Oväntat lugnt

Morgonen gick snabbt även om vi la in halm, var färdiga till nio, då hade jag också gått med två hästar och Agata gjort Bleeker färdig. Jag gjorde sedan snabbt Calisca färdig till Gerfried. Han skulle rida fyra hästar först markarbete och sedan hoppa fyra stycken. Han red de fyra, hoppade Usrava, red Amely vanligt sa att han hoppade inte henne idag. Sa sedan att han hade så ont i ryggen att vi fick longera de två sista. Det gjorde vi var färdiga till klockan två med det. Åt lunch. Sedan gick vi med de tre hästarna som skulle det, hade två hästar på gångbandet och en i skritten. Väntar på Katrin som ska hoppa Umber men hon har inte dykt upp. Kvart i fyra fodring av höet, då vi fick rätt klockan fyra kommer Katrin. Då gör Agata henne färdig medan jag mockar de lediga spånboxarna. Vi gör lugnt färdigt stallet, jag fodrade hos märrarna, vi fixade skritten, spolplatsen, halv sex var vi helt färdiga förutom krafften.

Vi gick ut till de äldre hästarna och pumpade en halvtimme vatten där, avskyvärd pump! Var färdiga till sex med fodringen, jag hjälpte Jessica som annars hade fått fodra alla andra. Nu har jag sprungit min runda för den här dagen, misstänker att jag inte orkar/känner för det imorgon, då Agata är ledig. Nu ska jag ner och äta.

last week

100211 20,40

På morgonen red Gerfried de tre hästarna som skulle med på tävlingen, mellan varven fortsatte jag att packa lastbilen och alla grejer. Agata gjorde resterande och hjälpte Katrin. Vi skulle åka klockan elva men det blev såklart försenat. Jag körde lilla bilen efter lastbilen igen, när vi kom dit lastade vi ur lastbilen, Gerfried parkerade lastbilen och körde sedan hem igen.


 

Jag gjorde färdigt allt i stallet och ja allt som skulle sättas upp. Därefter skulle jag hitta show office, helt plötsligt vet INGEN var det är. Jaja funktionärerna ska ungefär, ja gå ditåt. Efter fyra sådana omgångar så kom jag dit. Fick mina hästnummer, ackreditation och gjorde anmälningarna för morgondagens hoppning. Därefter veterinärbesiktigade jag Calisca, Karli och Chicago alla uppförde sig faktiskt perfekt.


 

Gick ner och skulle åtgärda strömmen i lastbilen, men då fungerar inte den ”strömboxen” som min kontakt är i. Tills sist kom de ner och fixade det, men egentligen bryr jag mig inte så mycket jag har den ”lilla” lampan och värmen så då överlever jag. Åt i stora hallen, mumsigt. Nattade mina pållar innan jag ska göra detsamma med mig själv.


 

100212 00,00

Stallet på morgonen, gick och åt frukost, helt okej bullarna var varma fortfarande vilket var trevligt! Gerfried kom lite efter nio och red Karli, sedan Calisca. Under tiden knoppade jag Karli, framhoppningen var helt otroligt varm, så nä han hoppade inte jättebra! Gjorde färdig Karli igen och knoppade Calisca. Hon står och rycker med huvudet hela tiden, upp och ner, flyttar runt. Helt otroligt irriterande speciellt som hon har hemsk man att knoppa.


 

Nu hade de iallafall åtgärdat värmen lite nu var framhoppningen bara varm. Hon tycker inte om att mötas och idag var det värre än vanligt. Jättestressad och hade en två ner. Markarbete med Chicago, gjorde iordning stallet och gick därefter till lastbilen och sov en timme innan jag gick tillbaka för att fodra. Fodrade hö och wet feed, gick med alla hästarna. Klockan nio var det dags för Chicago som hade testrunda med nytt bett. Imorgon är det det normala bettet igen. Problemet var att med detta bettet så blev galoppen för kort. Nu är klockan mycket igen halv ett. Godnatt.


 

100213 Lördag 00,00

Fodrade strax efter sju, gjorde färdigt i stallet, åt frukost. Igår var tanken att Gerfried skulle komma vid niotiden och longera Calisca (han sa att han planerade göra det) och under tiden kunde jag gå med de andra. Klockan nio ringer han och säger att jag kan nog longera han kommer, gör henne färdig, står i kön en halvtimme, longerar. Tio över tio kom han, hann inte knoppa men han är ju inte så panisk av sig. Hon var felfri i fas ett och hade sedan tre ner i omhoppningen, men idag hoppade hon fint var inte så stressad.


