Schweden

ja nu har klockan tickat till tolv minuter efter tolv, vi är tillbaka från tävlingen (tidigare än beräknat) slutade snabbt, vi var snabba iväg och sedan tog den 1,5 timme att köra! nu har jag suttit här en stund, ska snart gå och tömma sopor, duscha, städa rummet, sopa golvet och packa om alla väskorna. Blir kanske inte så mycket sova innan Gerfried kommer och hämtar mig tio över sex. Ses snart!

Mechelen und dann Schweden!!

091226 21,30

Stallet snabbt imorse, Gerfried red de tre hästarna som skulle med. Jag red fram Bleeker medan han byggde om banan för hoppningen. Till lunch hade Gerfrieds mamma (som kom med honom från Österrike) gjort gulaschsoppa, ja jag åt faktiskt det. Även om ni inte vill tro på det! Sedan körde vi vid tjugo över två, en timme senare än planerat. Fast det var tydligen inte den ”bästa” tiden, väldigt mycket trafik. Skulle ta två timmar, men tog en halvtimme/timme extra, men det var ändå en vääldigt kort resa. Göra allt färdigt på tävlingsplatsen, sätta upp alla grejer och sånt.

 

Calisca har fortfarande inte gått in för att mörda mig och det är alltid trevligt, bara att ta ner handen i en prasslande påse så ser hon väldigt sockersöt ut! Imorgon klockan åtta är det veterinärbesiktning och sedan klockan tio på kvällen startar den sista klassen. Så lång dag!

 

091227 (28) 01,50

Fodra vid sjutiden, fixa stallet och det vanliga. Klockan åtta var det veterinärbesiktning, Gerfried försov sig så jag gjorde det själv. Först Bleeker hur lätt som helst, samma med Calisca och till sist Chicago som livade upp stämningen lite, men inte så farligt. Lite senare var det ridning av först Calisca och sedan Chicago. Sedan startade Calisca som var mespropp. Därefter gick jag och sov i två timmar innan det var dags att fodra klockan fyra. Ridning av Bleeker, fodring. Se på film i 1 timme och ta det lugnt.

 

Bleekers klass startade klockan 22,00. Gjorde honom fin, han gick nolla och sedan ett ner i omhoppningen. Gör färdigt stallet fint. Istället för att komma i svenska hörnan denna gången så har jag kommit i franske/italienska hörnan (vet inte vilket) merci är väl italienska. Lite tråkigare men snackar med de svenska på framhoppningen och sånt. Imorgon börjar sista klassen också klockan 22,00. Nu har jag fem sex timmar att sova så får väl kanske se till att göra det.

 

091228 (29) 01,10

Fodrade lite lite senare idag, gick med alla hästarna. Sedan kom han och red Calisca och sedan direkt Bleeker. Calisca hoppade och hade två ner. Därefter ridning av Chicago. Klockan sju började Bleekers klass han var nolla första rundan och sedan ett ner i omhoppningen. Klockan tio började Chicagos klass, som han hoppade! Nolla först och sedan felfri och snabb, kom 0,02 sekunder efter vinnaren! Ingenting. Sedan skulle allt göras färdigt lämnade stallet fem över ett.

 

091229 22,30

Gå med hästisarna på morgonen, ridning av Calisca och sedan hennes start. Calisca var riktig pissemärr! Dumma krake, men nu är hon färdig för denna tävlingen. Därefter ridning av Chicago och sedan Bleeker, jag red fram Bleeker. Bleeker hade vilodag. Chicagos klass började klockan sju, tidigt ju! Grand Prix! Han har inte hoppat så högt innan på tävling, han hoppade jättebra, kom däremot i ett läge på sista oxern i trekombinationen där han inte hade en chans, så rev det!


