Kryddigt

Åkte i förmiddags med pappa och släpet och tränade backning, vi gjorde övningarna som kan komma till uppkörningen och sedan gjorde vi en hel del andra påhittade övningar mellan konerna som var betydligt svårare, men jag har faktiskt fattat poängen nu, lätt som en plätt är det
Provade att rida Ronja med bett idag, det ska hon inte ha haft på ett antal år det kändes, men hon gick ändå med på det. På kvällen var det bara att gå en runda med småpållarna och skriva färdigt grupparbetet

Chicago

Hittade en snygg bild på Chicago och Gerfried i Ryssland där de vann en klass och tvåa i en?! Chicago är snyggast som alltid

Körning

Igår hade jag min andra BE-körlektion och jag har tjuvtränat så chockade honom lite med att kunna göra tre olika backningsbanor utan att behöva köra fram och räta upp en enda gång. Fast han är nog inte riktigt lika imponerad av mitt sätt att beskriva hur bromsarna funkar och vad alla delar och grejs heter, helt ointressant!
Hästarna blev också verkade igår och så har de fått ha sina söta regntäcken på för första gången, mycket skönare för dem att inte stå dygnsura i boxarna hela natten, de torkar aldrig i sina björnpälsar.
Skolan rullar väl på, en redovisning nästa vecka, ett grupparbete färdigt och börja plugga till tenta och hinna trycka in lite BE körning också.

Rodeo

Igår lyckades jag kom fram till att den populära Waka Waka låten är en "fotbollslåt", tidigt kan jag bara säga!
Jag skulle ha tränat backning av släp i helgen men det blev aldrig av, gör inte så mycket det är fortfarande ett par veckor kvar till min uppkörning.
Red ut på lilla Ronja idag, med sällskap av Sara, vilket slutade i riktig rodeo, hon provade allt hon kunde komma på! Dock har jag aldrig varit med om en häst som med flit hoppar in i häckar eller backar på stolpar, hon kanske försöker sikta på mina ben, fast om jag tror det måste jag tro att det är en väldigt smart häst... ;) Annars gör det bara ont på henne själv.
Igår var vi ute och gick i skogen på ett vandringsled, där fanns nästan inga markeringar alls så helt plötsligt tar vägen bara slut, vi fortsätter med att traska rätt in i skogen utan stig, där gick/klättrade vi i en kilometer innan vi såg nästa tecken på bebyggelse. Nu är det dags att börja med att gå upp tidigt imorgon bitti :)

Helg

Så i fredags hade jag tenta = intag av energidricka = bra fokus på tentan = hyperaktiv hela kvällen och kan inte sova.
Av någon anledning var tentan på eftermiddagen, så tog sovmorgon till 07,30. Tog ut hästarna som fick äta sitt frukosthö ute i hagen i solen. Räknade ett par uppgifter till, gick en runda och hann börja bli lite speedad. Åkte in skrev tentan, som kändes som att den gick ganska så som den borde, om jag får uttrycka det så.
Åkte hem och red Ronja ute på stubben, åkte till skogen och intervall-löpte och det är då så sant att (okej i detta fallet inte) men redbull ger dig vingar. Kändes hur lätt som helst. Var vaken sent! Detta är anledningen till att man inte ska dricka kaffe regelbundet, koffein fungerar så starkt om man dricker det väldigt sällan.
Imorse cyklade jag till stallet red Ronja och Belle, cyklade 8 km till nästa ställe och höll ridlektion för lilla Matilda, cyklade hem, åkte till skogen, vi lyckades nog gå lite vilse, hem och aktivera mina egna pållar och sedan vet jag inte riktigt. Iaf är det skönt med tenta på en fredag så att det verkligen kan bli helg!

RSS 2.0