Tillbaka till Lummen

Så idag har det varit hoppning, hoppning....först hoppade Gerfried Hagedoorn, Zoltan. Sedan står Chicago färdig, men jag och Agata bytade hästar i paddocken och Gerfried skulle flytta bevattningen utomhus så han skrittar ner Zoltan själv, av med sadel och träns och går sedan. Jag är i vår stalldel när Mieke passerar och säger att våra hingstar håller på och att jag borde kolla dem. Jag går dit och då har Zoltan lyckats sparka och få över bakbenen över kanten på ja skiljeväggen mellan ryktspiltorna. Helt makalöst

Självklart är ingen i närheten, springer upp till hovslagarna som jag känner från innan, när de kommit ner ser Mieke också det och kallar efter Christian. På slutet hade han fått över ett bakben igen och hänger nu med all vikt i ett bakben. Han kommer tillsist ner och stödjer inte alls på benet. Krokarna för tränsen har gett honom sår långt upp på benet. Massa kallvatten. Senare gick han relativt normalt ingen. men med på tävling kommer han inte! Så istället för TRE hingstar och två vallacken så får jag två av varje, (hade gärna bytt honom mot Hagedoorn)

Sedan är det massa fixa hästar, packa lastbilen. klockan sex imorgon åker vi

Pannkakor

Jahapp efter att vi kom hem från Lummen så har idag varit den tredje dagen i rad nu som Gerfried har ridit. Idag stor han till och med på båda benen när han hoppade av. idag var jag ledig. Igår var det 22 grader, ingen vind överhuvudtaget och solen sken! för varmt alltså!

Idag har jag varit i wijchen och köpt skor, samt en massa mat. Hittade efter otroligt mycket letande mjöl! Så idag har jag gjort PANNKAKOR! mums men blev inte så många, samt lite väl mycket smör, himla fettigt.

Snart läst klart min senaste bok, Tyskungen som är himla bra, annars är kriminalare inte det bästa. På onsdag åker vi tillbaka på tävling i Lummen igen, med fyra hästar. Bleeker, Chicago, Eddie och tyvärr Hagedoorn. han valde mellan Hagedoorn och Zoltan och kom fram till att Zoltan är för...bred och det blir för obekvämt för knäet

Bokmani

Jahapp nu har jag snart läst en bok på mindre än två dygn. Bok tre i Twilight, det går undan. Morgonen gick undan. Jag har gjort allt utom att göra iordning hästar idag för ridning. Två utridningsrundor för med Usrava med Agata och sedan Bleeker med Katrin. Gerfried stapplar runt, läkare idag. Flätade Hagedoorn klockan fem på kvällen, han skulle iväg på utställning för hingstar, nu väntar jag på att ägaren ska ringa och be mig hämta kreaturet:) Kom igen snart

tillbaka igen

jahapp igår var inte den bästa dagen kan man säga! Först hoppade vi Calisca tidigt på morgonen, hon nitade och snurrade runt på trean (aldrig sett henne stanna innan), Gerfried landade smidigt på fötterna (makalöst, vf sitter min tyngdkraft i huvudet och inte fötterna?), jag fångade hästen vid utgången och slängde upp honom igen. När jag går tillbaka igen börjar jag känna att ryggen inte är riktigt rörlig.

Gör klart Calisca och börjar fläta Ballie som ska hoppa ett par timmar senare men eftersom jag har tre hästar att knoppa var det lika bra. Gerfried kommer och Eddie har under morgonen varit lite knas och skrapat, sprungit runt och varit allmännt irriterande. Gerfried går in och ska säga till honom, fastnar med foten i täckesgjorden, ramlar, hästen springer runt med honom i mitten av boxen och trampar upprepande gånger på honom. Heltgalet, vilken idiot till häst, de brukar ju inte försöka sikta! Han kommer ut, åker för att byta om.