Nästa tävling

Idag har det varit relativt lugnt nästan, klockan två var vi färdiga och slappar då till halv fyra, då vi börjar fodra utomhus och sedan hö. Då kommer Gerfried hem från Österrike och ska rida hästarna som ska på tävling nu. jag skrittar fram Chicago tills han kommer, han tar honom och jag gör färdigt och skrittar fram Bleeker och sedan Calisca, henne värmer jag upp också. Nu har jag sovit alldeles för litet och ska gå och lägga mig igen, ha de bra imorgon bär det av på tävling till Mechelen


London

091216 22,00

 

Klockan 00,00 lastade vi in hästarna igårkväll/idagmorse? Hade lite fel med tiden, först var det 4,5 timme med lastbilen, på båten sedan i en timme. Sedan var vi då i England = köra  på fel sida av vägen. Jag lyckades få sovit en hel del också så jag var relativt uttvilad. Därefter var det meningen att det skulle ta 2,5 timmar men det tog längre tid då vi missade en avvfartsväg som gjorde att vi skulle ha kört rnt om London, nu fick vi istället köra igenom det. Det tog längre tid men vi kom fram. Installerade oss i boxarna, satte upp grejerna. Jag gick en sväng med varje häst. Åt lite, veterinärbesiktigade Bleeker och Koala innan Gerfried kom tillbaka. Då red han först Koala, Chicago och Bleeker, sedan veterinärbesiktigade han Chicago. Jag gjorde färdigt det mesta i stallet, sedan gick jag med Gerfried till hotell Hilton, lastbilarna står långt bort så jag bor där nu istället i fem dagar. Badkar, dubbelsäng, tekokare, tillhörande kakan och massa annat. Väldigt trevligt. Haha. Satte in mina grejer och gick sedan tillbaka och fodrade. Vi gjorde speciallindorna igen på Chicago på frambenen, över hans mugg som gick upp på föregående tävling.

 

Här har man biljetter på där det står en viss summa pengar, de kan användas i alla stånden på mässan att köpa mat i. Det räcker iallafall för två måltider, idag blev det mitt på dagen: Smoothies och toast grej, em: Turkeyhamburgare och därefter de sista biljetterna på våfflor och grädde och marshmallow på. Jag gick och fick tre balar halm till. I boxarna mittemot oss står samma tjej som i Wien. Stallet är varmt. Denna tävlingen kommer jag gillaJ haha, förutom att det är samma problem som i Irland, här krävs en adapter för att ladda mobilen och datorn. Så detta blir nog enda blogginlägget då. Imorgon äter jag frukost här på hotellet, fodrar sju och börjar därefter med det vanliga arbetet, Koala och Bleeker hopa imorgon och kanske Chicago.

 

091217 23,40

Gick upp vid halv sju idag så att jag skulle hinna äta frukosten på hotellet, gick till stallet den ingången/utgången som jag använt igår var stängd så jag fick gå runt hela byggnaden (stor byggnad). Gjorde färdigt stallet, Koala för ridning därefter red han Bleeker och jag red Chicago (jaja skrittade för hans tjockare bakben efter natten) i en halvtimme. Putsade allting som använts och fixade hästarna, boxar med mera. Därefter var det dags för att göra färdigt Koala för hans första start. Han touchade verkligen bara, ibland bara touchar man och bommen faller men ibland smäller det men bommer ligger kvar. Därefter gick jag tjugo minuter med Chicago medan Bleeker hade massagetäcket på. Gjorde färdigt honom, han hade sista ner. Fast han hoppade bra och Gerfried sa att han ändå inte ville hoppa omhoppningen.

 

Sedan red han Chicago, men han skulle inte starta idag, jag klagar inte, sista klassen startade klockan nio. Sedan åt jag, åt lite till, gick tillbaka till hästisarna, snackade med Sofia, kollade lite på sista tävlingen och återvände sedan till hotellet. Nu har det varit badkaret igen, te med mjölk och kaka. Haha imorgon blir dagen relativt lik den här dagen.

