I förmiddags var jag med Monica och hämtade hö, lyckades med en otroligt fin backning. tight gårdsplan med skarp böj som krävs för att man ska få släpet rätt. Hästarna gillade inte veckans provisoriska hö som jag fick köpa för att få det att räcka denna veckan. Mina två shettisar har minsann aldrig lämnat hörester i hagen. Ariella kom som alltid sist fram och siktar in sig på höet, råkar få en tuss av det "gamla" höet i munnen, spottar direkt ut det och börjar äta av det nyköpta. Atinka har nu två dagar i rad gått hela åsnerundan och hon är verkligen på hugget, så söt är hon!

Imorgon ska jag rida Sessan för sista gången, sedan flyttar hon på onsdag och jag på lördag. Ska hinna rida Ronja en sista gång också nästa vecka. Sedan imorgon eftermiddag ska vi ner med hästarna till havet, så har beställt fint väder.

Nu är det en vecka till sedan har jag än en gång tre tentor på tre veckor = skjut mig XD


Ariellas stall

Åkte tidigt imorse med den andra vagnen och alla bommar till Ariellas nya stall. Nu är det bara häst med tillbehör kvar att flytta, blir troligen av den fjärde. På söndag är det tänkt att jag hästar+Emma ska ner till stranden, förmodligen följer Ariellas lilla ryttare med också. Så får hon något roligt att minnas av Ariella, förhoppningsvis.

Nu borde jag verkligen intressera mig för den urtråkiga bioanalysen, just nu handlar det om proteinstruktur :( och sedan blir det post-translationella modifikationer

Vill att terminen ska ta slut

Just nu känns det som att jag har spenderat månader med att bara plugga till tentor, vilket jag också har. Det går verkligen non-stop. De närmaste två dagarna måste jag hinna gå igenom 200 sidor till bioanalysen, sedan 300 sidor till cellbiologin :( Mår illa bara vid tanken av det, men allt löser sig.

På onsdag ska jag köra med den andra vagnen och bommarna till Ariellas nya stall. Fick precis reda på ett en av de två privathästarna har flyttat, så nu får Ariella bo i stora stallet. Annars var det tänkt att en häst skulle flytta ut i andra delen med Ariella när hon kom dit.

I förmiddags fick jag mockat stall och hagar, bara så att jag skulle kunna åka och tömma släpet och ta med mig två höbalar hem igen, så är hästarna nöjda för en tid till. Nu har jag gjort allt dumt jag kan komma på för att slippa läsa i "Principles and techniques of Biochemistry and molecular biology" men nu är det dags att börja igen.

laborationer

Har nu haft heldagslaborationer fredag, måndag och idag tisdag och likadant imorgon. Har kört en timme på morgonen på gymmet och sedan laborerat kört vätskekromatografi, HPLC, affinitetskromatograft, bestämt halten koffein i kaffe efter en standard mm. Imorgon blir det att skriva laborationsrapport. I lördags var det också tenta innan det var tjejkväll i Lund :)

Ja mycket mer har inte hänt sedan sist faktiskt :)

Tentaplugg som vanligt

Ja jag har aldrig så mycket nytt att skriva, jag bytar bara ämnen hela tiden, men det är bara tentaplugg som gäller. Just nu är det klinisk kemi som gäller. Just nu fördjupar jag mig i diabetes, CRP, HbA1c, lipoproteiner och otroligt många analysmetoder. Intressant? Hade nog varit om man sluppit tidspressen från tentorna, nu blir det bara ett jobbigt tvång. På fredag blir det iaf laboration hela dagen, grupp A verkar ha haft det jobbigt deras två labdagar so far, så får se hur det blir.

Amanda har ridit Ariella nu fem dagar i rad, nu börjar hon bli en fartgalning, sitter på långa tyglar och vill att det ska gå så fort som möjligt, samt att hon inte vill jag ska ha grimskaft på (det lyssnar jag inte på). Skritta och trava lite ibland går bra utan grimskaft, men har de nosen hemåt och hon sparkar på sådär kommer de komma hem väldigt fort. Solen är dock såklart framme nu när jag pluggar, sorgligt men sant.

Kromatografi

Efter 7 föreläsningar som har handlat om kromatografi-bioanalys. Så har jag kommit fram till att det inte alls är min grej!! Detektorer, separationsmetodiker, relativitetsteknik suck

Tränade efter föreläsningen, tänkte först springa fem kilometer men kände av halsen lite, så nöjde mig med 2,5 km. Bättre att bli av med det sista innan man pushar det. Lilla Amanda red Ariella på kvällen, Ariella är en sån liten fuling. När jag var liten hade hon ovanan att trava två steg springa in framför en ut på grannens gräsmatta. Detta beteendet har inte existerat sedan jag var 9? 10? Med Amanda gör hon så, men hon fick satt sig lite i respekt idag iaf. Ridningen förbättras faktiskt också

Usch för bioanalys

Började morgonen med att gå till en axelspecialist, summan av det var iaf en remiss till skiktröntgen. Skulle gå tillbaka till skolan och träffade då på farmor med tre supersöta små vovvar, fick fjäska lite för dem innan jag gick tillbaka till skolan. Kom perfekt under rasten så slapp smyga in under föreläsningen. Föreläsning, sedan hem. Lite motion med Ariella och fixa stallet. Nu ska det bli lite kemi

Tenta nummer två

Lyckades såklart bli smittad, så helgen spenderade med ont i halsen och ont i huvudet samtidigt som jag försökte trycka in en massa fakta om hematologi och transfusionsmedicin. När huvudvärken tillsist släppte var det dagen innan tentan (måndags) klockan 18, så satt uppe till halv ett och läste.

Skrev tentan som kändes helt okej. Slösade bort två timmar i solen innan jag kunde åka till Lund och gå på min arbetsintervju, fick sommarjobbet. 9 veckors jobb i sommar alltså. Vimsade runt lite för att hitta tillbaka till tåget. Satt och läste hela vägen till Skurup och missade nästan att hoppa av. Imorse hittade Sara mig på tåget, varför går resan så mycket snabbare om vi kan sitta och prata istället. Värsta föreläsningen hittills ärligt talat förstod jag inte något alls! Gymmade lite innan jag åkte hem.

Hästarna har fått veckans grovrengöring vilket innebär att ta all tandsten, Atinka får hur mycket som helst på en vecka, får kanske börja borsta tänderna på henne istället? Borsta svansen och klippa den lite, gå igenom hovskägget, borsta av päls och göra dem fina.

Tog även ner hinderstöden från vinden och borrade upp hålen i dem, hade behövts göras om direkt efter att jag gjorde det första gången....2005?? då jag använde en för liten borrgrej, men nu är de perfekta för att flytta till Tygelsjö. Ortopeden som gäller imorgon


RSS 2.0