Vid ett-tiden var det istället Zoltan som skulle gå först (den andra banan låg efter i planeringen), han hoppar lite mer än halva banan innan han utgår, kan inte trycka med benen. Han hoppar inte de sista tre hästarna, som redan var knoppade och ingen Grand prix. Han kan efter Zoltan knappt gå på benen, haltar. Vi packar allt, ut långa vägen till lastbilen och hem.

Idag var jag ledig, läst nästan en bok, fixat en ny film till youtube om ljudet nu godkänns, snart affären med Agata när hon slutar. Gerfried rider inte de närmaste dagarna

Lummen

100408 21.00

 

Jahapp för tillfället påbörjas nu den tredje kvällen i Lummen, Belgien. Under den senaste veckan: Måndag ledig, skulle äntligen få sova länge men såklart vaknar jag klockan sju, går en svänga. Barbara sov fortfarande så jag gick tillbaka till sängs, sov till klockan elva. Tisdags hoppade han de sex hästarna som skulle till tävlingen, de heltvättades och gjorde iordning. Klockan sju var det äntligen färdigpackat, hästarna inlastade och vi körde. Gerfried i lastbilen, jag körde bilen efter och Agata satt i bilen och snackade i telefon, vilket sällskap. Kom dit klockan nio då skulle allt lastas ut och komma den  långa vägen till stallet. Allt kom dit, vi fick vänta på att de kom med halmen som vi fick vid elva, färdiga och tillbaka i lastbilen kvart i tolv.Följande morgon longerade vi alla hästarna, eftersom vi bara hade en longeringslina så var det en häst i taget i minst 45 minuter var. Även om nästa häst då kom dit på löpande band så är det ändå en timme per häst = 6 timmar.

 

Sedan vid kvart över ett gick jag till show office för att få hästnummer, det var lättare sagt än gjort! Istället för sex hästar hade vi åtta varav fyra var våra hästar men bara två som vi hade med oss. Vi hade bland annat hästar som hette Hamburg, Milton des Cresles, Cantarion och en till. Vilket innebar att jag fick sitta med passsen och skriva in alla uppgifterna om hästarna själv vilket tar en himla tid. Kom tillbaka klockan två och då var det dags för veterinärbesiktningen, jag tog Zoltan, Agata Eddie. Sedan jag Ballie, hon Bleeker. Därefter gick jag med Calisca själv. Sedan skulle en annan egentligen komma och ta Hagedoorn till oss, men han kom aldrig så tillsist fick jag gå själv för att han skulle hinna gå dit, vilket innebar att han var den enda av hästarna som jag fick stå i kö med, för då hade folk kommit hit. Han uppförde sig nästan! Väldigt nästan! Inga skador iallafall. Vid tre skulle någon kommit och provat Calisca men de kom kvart över åtta och ville rida, idioter! Så blev vi färdiga sent iallafall.

 

Onsdag morgon, första klassen skulle Hagedoorn ha hoppat med det gjorde han inte, då ägaren kunde komma och kolla fredag, lördag och söndag. Så istället var det först Bleeker som ja inte jättebra kanske, två ner,  som Gerfried uttryckte det glömde frambenen. Därefter var det bara för mig att gå tillbaka med Bleeker, ta Calisca och gå tillbaka hon hoppade fint ett ner. Här är förresten tre olika banor Derby, Garden och Betula banan. Därefter var det markarbete av Eddie, Zoltan och Hagedoorn. Sedan var Ballie färdig hon hade ett stopp när hon bråkade med Gerfried istället. Detta är första hästen som har manen på vänster sida istället för höger vilket är otroligt jobbigt, som att skriva med vänsterhand.