 

091218, 091219, 091220

Idag var det ridning av Koala och Bleeker på morgonen, därefter longerade jag Chicago. Hästarna hoppade bra igen den dagen, den sista klassen startade 20,30. ja såhär i efterhand är det väl ungefär allt jag kommer ihåg. Gick på ryttarfesten med med de svenska tjejerna. var där till ungefär halv två. dagen efter fodrade jag och fick longera alla hästarna (väldigt mååånga longerade alla hästarna, inte många som red) undrar varför!. Jag fick be dem att reparera Karlis box sammalagt fem gånger under tävlingen, dåliga boxar. ja batteriet på datorn var dött så vidare kommer jag helt enkelt inte ihåg.

Den sista eftermiddagen/kvällen snöar det så mycket, så folk kommer och säger att ja härifrån kommer vi inte ikväll....suck! men det lugnade ner sig till senare på kvällen så vi kunde lämna. Vi kommer fram till båten, 5-6 km kö med lastbilar, hjälp! Men eftersom vi transporterade hästar så fick vi köra förbi "större" delen av kön, tog då "bara" två timmar att komma på båten. När vi är "framme" vid båten och väntar på att bli insläppta bestämmer jag mig för att vara vaken och snacka istället för att sova (tråkigt för honom att sitta där själv), ja jag tror inte jag lyckades dock. jag vaknar till varje gång han stannar, startar vid rödljus i vanliga fall. Nu har han startat motorn, kört på båten, gått ut, hjälpt till med att sätta fast lastbilen innan jag vaknar med ett ryck. Han bara skrattade åt mig, fnys! sedan sova en timme på båten och 4,5 timmar tillbaka. Resan i restid tar åtta timmar, det tog elva, jaja jag sov ändå större delen av tiden.

Sedan packades allt ut ur lastbilen innan jag gick för att ha min lediga eftermiddag som spenderades med att sova.


091223

Nitton idag då, och jag fick jobba helt själv hela dagen. Agahta ledig och Gerfried mfl är i Österrike. mycket jobb. När jag är färdig tio över sex och stänger igen "vår" stalldörr kommer Christian "jobbar du fortfarande? vad gör du hela dagarna, du vet de är inte här, du behöver inte göra så mycket" haha det hade du kunnat säga tidigare. Gerfried kom ihåg min födelsedag samt Steffi och Robert (kanske egentligen bara Steffi men då vet Robert det såklart också)

091224

Jobbelijobb med Agahta hela dagen, gå med 10 hästar, longera fem, blä....fast jag red Chicago också:) På kvällen julaftonsfest i huset där killarna och Jessica bor. kom tillbaka till stallet vid femtiden, klockan sju var det upp och börja jobba.


London

Om ett par timmar kör vi till London, 00,00 ska hästarna lastas in. Idag har det varit en del ridning, massa packande igen och utlastande i lastbilen. Blev också en snabb shopping med Agahta, så nu har jag lite käk och godis för den här tävlingen också!

Tre trevliga och fantastiska hästar. tror det var 13 timmars resa, varav två med båt eller något sådant. Så nu blir det resa till riktig storstad dårå...fast Wien och de andra kanske också kan räknas som storstäder?! Nu ska jag duscha, packa, lite mer internet och sedan göra färdigt hästarna.

Ni får ha en jättetrevlig vecka, med mycket julstädande, köpa julklappar och allt annat som hör julen till

Tillbaka i Holland

Igår blev en väldigt bra dag ju. okej Hagedoorn hade två ner. Sedan var det att vänta hela dagen på Grand Prix, brukar vanligen börja runt tre eller så men den började tjugo i sju istället. Chicago nollar först, sedan i omhoppnigen går han också felfritt och snabbast tid. Tvåa kom Robert från vårt stall! Väldigt bra avslutning kan man ju säga! http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=294997, samt att hans knoppar höll perfekt, jätteläcker är den hästen!

Tjugo i tolv på kvällen var allt inlastat och vi var på väg tillbaka till Holland. Den sista dagen har det snöat här och stallet har varit alldeles för kallt! Fick tagit in hästarna, och sedan in allt från lastbilen, ta ut allt som ska tvättas och måste fixas innan vi åker imorgon tisdag 00,00 igen. Då bär det av till London! Denna gången med Bleeker, Koala och Chicago. Bara lätthanterliga hästar, varken Hagi eller Calisca (väldigt trevligt!)

