull inte halvtom), så en halvtimme där.


Tillbaka sedan hade Mieke bett Agahta om att vi kunde göra en sak i ridhuset, hon skulle visa när det var dags, kunde inte riktigt förklara för Agahta. Agahta försvann någonstans så jag går och fråga. Då ska vi alltså kratta kanten (vet ni hur stort det ridhuset är så kan ni förstå) Agahta är fortfarande utom synhåll. Jag börjar och när jag är nästan färdig så kommer hon och krattar en hörna, duktig flicka?! Det tog mig dock bara en kvart, vilken fräs jag hade.

Sedan var jag ju på G, (samt att sömntutan är på tävling) så jag tömde sopor, sopade,startade tvätt, fixade tvättställning och massa sånt, nu är min del av rummet fint:) Dock blev det ingen matlagning idag utan bara toast.

Godnatt för idag

effektivt blev sent

Morgonen gick snabbt, behövde ju inte lägga in halm. Katrin red Hagi, Bleeker, Umber och Chicago. under den tiden gick vi med fem hästar, en i skritten och fyra var på morgonen lösa i paddocken. Alla har alltså varit ute till lunch. Inte så mycket kvar tänker vi. Halvtimmes lunch, långt för att vara oss! Sedan longerade vi varsin häst, Agahta först så då satte jag Bleeker i skritten och gick med en annan.


Sedan red jag Usrava medan hon red Calisca. Därefter skulle hingstar få vara lösa (nä pappa inte samtidigt). Därefter red jag Karli som gick superfint, han är en sån liten buse, går jättebra, studsar och bockar lite, perfekt igen...Dörolig att rida, även om Gerfried såg lite orolig ut första gången jag red honom.

Felet är då bara att när vi är färdiga med ridning och alla hästar har motionerats färdigt så är klockan halv sex. Då är det fixa ryktplatsen, mocka boxarna och fodra utomhus kvar. Hur gick detta till? Jaja vi var färdiga halv sju, blev effektiva igen där sista stunden.

Tjejen i mitt rum låg och sov när jag kom dit halv sju, suck. Sorry men hon kan inte vänta sig att hon ska få sova i fred eller? tyvärr måste iallafall få ta handduk, shampo, balsam samt datorn och fixa iordning lite. Har nog aldrig varit så stökigt gällande kläder för min del där innan, men jag kan ju aldrig röra mig där uppe! Hon måste ha det himla tråkigt! Nu är jag "färdiggnälld" för idag


Förresten Lisbeth, buss ner hit hade tagit 15 timmar, bara glöm det! Nu blir det fem-sex timmar utan att man måste må illa hela tiden!

ensam jobbedag

morgon började snabbt och bra, fick gjort boxarna snabbt, fodra utomhus men sedan var det dags att lägga in halm. Först tar det tid innan Robert kunde köra in det till mig, så då var jag tvungen att göra färdig Hagedoorn till Katrin, sedan försökte fixa halmen, hann nästan färdigt innan jag var tvungen att göra Umber färdig. Sedan in med resten av halmen och sopa och sedan göra Bleeker färdig. Stress stress, fast egentligen beror det på att det känns dumt att ha stallet ickefärdigt så länge.

Därefter åkte hon för att hämta tobias. Jag gick med två hästar, satte ett par i skritten och en på gångbandet. Åt frukost och lunch i ett klockan halv ett. Gjorde färdigt Usrava för ridning, tog därefter in Karli som gick på gångbandet. Red Usrava som gick riktigt fint idag.

Tog in från skritten. Red  Chicago som gick super! Gick med nya stoet till veterinären som var här och besiktiga hästar inför försäljning, han konstaterade bara att hon travade rent och att allt såg bra ut. Fodrade hö och "wet feed". Satte Hagedoorn på gångbandet och gick med Bleeker. Fixade ryktplatsen, fodrade utomhos, mockade boxarna (för tredje gången), sopade och fodrade.


Hmm en matpaus på 20 minuter annars jobb i elva timmar, ja uthållighet hör väl ihop med detta jobbet;)

ridning

morgonen började som vanligt. Varken Katrin eller Gerfried skulle komma idag. två hästar lösa, två på gåbandet, två som skulle ut och gå. Sedan åt vi frukost och därefter red jag Usrava. Idag var det 40-50 minuter eller tills hon blev trött...trött? Det vet nog hästen inte vad det betyder längre, hon var pigg och ville väl egentligen bara galoppera, fast det får hon inte än. Men hon går fint iallafall.

Sedan gick jag en runda till med Chicago som försökte äta upp mig, därefter rida Karli. Förstod lite varför Gerfried var så orolig första gången (nä men så illa är han ju inte), han busar lite och bockar i galoppen. Haha jättekul säger jag! han gick jättefint även om han var på busehumör i början.