 

Sedan var det att rida markarbete på Karli direkt, gjorde färdigt i stallet till runt ettiden, Gerfried åkte iväg för att provrida en häst. Jag gick och sov två timmar igen till klockan tre. Visst är jag duktig som har lärt mig att sova på dagtiden på beställning kunde jag inte innan. Gick tillbaka till stallet och longerade Karli och gick med Chicago, fodrade klockan fyra. Då kom Gerfried tillbaka och red Chicago medan jag gjorde Karli färdig för start. När han hoppade så vänder han upp mot ett hinder snävt (against the clock) och istället bara för att ta två språng och gå över hindret så börjar idioten stegra, var kom det ifrån? Hade varit så mycket lättare att bara hoppa. Gerfried när han kom ut ”asshole”, kan väl inte annat att hålla med.


 

Chicago hade startnummer 47 i klassen som började 21,00, suck. Han hade ett ner, men hoppade bra idag. Var färdig i stallet tio minuter i tolv. Gick och sov. Kom fram till halv ett att strömmen inte fungerade igen, men brydde mig inte, min värme fungerade, låt mig sova!


 

100214 Söndag

Vi hoppade i första klassen klockan nio, vilket innebar att jag fodrade tjugo i sju. Gick med hästarna och knoppade sedan Calisca, eftersom Gerfried dagen innan hade bett om att Calisca skulle starta först så gissade jag på att han kanske hade gjort det igen, så även om startlistan inte var färdig än så knoppade jag mot tiden som om vi varit först. Hon var nummer 37, kanske tur så att min ryttare han dit (hit). Hon hade sista hindret ner, Jokern, så där var hon ute ur leken. Därefter var Karli nummer 75 i samma klass (ryttarna kunde för en gångs skull ha två hästar i samma klass), han hade ner hinder nummer tre, men klarade jokern så han hade ändå tillräckligt bra tid och poäng för att bli placerad, fick lite pengar där. MEN han var fortfarande inte förlåten! Haha ja jag frågade.


 

Var färdig till klockan tolv och då red han Chicago. Jag började packa ner de flesta grejerna, allt som inte behövdes och ställde allt så färdigt som möjligt, lindade benen på Calisca och Karli samt flätade svansarna. Chicago hade startnummer elva och hade efter en jättefin runda tyvärr ett ner, Grand prix. Ja för en gångs skulle var jag snabbare färdig med allt än var Gerfried var på att få dit lastbilen. Brukar ha för mycket att göra sista dagen på tävlingen för att hinna packa ordentligt. Vi kom iväg snabbt, därefter var det bara att köra bilen efter stora lastbilen igen. Stannade på en mack där ”vi” tankade lastbilen. (han köpte också blomma och choklad) observera datum. Var tillbaka i stallet tjugo över åtta, bytade täcken på hästarna och gick sedan till mitt rum.


 

100215 Måndag

Ledig, vaknade ordentligt till liv vid elvatiden, såg då lite på film och lämnade sängen först vid ettiden. Orkade inte röra för mycket på mig. Vid halvfyra gick jag ner i stallet, tog cykeln och cyklade in till Wijchen. Fodrade hästarna utomhus på vägen tillbaka till Agata. På kvällen gick jag ut och sprang min lite kortare runda på ca 2,5 km, det är faktiskt på isgata och i kall luft så det fick räcka.

 

 

100216 Tisdag

Gick upp vid tjugo i sju, fodrade fixade stallet. Gerfried red idag sju hästar och Katrin två. Tar hela dagen. Vi hade faktiskt ganska kul idag, jag gillar att jobba med Agata, väldigt trevligt sällskap. Under den här helgen har Ali åkt hem (bra) men vi har istället fått en ny häst, vallack, ingen aning om hans riktiga namn. Men han är relativt liten, men har GIGANTISK mule. Eftersom vi inte vet hans namn så är det som vanligt, på tavlan står det ”new”, vi suddade ut det och skrev ”Big Nose”. Han ser ut som att han är tecknad, Gerfried skrattade bara när jag sa att han såg ut som en Cartoon. Men det gör han ju.