Hagedoorn sover lite

 Chicago sover också

Vet inte varför bilderna nu blir urusla, fotade från prisutdelningen också, men man ser bara något vitt sudd...innan var bilderna ändå helt okej även om de inte var bra!

Graz, Österrike

(har inte orkat läsa igenom efter fel, bara så ni vet)

091125

Idag kom Agahta på morgonen och vi var då färdiga snabbt och effektivt. Gerfried red först de tre hästarna som skulle åka med på tävlingen och jag tvättade svans och ben på dem efteråt, därefter fick Agahta göra iordning resten  av hästarna medan jag började packa alla sakerna, fylla på vatten och börja ta ut grejer i lastbilen. Vid fyratiden lastade vi in hästarna och körde till Maastricht, lite fel hade jag, det tog två och en halvtimme dit, ändå helt okej. När vi kom dit gick vi in och kollade boxarna, lastade ut hästarna. Jag började hämta halm som fanns på platsen och Gerfried lastade som vanligt ut grejerna ur lastbilen. Då var det bara att sätta upp allt på plats så som det ska vara på tävlingsplatsen. Lämnade stallet och gick till lastbilen vid tiotiden.

 

091126

Fodrade vid sjutiden och gjorde därefter iordning Hagedoorn för ridning och därefter Chicago, sedan fixade jag Bleeker och gick till veterinärbesiktningen med honom. Eller rättare sagt stod i kön med honom, tog nog ungefär 30-40 minuter att komma fram. Gerfried gick med hingstarna, Chicago hade jag nog kunnat fixa relativt lätt men ja den andra... lite senare red han Bleeker. På kvällen var det redan dags, alla hoppade. Chicago nollade, Hagedoorn två ner och Bleeker tror jag ett ner (tro inte jag kommer ihåg det säkert en vecka senare). Därefter skulle ju Bleeker torka som hoppade sista klassen, tog en och  en halvtimme, så jag var redo att gå till lastbilen vid tio i ett. Tar alltid lång tid för honom.

Precis bredvid oss i stallet är groomen som jobbade för Gerfried i sex år och tre månader. Vi gick och åt en del och snackade en del med mig. Men hmm jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om henne än, men vi ses på nästa tävling igen.

 

091127

Fodrade på morgonen vid 7,30, då första klassen var på eftermiddagen. Alla hästarna hoppade idag också. Idag hoppade Chicago sista klassen tar honom en kvart tjugo minuter att torka, men denna klassen var senare så jag var ändå inte färdiga förrän kvart över tolv.

 

091128

Hagedoorn hoppade första klassen som började åtta eller halv nio vilket innebär att jag fodrade halv sju. Har för mig att det var lite segt att gå upp den morgonen. Sedan startade Chicago i klassen som började 18,15. Visst långt uppehåll MEN den sista klassen började 22,45 och den skulle INTE vi hoppa, jättebra! Fast sedan blev det lite missförstånd vilket innebär att jag var uppe väldigt sent iallafall. Jag kollade en hel del på den sista klassen, derbyn det är verkligen jätteroligt att se på! Lång bana, konstiga hinder, galna ryttare som rider helvilt. Okej inte riktigt så illa men det är jättekul att kolla på.

 

091129

Hoppade bara Hagedoorn på morgonen och sedan hoppade Bleeker Grand Prixen på eftermiddagen. Bleeker gick jättebra. Och gick nolla, bara fyra hästar gick nolla och vidare till omhoppningen. Han fick sedan ett pet i omhoppningen annars hade han vunnit, nu kom han treaJ jättebra. Haha på prisutdelningen kom servitörer in med en silverplåtar med morötter på och ställde sig framför vardera häst. Intressant, fast Bleeker åt såklart inte!

