BE

BE-körkortet är fixat och klart, bara att ta ett litet foto också :)
Upp vi tjugo i sex och köra till uppkörningen, rida Ronja på vägen hem och nu ska jag snart med Zippa till Malmö

Muntlig examination

Det var inte alls så farligt med muntlig examination, iaf inte med den läraren, det var mer en diskussion där alla i gruppen skulle vara vakna.... hennes första kommentar var att varför ser alla så spända ut? Nä vi trodde hon skulle peka ut personer en och en och ställa frågor, inte att man räckte upp och svarade om man kunde
Så vi har gjort vår andra cellodlings laboration och tyvärr också den sista, för det var roligt
Hade en föreläsning i kemi också, ni vet att lärare alltid säger att det inte finns dumma frågor, enligt denna läraren fanns det det och i vår klass kan jag bara hålla med om det. Älskar hans klädstil, idag var det rosa jeans med matchande hårsnodd. Kan det bli bättre
Var i skurup lite i fem, efter att ha stått upp hela vägen i ett smockfullt tåg, hatar att åka kvällstid, de har enkeltåg och inga som helst platser i de nya tågseten. Körde direkt till stallet och red både Ronja och Belle. Hem till lite över åtta och fixa mina egna hästar och nu är det nog för idag, ska upp tidigt imorgon!!

Tisdag

Imorgon är det dags för första muntliga tentan, ever. Jag vet imorgonkväll om det var helt okej eller avskyvärt fast läraren är så trevlig, så helt hemskt kan det väl inte bli
Småhästarna är så pigga att det är jobbigt att hänga med dem ibland. Har idag lyckats koppla, köra med släpet och tömma det medans jag pratade i telefon med Janni, tror dock aldrig att det har tagit mig så lång tid att tömma släpet innan. Zippa hann somna helt i bilen innan jag var färdig
Min bror har (kryss i taket) två dagar i rad velat ut och gå med mig och djuren. Vad händer?
Nä nu får jag återgå till cellodlingen

Vinnande motivering för biljetter till Globen

Pappa skrev en motivering för att vinna biljetter till Stockholm horse show :

"Jag vill inte vinna, för då måste jag åka dit med min hästtokiga dotter"

Biljetter

Kommer inte ens ihåg vad det handlade om sist jag bloggade, men en del har hänt och en hel del har inte hänt. Plugg som vanligt, muntlig examination nästa vecka som jag inte alls ser fram emot, hemskt att sitta i en grupp och få en massa frågor och så får man säkert den frågan som jag inte kan svaret på.
Har ridit Belle en hel del denna veckan, nästa vecka satsar vi på att hoppa lite. Ronja har accepterat att ha bett i munnen och det ska nog till och med gå att kunna rida ut på henne i framtiden. Lilla Ariella är sötast som alltid och nu väntar vi bara på lite snö så att vi kan ut och tolka lite (dock vill jag inte ha snö, alldeles för kallt)
Har fått en beskrivning av hur Janni, Gerfried och Atlantica vann ride and drive i Wien, lät otroligt roligt, ingen som filmade?
Pappa skrev världens knäppaste motivering i en tävling och lyckades vinna biljetter till Stockholm horse show, du är otrolig (tolka som du vill:)
Minnie (R.I.P) och Molle som småttingar

Effektiv

Idag har jag varit lite sjukligt effektiv. Upp kvart över sex, åka in till skolan och skriva en tenta. Åka hem med tåget tjugo i tolv, hann läsa ut min bok "Hannibal" så nu har jag läst båda böckerna och Hannibal the Cannibal så nu får jag snart ta och se filmerna. Jag gillade böckerna, väldigt oväntat slut, hoppas lika  mycket på filmerna.
Hem och direkt kommer Marie, så vi körde med shettisarna, självklart var vi tvungna att linda de små benen med söta lindor, de blir sååååå söta. Flertalet grannar vinkade väldigt flatt när de körde förbi och en stannade och pratade med oss. A och a var pigga och tyckte det var döroligt.
Till stallet och rida ut Belle tillsammans med Johanna och Balk, som var på sin första uteritt. Balk tog det helt med ro. Därefter var det lilla Somi som gick finfint, men han har energi för tio hästar och sist lilla Ronja, som har utvecklats något enormt. Rida otränade, superstressade hästar är min fingerkänsla.
Bada Zippa och organisera morgondagen står kvar på schemat för dagen

111111

Denna veckan har jag varit så otroligt effektiv att jag är lite imponerad själv. I skolan har det varit schemalagt 10,15-15,00 och varje dag har jag åkt in tidigt och suttit och pluggat i min "röda soffgrupp" Räknat och räknat och lite till. Gått på första föreläsningen, lunch och räkna mer kemi, föreläsning två och så hem. Ut till stallet och ridit Ronja och/eller Belle och/eller Somi. Ronja har gått bra varje gång, Belle har trimmat lite mer dressyrprogram som en dressyrhäst och Somi var suverän dag två, energi som inte finns den lille mannen.
Detta har gällt måndag till torsdag, idag åkte jag också in tidigt, satt och pluggade, två föreläsningar när vi i pauserna satt och spelade på iPads, tap the frogs hette det, väldigt underhållande för fem personer i en cirkel. Vi har imponerade fått en kemilärare som faktiskt gör kemin rolig, något jag aldrig trodde säga, medan vi fått en så (ursäkta) dålig lärare i cellbiologi att det är värdelöst.
Ett intressant fenomen sker i skafferiet här hemma, jag tar en halv riskaka ibland när jag går förbi (de är så stora), men där finns aldrig en halva kvar när jag kommer tillbaka.
Kom hem för någon dag sedan och ser att Zippa sitter konstigt, lyckades till sist gräva fram ett ben (skosulorna) från längst bak i halsen på henne, stackarn hade det nästan helt nere i halsen och kunde knappt andas.
Chicago Z och Gerfried i Göteborg 2009 :)

En till tenta

Idag har jag fått skrivit en tenta till, nja känns som vanligt. Lite dålig förinfo eftersom det har lagts fram som att det skulle bli mycket räkneuppgifter till spektrofotometri, men där var bara en. Som dessutom var jättelätt, tråkigt!!
Träffade efteråt upp med Lisbeth och vi körde shoppingrunda. Bettan provade samma sorts skor på tre olika H&M innan hon kunde komma fram till vilka hon skulle ha. Hon kollade likadana pärmar i alla affärer vi var i, innan hon kom fram till att den i första affären var billigast, så bara att traska tillbaka dit. Ett besök på McDonalds och sedan ett på Max, dock var vi inte alls lika onyttiga som det låter!
Träffade upp med Marie och så blev det ett tag till i Malmö :) Marie körde hem, med olyckligt nog en buckla på bilen.
Imorgon blir det två hästar på förmiddagen, sedan Lund och ännu senare Malmö.
Tyvärr olyckliga nyheter om älskade lilla Zippa, men lite att bara fortsätta som de senaste åren.
Fina lilla Myggan (egentligen Aquadora) som fyraåring på sin andra tävling.

RSS 2.0