Tävling Holland

Så åker vi på tävling igen imorgon med Chicago Z, Koala du Prelet (Karli) och Calisca la Z. Igår själv var en lugn men hektiskt dag om det går ihop. Gerfried varje häst länge så jag hade gått om tid ändå mot eftermiddagen klockan fyra då han fortfarande hade tre hästar kvar att rida. Det kom en ny häst som ska stanna tills vi åker till Göteborg då hon ska följa med oss dit, Maya. Så nu har vi för många hästar igen. Blir skönt efter denna månaden då blir vi av både med Wembley och Maya, samt att vi hoppas på att bli av med Ali. Han gör ingen nytta här, men ägarna envisas med att säga ge honom en chans till. Fast Gerfried gillar honom inte samt att han inte utvecklas så han gör inget vettigt av sin tid här!

Idag tog morgonen en hel evighet! Sedan har Gerfried hoppat en hel del idag, jag gör hästarna färdig innan ridning, hjälper till vid hoppningen och Agata tvättar av dem efteråt (slapp jag bli blöt!). Nu är det mesta klart för tävlingen, lastbilen är på reparation för att fixa vattnet så jag ska förhoppningsvis kunna duscha. Cyklade och handlade efter jobb, hade precis börjat snöa, svinkallt! nu ska jag packa färdigt

Ledig dag med shopping

Vaknade runt sjutiden litegrann när de började köra runt med traktorn fast sedan fortsatte jag sova till tio i elva, eller rättare sagt jag orkade röra mig tillräckligt mycket för att kolla klockan då. Kollade en film innan jag gick upp. Då gjorde jag mig iordning tillräckligt för att man ska kunna lämna rummet, alltså inte pyjamas. Jag gick en runda med Bleeker då Agata hade alldeles för mycket att göra. Positivt för mig imorgon är att Katrin inte rider imorgon däremot så innebär det att Gerfried rider fler över en lite längre tid, men det är ändå mindre stress för mig.

Cyklade in till Wijchen och gick i affärer, väldigt trevligt! Länge sen sist, kollade runt i det mesta och köpte en del också. handlade lite i en mataffär där fast sedan cyklade jag ändå till våran vanliga affär där jag lätt kunde hitta det sista som jag ville ha. Cyklade tillbaka till stallet.

Ikväll ska jag nog se Hoodwinked (sanningen om rödluvan) med Agata som har sagt att hon föredrar tecknade filmer mot allt annat.

hoppning hoppning och hoppning

Morgonen gick snabbt och till klockan nio hade vi Umber och Ballie färdiga för hoppning, jag hjälpte till där, Ballie kan verkligen hoppa men som den bitchen tjabbar, förstår verkligen det man säger om fuxmärrar. Därefter hoppade Katrin lite med Hagedoorn och Gerfried Wembley. Sedan fortsatte Gerfried med att hoppa Amely, Ali, Karli, Calisca och Usrava. Usravas delägare kom dit och kollade, första riktiga passet för henne på nästan ett år. Förstår varför Gerfried hela tiden har sagt att detta är hans bästa häst. Hon har mest sett ut som en stor teddybjörn som snällt lufsar runt men inte får jobba. Men som den kan hoppa! Hoppas att hon håller så han får en riktig stjärna, dock svårriden.

Efter jobb (vi var färdiga lite tidigare än vanligt) ja egentligen vi var färdig tio över fem men sedan började de andra fodra halv sex, vi efter dem andra och sedan färdiga. Hade inte tänkt springa idag, men jag gjorde det iallafall samt att rundan blev längre idag. Tillbaka i stallet tjugo minuter och ladda Mp3:n. Rastlös fortfarande så jag gick ut och gick i en och en halvtimme, var ute på område där jag aldrig har varit innan. Borde jag inte vara trött efter en elva timmars arbetsdag?

Jaja nu är jag ledig imorgon så nu ska jag sova sova och sova

Lördag

Jahapp skrev ett långt inlägg som sedan försvann, orka! (ursäkta)

jaja morgonen drog ut på tiden, Katrin red på morgonen till halv elva, sedan Gerfried sju hästar. Urland är tillbaka då det kom nya folk för att provrida, måste varit speciellt folk för Gerfried bad mig knoppa honom, denna hästen hade perfekt man! fast problemet är egentligen att Katrin ska ha "våra" hästars manar så himla långa, därför är de så jobbiga!