 

 

Graz, Österrike 091208 21,10

Igår reds det en del och sedan packades allt till tävlingen. Eftersom Katrin och Tobias också skulle med så fick jag ha passagerarsätet hela vägen = kanske en timmes sömn. Avskyvärt jag kan verkligen inte sova när jag sitter upp, så obekvämt. Problemet är också att jag har något att kolla på hela tiden med alla ljus, bilar. Jag är jättetrött men hjärnan jobbar för fullt, hemskt!

 

Kom fram vid halv åtta på morgonen, fixade boxarna, satte in hästarna. Åkte till hotellet och åt frukost. Tillbaka till stallet och sätta upp alla grejerna. Sedan skulle jag ut och gå med alla hästarna, nä en åt gången. Karli och Chicago uppförde sig fint, men Hagedoorn! Åsna, stegrade, blåste upp sig och var allmänt fjollig! Tur att jag har longerlinan i kedjan så det viktigaste är att komma undan i tid så han inte träffar och sedan pisken för att hålla honom borta när han väl går bredvid mig.

 

Stallet är, visst inomhus, men inte vägg på ena sidan = lika kallt som utomhus. Spenderade två timmar där med att göra ingenting...kallt. Sedan longerade jag Chicago och Karli, de började jobba med underlaget så jag gick bara en runda med Hagedoorn igen. Imorgon ska han rida vid 8,30 så jag fodrar halv åtta. Nu ska jag sova om en stund. Ska ju ta två nätter på en gång.

 

091209 21,00

Idag fodrade jag lite efter sju, ställde klockan på sju men vaknade fem i sju, försent för jobb borde jag knappast bli, har automatisk klocka. Fixade allting, sedan gjorde jag iordning Hagedoorn för ridning, Gerfried kom och tog honom själv. Därefter gjorde jag färdig Koala, när jag ledde honom till ridhuset och kom ut genom dörren så var de andra från vårt stall där. Lite mera sällskap nu då, stallet var helt dött igår! Fick tillbaka Hagedoorn, gjorde honom färdig och fixade Chicago istället. När vi var färdiga med det så ställde jag stallet iordning. Sedan var det nästan dags för lunch, fodrade, gick en runda vardera med hästarna. Hagedoorn uppförde sig nääästan.  Gick och åt lunch på ett ställe en bit från stallet som hade blivit rekommenderat, två minuter efter mig lyckas Robert och Steffi komma. Vilket nog var väldigt bra!

 

Sedan var det dags för veterinärbesiktning, en kille som tidigare har jobbat i vårt stall var där och han skulle hjälpa mig med att ta Hagedoorn dit. Klockan tre skulle vi gå. Tio över tre var hästarna färdiga, ingen kommer. Gerfried ringer och jag säger att jag inte har kunnat hitta honom, han säger att han ska ringa dit. En kvart går. Då är Robert och Steffi färdiga med sina hästar. Robert frågar om han inte har kommit och vilket häst som är vild. Sedan tar han honom och jag tar Chicago. Därefter går jag själv med iväg med Koala. Fixar saker som ska göras, fodrar hö och det blöta fodret. Går en runda till med varje häst. Fixar boxarna, vattnet och allt annat. Sedan gå med Zhierko (haha jag såg hans namnkort så nu tror jag att det stavas så) till McDonalds, första gången på länge som jag har varit där, äntligen mat jag känner igen!

 

091210 23,25

Fodrade lite efter sju, fixade allt i stallet. Sedan gjorde jag iordning Hagedoorn för ridning, därefter Koala och sedan Chicago. Även nu tog jag hand om hästen bredvid oss då ryttaren hade åkt hem igen, fodrade, mockade och lite sånt. Igår fick jag 30 euro för det. Sedan idag när han kom så sa han att han inte kunde komma förrän vid fyratiden imorgon, så jag ska fodra, mocka, vatten och gå en runda med honom, fick 20 euro till. Är ändå van vid att ha hand om fyra hästarna så gör inte så stor skillnad och mer pengar skadar aldrig.