Sedan longerade jag Ali, gick med tre hästar till. Lunch (klockan 15,00). Rida Chicago. Han var också pigg och bocka lite i början men gick sjukt bra!!!:) Han har blivit superfin sedan han kom!

Sedan fixa ryktplatsen, fodra utomhus och fixa stallet, färdiga lite efter tiden men det har varit en rolig dag idag! Alla är på bra humör, förutom att nästan alla hostar, fast jag mår prima iallafall


Tjejen som jag delar rummet med nu hon gick och la sig klockan sju idag, observera att hon börjar jobba vid åtta ungefär. slöpotta, fast jag förstår henne inte så kul att vara i främmande stall, men iallafall.

Back eller borta igen?

Nu har då första dagen här nere passerat igen. Tiden hemma blev perfekt, hur trevligt som helst. allting är fortfarande precis så som det ska vara!

Kom på flyget på vägen ner utan problem, kom av flyget och fick tag i alla väskor utan problem. SEDAN började det! kommer ner till spår ett där jag ska ta tåget (observara två stora väskor ca 21-22 kg, en ryggsäck samt handväska på sammalagt över 9kg), där finns ju inte något att trycka biljett där. traskar upp med väskorna igen. ja man kan bara få tågbljett med mynt i euro. 18,50 motsvarande 185 spänn i mynt. omöjligt, jag hade dock 16. går och frågar i en affär om jag kan växla femkronorssedeln till mynt. NEJ!

går till ett annat ställe och köper något, tänker att då borde jag få tillräckligt. går dit och börjar trycka in, mestadels 20 cent = fem mynt per euro. har då 17. Frågar då de bakom om de har så att de kan växla, de har de. Men under tiden jag får ett par mynt till så spottar maskinen ut alla som jag stoppat in. Bara att börja om igen, kom ihåg detta är mycket mynt. ett par 1euro, 20 cent och 10 cent. Får äntligen min biljett

Går ner till spår 1-2 igen. Har då missat det tåget, nästa går från spår tre, upp för trapporna igen, gå uppe i gången, ner för trappor. "väntar" tåget kommer inte, inställt. Detta var sista tåget som jag skrivit ut lappar om. Katrin lyckas ringa då och hittar då att nästa går om 30 minuter från spår 1. samma procedur igen. "väntar"

Hurra tåget kommer, går på och jag kommer utan skador till Utrecht. ska där gå till spår 14 vet jag sedan innan, på fyra minuter. Går så snabbt som möjligt med mina tunga väskor dit. Ett tåg kommer men inget står på skyltarna, alla frågar varandra går detta till Nijmegen...men ingen vet egentligen, borde vara rätt. alla sitter på tåget, någon kommer in och ropar detta tåget går inte till Nijmegen, alla vill gå av men då stängs dörrarna och tåget kör. Tåget kör direkt till Arnhem utan att stanna (stationen innan Nijmegen), många vill dock av på stationerna innan.

Kommer av i Arnhem och hittar tillslut ett tåg som går till Nijmegen. fast sedan finns det inget tåg som går till Wijchen utan där får Gerfried hämta mig. En timme senare än vad jag borde. Är i stallet 23,20. Då är det någon annan också i mitt rum som ska stanna en vecka, där klampar jag in och störXD. Stackars lite


Sover lite halvdant, går upp på morgonen, fodrar, stallet, fodra utomhus. Gefried kommer och rider då snabbt två hästar. När jag hämtar häst nummer två säger han. att sedan följer jag med honom till flyget och kör tillbaka bilen, jag svarar hur lång tid tar det, 1,5 till 2 timmar. Jag bara och hur har du tänkt att jag ska komma tillbaka. Lösningen han lånar GPS av Jessika.

Han kör dit, sedan kör jag tillbaka. Jag älskar autobahn,  har ju sett så mycket motorväg så jag har väldigt bra koll på "hur" man kör och hur man bör byta filer. Jag körde faktiskt inte fortare än 170, det är minsann tryck i den bilen! (Gerfried körde fortare)

Tillbaka i stallet, gå med två hästar, lunch (frukost), sedan rida Usrava. Nyklippt och under igångsättning, ej galopp. hon var PIGG! men hon är alltid snäll iallfall. Gå med ett par hästar till. Sedan pumpa vattten en halvtimme. Tillbaka fodra.


Och nu har det varit "internetcafe" av mig och Agahta, nu är det dock snart nattedags! (mitt rumssällskap släckte däruppe 19,20, suck. tur hon inte planerar att stanna!) Fast jag hade nog kunnat få henne att snacka väldigt bra engelska

Fina foton

Atinka
Atinka


Ariella
Ariella

RSS 2.0