Mycket att göra under dagen (men inte alltför illa), vi var färdiga helt klockan fem igen, rekord tre dagar i rad. Därefter bara fodra.

Idag imponerade jag mig själv med att göra vad jag sagt till mig själv, jag sprang efter jobb, till Leur, runda i korsningen och tillbaka, mer än 2,5 km. Har inte sprungit på evigheter och kände ingenting (kan visserligen kommar imorgon) Detta kändes tillräckligt bra för att jag ska fortsätta. Är egentligen det bästa att springa varannan dag eller varje (för att muskler mm ska hinna återhämta sig). Måste ändå få en del kondition i jobbet med allt gående.

Är inte ledig imorgon som det var planerat är ledig på måndag, beror på att de ska hoppa en massa imorgon. När de hade skrivit planen kom de fram till att det var ganska omöjligt för en person, faktiskt onödigt mycket även när vi är två! Såg melodifestivalen, halvkass omgång, men den jag sa var den bästa i högen gick faktiskt vidare också, duktig av mig.

Just nu läser jag boken "Veronica bestämmer sig för att dö", betydligt bättre än jag väntat mig är snart redan färdig. alldeles för lättläst. Har sedan bara 5/6 böcker kvar, ska jag kanske klara mig på

inte så illa som vi trodde

började morgonen som vanligt. Idag hade vi att Katrin skulle rida tre, vi longera fem stycken (en lite inomhusbana där alla vill longera), fyra hästar som skulle skrittas ut, samt allt annat. vilket verkade helt omöjligt. Vi bestämde oss för att en hjälpte Katrin samt gick med ett par hästar medan den andra longerade...Jag longerade de tre första medan Katrin red. Därefter bytade vi så hon longerade (man blir lite yr efter ett tag) och jag gick med ett par hästar, fixade Ballie för longering, mockade boxarna och fodrade lunch. Klockan kvart i ett var det dags för lunch. Det är ju helt otroligt att vi hann longera fem stycken till dess. berodde väldigt mycket på att vi var de enda som longerade på förmiddagen, de andra kom inte igång förrän senare.

Därefter skrittade vi ut vår fina runda i värmen, jag med först Karli och sedan Bleeker och Agata med Wembley och  usi. åtgärda allt annat. Sedan var vi helt färdiga klockan fem....hmm vart tog den hemska dagen vägen? jaja vi fixade tävlingsgrejerna. Fodrade kväll

Jag cyklade in till Wijchen och handlade, tre kilometer enkel resa, allting tog knappt 35 minuter, duktig jag är! imorgon ska jag springa på kvällen!

Nu har jag utvecklat middagen lite från mina fiskpinnar, färs med till och med ketchup, mjölk, majs samt kryddor...duktig jag är (ironi). Även ananas köpte jag idag. Detta smakar himmelskt! Nästa projekt får ni höra om när jag gjort det, baserat på Andreas förslag!

Imorgon blir det hektiskt! Gerfried is back! På söndag har de redan sagt att jag ska vara ledig

senaste dagarna

sista dagen på tävlingen så var Chicago duktig iallafall. Därefter packa ner allt och köra tillbaka till Holland igen. resume fransmän är knäppare än österrikare.

Ledig dag, sova och sedan cyklade jag på isvägen in till Wijchen och köpte mat. en och en halv dag utan käk tog bra på krafterna att köra på isen. Fick mat dock.

Jobbade ensam, fick ju såklart igen lägga in halm till allihop, longerade hemskt många samt red Chicago och Karli.

jobbade med Agata, Katrin red litegrann, Agata lata Wembley och jag Chicago och Karli igen.

Idag var det normal morgon, Katrin red fem stycken. Jag red Karli, som gjorde väldigt bra försök idag att bli av med mig, Christian bara skrattade, visst att kreaturen bockar, stegra eller något. Mitt problem är när djuret går super och sedan bara snurrar runt minst 180 grader och drar iväg. Bocka kan de göra bäst de vill jag sitter där jag sitter! Vi skrittade också ut jag Bleeker och hon Calisca. Här var det förresten tio plusgrader idag, bara så ni vet det kalla sverigebor. Kvällen och var färdiga relativt tidigt.