 

Sedan var det dags för Koala att hoppa, han blev helfräsig i knoppar. Han VANNJ duktig häst, bra comeback efter hans långa uppehåll från tävlingar. Vinner ens häst så behöver ryttaren gå direkt och göra intervju efter prisutdelningen. Direkt efter det var det dags för Hagedoorn som fick ett ner, kom lite för nära efter kort sväng. Därefter var det Chicago, som också gjorde en jättebra runda och gick upp i ledningen, slutade efter 30 ryttare till på andra plats. Då var Chicago och Hagedoorn färdiga med lindor och täcken. Gick då med Koala till prisutdelningen, han blev piggelin. Fixade färdigt allt i stallet och gick sedan och åt på McDonalds. Allt på tävlingen var redan stängt. Så nu är det dags att sova.

 

091211 23,10

Stallet färdigt på morgonen, gick med Karli och Chicago. Gjorde färdig Karli för ridning och gick sedan med Hagedoorn och min extrahäst. Gjorde färdig Karli och sedan Hagedoorn för ridning. Därefter var det dags för Karli att hoppa. Han gjorde om bedriften från igår och vann klassen. Vilken comeback han går in för att göra. Lunchdags, köpte Spagetti bolognese, då var klockan runt två. Jag åt faktiskt allt,  var för hungrig för att filtrera det! Hör ni det va?

 

Sedan Gjorde jag färdigt allt i stallet så att det bara var att fixa Chicago efter sin start. Han fick två ner, synd! Imorgon blir det tidig morgon så nu får jag verkligen vara färdig för idag!

 

091212 22,20

Ställde klockan på halv sju, gick och fodrade, fixade stallet och gick en runda med Hagedoorn. Flätade och knoppade honom. Klassen började vid niotiden, han hoppade suveränt och kom på andra plats. Därefter red han Karli och Chicago. Sedan gick jag och åt snabbt innan det var dags att göra färdigt Karli. Tidigare på förmiddgen kom också Marie som var på tävlingarna i Klagenfurt. Trevligt med roligt sällskap och hjälp, visserligen inte så mycket men iallafall. Sedan hoppade Koala ännu en felfri rund och slutade på fjärde plats, vilken comeback!

 

När allt var färdigt efter det var klockan tre och ingen mer häst skulle hoppa, jag var redan färdigt. Jag var redan färdig. Då gick jag och kollade på showen som var just då, Horseball! Italien mot Österrike, helfräckt, sån balans de måste ha, sån flexibilitet har jag inte sett innan. Snacka om tåliga hästar också, sån närkontakt som de har med de andra hela tiden, fyra hästar krockar. Nä det var fräckt.

 

Klockan fyra gick jag tillbaka till stallet och fodrade det blöta fodret och höet. Gick med alla hästarna, lindade och ställde allt färdigt. Fodrade klockan sex igen och var sedan färdig! Gick och kollade på sista klassen, åtta stycken som gick till omhoppning. Därefter var jag helt färdig för idag, inte helt bokstavligt. Imorgon hoppar Hagedoorn tidigt på morgonen, på kvällen hoppar Chicago Grand Prix. Bara ett segertäcke till vill vi ha då. sedan bär det av hemåt igen, bort från detta kalla stall, det är helt klart denna platsens fel, det är inte möjligt att sitta stilla två sekunder utan att bli fryst. Sedan är vi tillbaka mitt på dagen på måndagen.