 

Sedan tillbaka, snabbt spola Ballie byta till Eddie och gå iväg med honom. Han hade sista ner men han hoppade himla fint. Därefter så var det tanken att Agata skulle ha Zoltan så att jag bara kunde byta och ta honom direkt. Men då var Agata iväg någon annanstans så där stod han smutsig och obroddad, nu vet jag vad broddar heter på engelska iallafall, det har jag funderat över! Så det var bara att slänga in Eddie, av med sadel, träns. In till Zoltan av med täckena, brodda, när jag har en hov kvar ringer Gerfried och frågar hur det går och ber mig att skynda på. Var är Agata egentligen? På med grejerna och då kommer Agata spänner fast allt och joggar dit med honom, dock var det ju redan lite försent, men det gjorde inget då Gerfried hade ändrat nummer till 26 istället för 7. Han gick felfritt men såååå stressad jag var då (lite irriterad kanske också). Göra klart i stallet, äta (gulaschsoppa) tillbaka till lastbilen. Tidigt! Trevligt.

 

100409 19,50

Jaha var det rekord i att vara färdig tidigt igår så blev det nytt rekord idag. Började relativt tidigt då första klassen gick av stapeln klockan åtta och vi var nummer 13. Enligt listan så var det Hagedoorn som skulle hoppa då, men eftersom ägarna till honom inte kom så tidigt så bytades han ut mot Eddie, vilket i slutändan resulterade i att Eddie var Hagedoorn, Hagedoorn var Zoltan och Zoltan var Eddie. Lite förvirrande kanske. Iallafall så var det Eddie ut först som stannade en gång, han kom hit eftersom han börjat stanna, uppför sig lite som Karli. Annars helt okej, därefter var det direkt tillbaka, göra snabbt klart Eddie, knoppa Zoltan och brodda. Knoppa Hagedoorn (flätade honom redan på morgonen), på med grejerna på Zoltan, iväg för att hoppa honom. Han hoppade bra, men en hov kom i vattnet vilket ger fyra fel såklart.

 

Bara att skynda tillbaka med Zoltan och ge honom till Agata, snabbt på med alla saker på Hagedoorn och skynda tillbaka med honom. Han gick inte så suveränt kan man väl påstå, tre ner, men som Gerfried uttryckte det ”det enda positiva med det var att han inte stannade”. Gick tillbaka med Hagi, gjorde klart Bleeker för markarbete, sedan Ballie, knoppade Calisca gick iväg med henne och Agata till banan, Agata tog Ballie och jag stannade kvar där. Hon hade sista ner, suck! Sedan var det tillbaka med henne, då var klockan fyra. Vi gjorde klart i stallet. Gick och åt, idag åt jag fishburger with southern ratatouille, fisken var god iallafall!

 

Tillbaka till stallet igen, vi gick med de sex hästarna. Jag gick med Ballie, Eddie och Zoltan. Jag dealade med Agata med att hon fick Bleeker om hon tog Hagedoorn också, haha jag hade inte köpt det! Sedan skickade jag henne för att dusca så lade jag på täckena, fyllde på lite vatten och gick tillbaka till lastbilen vid sjutiden. Klockan nio ska jag gå och kolla efter en lite innan det är sovdags, tidigt upp imorgon igen, men det är bättre än att vara färdig tolv på natten. Gerfried håller nog dock inte med, han var sen imorse så snabbt har vi aldrig hoppat fram innan som vi gjorde med Eddie idag.

 

100410 21,00

Agata gick och kollade listorna på morgonen medan jag fodrade och hämtade vatten. Då var det på listorna Bleeker som 47 och Hagedoorn som 69, så jag knoppade först Bleeker och började fläta Hagedoorn, då Gerfried ringer och säger att han vill ändra till att Hagedoorn hoppar först som nummer 20, så det var bara att snabbt slänga upp det sista av flätorna, på med alla grejer och iväg med honom, han hade ett ner tror jag det var. Agata var där med Bleeker så vi bytade bara häst. Bleeker hade samma resultat som första dagen, inte helt lyckat men för första gången hoppade han med vanligt bett. Tillbaka med honom, göra Calisca för markarbete och sedan knoppa Eddie och gå iväg med honom. Han hade två ner men han hoppade 1,40 denna gången. Därefter körde Gerfried hem.