Morgondagen kommer bli galen!! Dålig planering av Katrin som har gjort planen såhär!

Frankrike

100129 22,45

I ondsdags lyckades Gerfried med att rida tio hästar. Klockan 21,00 skulle vi lasta in hästarna, jag var iallafall färdig tills dess men han kom lite senare. Vi kör därfrån och därefter är det tio timmars resa. Jag sov en hel del av den tiden.

På torsdag morgon 6,45 var vi framme, lastade ut pållisarna, jag la in halm till Chicago och Bleeker,  medan Gerfried tömde lastbilen. När lastbilen var tom och utmockad körde han iväg den och gick för att sova. Jag skulle ringa och väcka honom när det var möjligt att rida inne på stora banan i tre timmar till. Jag ringer...inget svar...10 minuter senare...inget svar. Skickar sms så han vet hur lång tid till det är möjligt att rida. 20 minuter senare ringer igen, blir nu klickad. Jaha tänker jag då är han vaken iallafall. Ringer lite senare igen. Iallafall när det är knappt en timme ringer han. När han väl kommer säger han att han inte har hört ett dugg, observera att han faktiskt har varit vaken väääldigt länge.

 

Han rider först Calisca, jag har sedan Bleeker färdig. Jag veterinärbesiktigar Calisca. Medan jag gör Chicago färdig, går han med Bleeker till besiktningen. Han rider sedan Chicago och jag går sedan iväg med honom också. Gör färdigt för kvällen. Går med Linda Heed, hennes mamma och Emma (groom) och äter, usch och fy! Det blev inte mycket mat där inte, vilket avskyvärt skräp. Jag är satt på bantning den här helgen!

 

Vi är i mitten av en stor park, här kan man inte klaga på utrymmet att gå iallafall, skulle kolla hur långt jag kunde komma i en riktning, gav upp efter 20 minuter och gick tillbaka med Bleeker. Det är jättevacker, verkligen! Vattnet har frusit i lastbilen sedan Amsterdam, suck!

 

Idag fredag fodrade jag, fixade stallet och gick med de tre hästarna. Han kom och tog Calisca först, hon hade två ner. Sedan red han direkt Chicago när det var möjligt då det var uppehåll mellan klasserna. Jag tog och gjorde färdig Bleeker och skrittade sedan den långa vägen till paddocken, genom parken, tog 20 minuter. Väl där bytade vi häst och jag skrittade tillbaka Chicago istället genom parken. Knoppade och gjorde färdig Chicago som hade ett ner. Därefter Bleeker, som ja inte gick alltför bra. Gjorde färdig resten i stallet.

 

Gick och frågade i sekreteriatet som sa att (observera att fransmän antingen inte kan eller är värdelösa på engelska) ja du vet paddocken vid lastbilarna, där är en byggnad (ja där är en paddock utomhus vid lastbilarna) gå in där och då ser du det. Jaha jag går vid den byggnaden, kollar dörrarna allt är låst. Ger tillslut upp och går tillbaka mot lastbilarna, möter en kille i pyjamasbyxor och med en plastpåse. Följer efter honom, då är duscharna precis vid framhoppningsbanan i samma byggnad som ”hon” var i. EN trappa upp! Tack för den! Duschat iallafall nu.

 

100130 23,00

Hade planerat att gå upp tio i sex, men vaknade tjugo i och då ösregnade det (hade planerat att hinna gå och beta med allihop), ställde om klockan till tjugo över sju. Fodrade, fixade stallet. Knoppade hästen, skickade sms till min ryttare för att förvissa mig om att han var vaken, svarar tio minuter senare att han är på väg. Hoppar Calisca som var felfri, men inte speciellt snabb, de fick lite pengar iallafall (tror det var hela 50 euro). Sedan är det vanlig ridning av Chicago, en timme vila i lastbilen, markarbete Bleeker. En timme vila igen. Gjorde klart så långt som möjligt i stallet innan jag knoppade Chicago. Han fick ett pet, precis snudda, men snabb så blev placerad långt ner igen. Gjorde klart det sista i stallet, duschade och gick tillbaka till lastbilen. Imorgon hoppar alla tre, två viktiga klasser, grand prix. Därefter tio timmar resa hem igen.

RSS 2.0