Graz

Fodrade jag kraften till "mina" samt Jeantins hästar (hon kunde inte komma innan tolv), sedan satte jag fyra hästar i skritten, en på gångbandet och släppte lös en i paddocken. Fodrade höet. Började mocka halmen. Då kommer de andra killarna och börjar fodra resterande hästar som var ganska sura vid det laget. Jag hinner mocka en och enhalv box innan Gerfried kommer och säger att han gör resten av halmen (YES) jag gör snabbt spånet, tar in Bleeker i boxen igen (han gick på gångbandet), bytar hästar i skritten och den som är lös till en annan. Så när han frågade vid niotiden vilken häst som inte varit ute som han ska börja med så är det bara Chicago kvar. Lyckad morgon? Vilket innebär att alla andra hästar är helt färdiga när han har ridit dem. Han hoppade en del, lite vanligt markarbete på en del (jag var väääldigt effektiv). Agahta var alltså ledig idag, ganska intressant faktiskt är det jag som jobbar själv kommer Gerfried tidigare annars är det oftast Katrin eller att de kommer senare.

Chicago blev klippt så nu ser han perfekt ut! Imorgon klockan sex bär det av till Österrike igen med två hingstar och Karli, samt de två ettåringarna och två föl från iår som ska ut på bete eller till något ställe i Österrike över vintern/våren. Så får se hur det går. Så blir det någon dag där i lugn och ro och sedan är det tävlingar över veckoslutet och sedan tillbaka måndag eller något sånt. Förhoppningsvis går det finemang. Samt kommer Steffi och Robert från vårt stall och då också, Chiefko. Jag har då alltså tre hästar att ta hand om och Laussie (från Klagenfurt) frågade om hon fick lov att hjälpa till så hon kommer också vara där, lugnt alltså;)

Ha det bra i veckan och var rädda om er!


Ledig

Ledig idag, störigt men jag brås väl på pappa, jag vaknar tjugo i sju iallafall...kollar klockan och kan sedan nästan somna om, fast jag "vaknar" hör när de först fodrar, nu ges höet, nu kommer traktorn in till mockningen. Fast jag är inte riktigt vaken. Ger upp vid tiotiden och börjar se på film istället. Idag har jag sett skräckisfilm som var jättebra! Helt min smak!

Snackat lite med Agahta eller en hel del. En del med Jessica (tjejen från Finland som snackar svenska) och träffat den nya killen (gubben) från Ukraina. Han ser läskig ut, snackar säkerligen inte engelska heller, fasst det vet jag inte än.

Lite mer film och göra ingenting....Självklart regnar det idag, men det är väl ingen förvånad över?

Våra två hästar behövde bara spendera en natt utomhus, så jag slapp springa ut och in och fixa dom:) Nu står de visserligen inte inne i vår stalldel men I stallet. Jag ska fodra till Jeantins hästar imorgon då hon inte kan komma innan tolv, samt se till att våra hästar kom i skritten först. Ganska lätt då hon kommer 7,40 och börjar sätta in sina hästar där så det ska inte vara så svårt. Sedan är det nog full fräs som gäller då det är hoppning på schemat. De två stona som nu inte har sina föl måste också tas in från hagen och gå i skritten imorgon så att de får rört på sig.

Stressigaste dagen?

Morgonen fungerade fint som vanligt. Sedan kom Gerfried som ska rida alla (utom Umber som alltid), hoppa ett par stycken samt vara färdig till 13,30.yey. Jag fick rida fram en del till honom istället och Agahta ta dem efteråt. Red en del på finingen Chicago, samt för första gången ett riktigt pass på Karli. Lite svårare än Chicago men också en fin liten häst. Dock varnar han mig hela tiden att ta det försiktigt, då det inte går att veta om han helt plötsligt får för sig något, inte idag iallafall! Vi var faktiskt färdiga 13,28 det var väl duktigt av oss. Ja fast då kommer tre hästar från någon annan som han ska hoppa, var inte alltför mycket arbete för oss. Hovslagaren kommer och de skor först fyra hästar. Sex eller sju hästar skulle ut och spatsera. Katrin visar Umber för ett par stycken som skulle kolla på henne.

En ettåringshingst som ska med oss till Österrike kom och den blev också verkad. Vi får då ta ut Elli(som kom tillbaka idag och Usabel åkte hem igen) och Amely till två boxar som finns utomhus. Ta in de två fölstona och deras föl, fölen blir verkade (tillslut) och sedan blir de insatta i en box och stona ut igen. Sedan var det bara att fixa allting annat, handla, fixa färdigt. Galet alltså!