 

Vi fodrade lunch och fixade iordning allt. Rast till klockan tre, sedan longerade vi Ballie och Zoltan, jag gjorde anmälningarna till imorgon, longerade Bleeker medan Agata gick med Hagedoorn, sedan gick vi tillsammans med Calisca och Eddie. Sedan var det middag, göra stallet och sedan nu vid lite i tio ska jag gå och kolla efter startlistor.


samstag

Morgonen, alltså jag la inte halm idag också men det gick ändå lika snabbt som igår...jag vet inte hur dock. Katrin red fem hästar, såfort hon åkte för att hämta Tobias så longerade jag Ballie. Hade Zoltan och senare Amely i skritten. Red ut på Usrava när det var uppehåll i middagsregnet. Red Chicago som gick suveränt igen! Sedn var det bara att gå med en massa hästar. Mockade det sista när Katrin kom och frågade om jag behövde åka till affären, när jag sa att det var lugnt tills imorgon kom hon så duktigt ihåg att imorgon är allt stängt! Så jag och Barbara åkte ändå inte, Katrin sopade och fodrade därinne. När vi kom tillbaka cyklade jag till utehöstarna och fodrade och sedan färdig.

Vet ni att jag tillhör nu  den tekniska dataexpert halvan av familjen:) Hjälpte grannen att fixa datorn, var jag inte duktig! Men han kommer och säger att han behöver hjälp med att "öppna" (på tyska) cd-skiva platsen, jag bara man trycker där så kommer den ut. han är lite förvirrande

the sun is back

Har regnat de senaste dagarna till och från, vilket har varit tråkigt. Idag har solen däremot skinit så mitt humör var på topp. På morgonen red Katrin två hästar, sedan såg jag till att alla hästar varit ute en gång då longerade jag bland annat Umber, tills det bara var Usrava kvar som jag då red ut på. Sedan longerade jag Zoltan och Amely. Red ut på Bleeker. Gjorde klart för de som skulle komma och provrida, klockan tre, men när hästen är klar ringer de och säger att de kommer fem. Bara att gå med de tre hästarna som var kvar, två på gåbandet, tre i skritten, sedan skulle jag snabbt longera Chicago men då kom de halv fem. Precis när Katrin har åkt för att hämta något. De red Calisca, sedan fick jag duscha henne. Longera Chicago, men då hade han stått still så länge bredvid brunstig Calisca så han var helvild, tog tio minuter bara att ändra håll.

Det sista i stallet, putsa var färdig kvart i sju. åt mat direkt för ovanlighetens skull, duscha men den andra tjejen är inte tillbaka från tävlingen men jag går snart och läser istället.


De nya hästarna i stallet är Zoltan, femårig hingst. Limited Edition valack

The dream master

Jag somnar gott i stilla kväll
hoppas drömmästarn är snäll
Speglad i mitt inre ögas vrå
Ser ondskan sig själv....och dör då


Känner du igen den pappa?

One, two Freddy´s coming for you
Three, four better lock your door
Five, six grab a crucifix
Seven, eight better stay up late
nine, ten never sleep again

Do you know the terror of he who falls asleep?
To the very toes he is terrified
Because the ground gives way under him,
And the dream begins

Första april

Förtydligande om föregående inlägg, det var domaren som hade den röda tejpen till ridbyxorna, samt att sista dagen sa han inte ett ljud om det. Jag tror helt enkelt att de jäklades med honom, han känner honom bra sedan innan.

Morgonen gick väl okej snabbt, Katrin red ett par på morgonen, sedan longerade jag tre stycken. Hade i skritten, lös, gåbandet med mera. Sedan red jag Chicago, han gick jättebra, han är sååå fin att rida! (hade väl dock varit nöjd med det mesta i nuläget). Göra stallet för kvällen und dann fertich. Goda pannbiffar blev det idag, mums, att lite ströbröd kan göra sådan skillnad

RSS 2.0