Galen vecka

Längre uppehåll från bloggen igen, bara att konstatera att bloggandet går bäst när Janni tjatar hela tiden. Men iaf trodde jag att det skulle bli lugna veckor nu när jag bara ska jobba, då trodde jag helt fel. Denna veckan har jag varit hemma när jag har sovit, gått hemifrån 6,15 till gymmet, jobba hela dagen, efter jobb har jag åkt till stallet och ridit Khango, i onsdags åkte jag till betet och i fredags var det kvällsmatlagning.

Jag gjorde pizza, spagettis och köttfärssåspizza, vilket jag har köpt en gång när jag bodde i Holland. Det blev faktiskt gott denna gången också. Slog även till och gjorde en tjock pizzabotten.

Khango har utvecklats riktigt fint på de få gångerna jag har ridit honom, börjar slappna av och lyssna mer. Samt att testperioden är klar nu.

Ariella mår bra ute på sitt bete, tjockare har hon faktiskt blivit nu men inte värre än vad hur brukar bli.

Igår, lördags var det en riktigt Paulina-dag = fullt ös. Började med att åka till stallet, med bussen, red Khango ett bra pass i paddocken och sedan skritta ut en lång runda. Hem med bussen, hemma i hela 40 minuter innan jag gick tillbaka till busshållplatsen, nu med träningskläder. Ut till betet, tillbaka med bussen, till gymmet. Sprang hem och gjorde mig klar för en kväll i Skurup.

Så ja vem behöver vila, mycket roligare med fullt tempo :) Läser en bok per dag i serien sagan om isfolket. Jättebra serie!!!

Jobbet

Ja den senaste veckan har det hänt så mycket men ändå så lite. I måndags var jag på gymmet, gick till läkaren och fick reda på svaret på CT.n, fick kolla bilden, fräck! men ja axlarna ser perfekta ut, konstigt med tanke på hur dem låter. Men sedan åkte jag till jobbet i Lund, var där 10,30. Hade först rundvandring där hon presenterade alla = tyvärr information som försvann lika snabbt igen. Sedan fick vi börja lite, gick snabbt att få in tekniken på att packa upp de "blå lådorna" och sortera innehållet, beroende på om det är allmänn kemi (vår avdelning) och vad som ska till andra ställen. Sedan in med det, sortera upp beroende på vilka analyser som ska göras, om de ska skickas, frysas, centrifugeras direkt etc. och scanna remisser. Mycket fakta som man måste kunna, men på tio veckor kommer vi tre (tre från klassen där) vara experter på detta!

Har hälsat på Ariella i veckan och var där tidigare idag, då var gångjärnen på ena grinden förstörd, den stod fortfarande upp tack vara hänglåset till den andra grinden. Samt att den fyra stolparna och ringar in ett otroligt djupt och stort hål var två förstörda och alla fyra utspridda i hagen. Inte trevligt!!! Hoppas på att inget mer än detta händer!!

Har haft så otroligt ont i axlarna i denna veckan att jag har fått ge upp och ringa sjukgymnasten igen, suck!!! trodde det skulle kunna hålla sig nu när jag tränar sju dagar i veckan, men icke.

Ja har hänt så mycket mer att jag inte kan komma på det nu iaf, förutom att jag redan är försenad till tåget varje morgon så jag får springa dit, går inte ens att skylla på att jag har problem att komma upp på morgonen med tanke på att jag är på gymmet 6,20 ;)

Skogsrunda

Igår körde jag och hämtade två små shettisar, lyckades hitta dit hela vägen själv. Lite stolt. Dem små hette Pålle Bus och Zigge, helvita, lång mat, lurviga....alltså helt bedårande. Sedan har klockan hunnit bli en hel del, så körde hem och gick en runda med Presso. Tillbaka till stallet där jag och två andra tjejer fixade alla hästars sadel och träns innan vi åkte ut på betet. Emma red Ariella igen och andra tjejen red sin sköthäst Kelly, jag gick först med Mimmi och Mini, hittade en gullig klättringsrunda i skogen och alla blev nöjda. Mimmi trodde först hon skulle åka hem så hon var inte alls nöjd i början.

Idag har det mest varit träning av mig själv, löpning, cykling och gymmet. Och organisera min bokhylla, städa fixa och ja sånt som man inte skött den senaste tiden. Imorgon ska jag göra något mer iaf

Shopping

Dem som känner mig väl vet att shopping är inte min grej, förstår inte hur andra kan tycka det är så roligt? Ont i fötter och axlar får man och huvudet vill säga upp sig. Har skjutit upp det hela terminen nu, med att det har jag inte tid till, så idag blev det en heldag. Fick slösat alldeles för mycket på sådant jag behövde ;)

Därefter blev det en första löprunda med nya skorna och linnet. Hem och hämta träningsskorna och springa till gymmet, tränade som vanligt främst igenom axlarna och lite annat bonus. Cyklade 5 km, mest för att knäna behöver det om jag springer och sedan sprang jag hem igen. Åt lite snabbt och följde med ut på kvällsrunda med Maja och alla andra. Idag gick hon lite bättre iaf.

Imorgon blir också en fullspäckad dag, precis som det ska vara!!

Sommarlov??

Känns helt konstigt att säga det men det är sommarlov, ja för hela fyra dagar i alla fall :) Idag skrev jag tentan i förmiddags, åkte ut till stallet och fixade till fem boxar helt färdigt, bara en kvar, vattenkaret. Tog bussen till Södervärn, fick vänta fem minuter på bussen till Arrie, åkte ut till ponnisarna (bärande på en saltsten). Direkt när jag ser Ariella har hon märken som efter ett långspö längs hela sidan, svullen. Börjar borsta och märker att hon har piggar i halsen. Hästskrället har alltså varit inne i ett taggsnår, rispat hela sidorna och tryckt in piggar i halsen, så djupt att det var blodigt när jag drog ut dem. Klumpeduns!!!!!

Har bokat in de två närmsta dagarna helt iaf. Men nu ska jag göra det roliga jobbet att sätta in ALLT skolmaterial i pärmar, jag är optimistisk att jag klarat tentan. Sedan är det inget seriöst läsande på så länge som möjligt!!! :D
 
Maja har förresten varit ute på sin kvällsrunda, precis som vid Myrras första runda så var det inte direkt populärt!!! men hon är duktig på att hänga på axeln. Är det någon som uppskattar när jag är uppe halva natten så är det söta maja

Dan före dan

-Ja antingen är det dagen före tenta eller dagen före sommarlovet, precis så som man vill se det för stunden. Från 9-17,30 har det varit dagen innan tenta, just nu är det då dag innan sommarlov. Ska snart börja plugga igen. Den bästa förklaringen jag lyckades med idag var att förklara omvandlingen av 1 eV = 1,602E-19J. Alltså om man har X J, ska man multiplicera eller dividera då. Det förklarade jag iaf genom 1 person har 5 godisbitar..... vilket gör att om du har 50 godisbitar och inte vill dela med dig av dina 5 hur gör du då.... Alla förstår, man ska bara tänka på en nivå som man klarar av ;)

Efter detta stycket kan man nog komma fram till att mitt huvud är överbelastat. Har såklart överbokat imorgon eftermiddag efter tentan, varför ta det lugnt när man kan stressa? En pluggnatt till, sedan kan jag kanske bli normal. Ariella njuter iaf av livet

RSS 2.0