Imorgon är jag ledig! åker kanske in till Wijchen och kollar i affärer, får se. Är ledig imorgon istället för i nästa vecka vilket skulle kunna bli lite svårt. Åker ju på måndag och kommer nog tillbaka måndag morgon.

Återbetalning för gårdagen förmodligen


Lugnaste dagen hittills

Morgonen gick snabbt. Sedan red Katrin idag tre och Gerfried resten så vi var färdiga med ridningen ungefär 13,30. Sedan var det bara ett par hästar som skulle vara lösa, ut och gå och en longeras.. Gick hur fort som helst dethär! Hela eftermiddagen gick vi bara och chillade! Trevligt. Fast ändå något att göra hela tiden, så som det ska vara! Jag fick ridit Chicago och Karli lite också.

När jag gjort färdig Chicago för longering på eftermiddagen och sedan tog Hagedoorn till boxen (Agahta är i boxen bredvid) så hör man Chicago gnägga. Hon bara "Paulina run, your boyfriend is calling" haha dagens bästa!

Sedan ska visst Miccha troligen åka på lördag, synd även om det inte är det lättaste att ha en konversation med honom (utan agahta som tolk) så är han väldigt lätt att samarbeta med i jobbet och allt är färdigt till dagen efter. tex idag har han varit ledig och då är inte containrarna tömda till imorgon.

Tidig morgon för vissa

Det är tydligen möjligt att få ben i en file, hur vet jag inte, det var inget litet ben iheller! Julen kommer jag inte hem till, är hemma den 31december/1 januari beroende på tåg och flyg. Flyget går men jag måste kolla förbindelsen mellan Göteborg och malmö (skurup).

Idag vet jag inte vad som har hänt, alla är tossiga/flummiga eller kanske bara jag och Agahta. haha men roligt har det varit idag. Effektivt och absolut ingen stress! Dagen avslutades med att rida ut på Bleeker och Agahta på Usi, hon klagade på att här var kallt och vinter, jag tycker att det är jättehärlig luft, mysigt och ingen vind, härligt ju!

Däremot vet jag inte vad som flugit i ett par av folken här, vaknade imorse 06,10 av att någon fodrade. Självklart fick jag hjärtattack där, Jag har försovit mig! Kollade mobilen, men den är inte sju. Ställt om klockan? Fel på mobilen? Men tillslut lyckades jag nästan lugna ner mig så att jag kunde sova en stund till (bara nästan). Tillägas att inte bara jag hade fått den reaktionen!

Någon som sett på julkalendern än? Stålhenrik och supersnälla Silversara(?), låter ju "väldigt" bra...#host#


Farmor du får se till att krya på dig! Tänker på dig!<3

Första december

Så var det första december idag, ja det känns väl likandant som alltid för det. Morgonen gick snabbt iallafall, Mega Hit åkte tillbaka till sina ägare idag, för ett tag iallafall. Istället kom en ny häst från samma ägare som Chicago. Katrin red lite på morgonen. Sedan red jag Chicago som var väldigt buselicous, har ju vilat hela två dagar, tihi, jätterolig var han. Sedan skrittade jag ut på Karli och senare Bleeker. Vi var för en gångs skulle färdigt tidigt. Då kom Gerfried tillbaka från Danmark och ville då rida den nya hästen Ballie (nu har vi alltså Elli, Ali, Amely och Ballie) och då var vi istället färdiga senare än vanligt. när jag skulle kratsa hovarna när vi gick ut från manegen så vill den först inte lyfta och kickar sedan halvt en gång och får ner benet. Då säger de ju såklart, "passa dig det är en svensk häst"

Idag lyckades jag bränna mig TRE gånger när jag lagade mat (samma som alltid), suck säger jag bara. Förresten har jag nu fått fiskben i BÅDE Filen och fiskpinne....alltså vad är sannolikheten för det?

RSS 2.0