Springen

Idag har Gerfried hoppat nio hästar (tror jag det blir) non stopp hela dagen, vi har bytat hästar fram och tillbaka. Jag skrittade fram Marlon och Mega Hit (eller som det blir här "Da Marlon und da Mega Hit") När han hade hoppat Elli, som inte rättar sig när hon gjort fel, frågade han om jag ville ha en julklapp.

När vi gjorde färdigt för natten så sa Katrin att jag och Agahta kunde åka och handla = jag skulle köra. De har inte de olika växellägena på rätt plats, så jag var lite orolig huruvida jag hade backen inne eller inte, sedan hände det inget när jag trodde att jag hade den i dragläge, gick högre och högre upp =blev mer och mer stressad. Tillslut reagerar den, dragläget är otroligt högt upp. Sedan kommer också Gerfried och Tobias med trucken och kollar lite konstigt, motorn låter ju alldeles för mycket varje gång jag ska växla = motorstopp när jag ska ut från gårdsplanen...Herregud! så pinsamt. Fast var bara Agahta där så, kommer inte ihåg senast jag fick det. Att jag lyckas bli så stressad över det hela. På vägen tillbaka gick det fint. Ja jag var röd i huvudet sedan, Katrin frågade om jag tyckte det var varmt eller kallt...suck. Jaja de såg iallafall ingenting, men usch.

Sedan någon gång under dagen frågade Michha på ukrainska något till Agahta som då kan svara på polska om något. Hon vet inte svaret på det han frågar om utan vänder sig då till mig och ska fråga det. Vilket då blir på polska.....jag bara kollar på henne, "tyvärr jag fattar fortfarande inte" (på engelska), samt att alla börjar skratta. Haha ja så går det om man zappar mellan språken hela tiden. Förresten är det orättvist Agahta(polsk), Michha(ukraina) och det två från bulgarien kan alla snacka med varandra på sina egna språk, för de är tillräckligt lika för att det ska kunna gå...Jag fattar däremot ingenting!!!

Sedan har det kommit en ny häst, tror bara att den skulle vara här ett par dagar innan den åker igen, men jag vet inte riktigt.

Sedan är det bestämt att jag åker till nästa tävling och nu har jag fått veta upplägget, på onsdag vid 18,00tiden åker vi med tre hästar till Verona, Italien, det tar cirka tretton timmar. Där är det tävling fredag, lördag och söndag. Någon annan han känner tar med sig en av våra hästar på vägen hem och vi kör vidare till någonstans utanför Klagenfurt, Österrike och är där till onsdag/torsdag sedan kör vi till Vienna, Österrike och är på tävlingen där fredag, lördag, söndag och måndag. Resan hem tar cirka elva timmar så vi är tillbaka mitt på dagen på tisdagen. Så nu vet ni det.

Ja nu har jag försökt i en tio minuter att få upp en bild, men det fönstret vill inte alls komma upp så nu får ni helt enkelt klara er utan. :)

Vit hingst

Morgonen började som vanligt, gick undan. Gerfried kom tidigt och började rida Calisca jag skulle sedan göra iordning Hagedorn och skritta fram honom så att det gick att byta snabbt. När han ridit färdigt Calisca bytade vi och jag skrittade ut på henne. Han åkte sedan vid tiotiden för att hämta hem en ny häst. Då gick vi med de hästarna som vi skulle göra det med, sedan skritta ut på två hästar, jag hade Bleeker. Gerfried kom sedan inte hem till ett som han hade trott så vi fick rasta av de hästarna också, sedan red jag Usrava. Därefter fixa kvällen. Detta har verkligen varit en lugn dag! Imorgon blir det värre, Gerfried ska hoppa ALLA hästarna (såklart inte de två som sätts igång efter skador eller Katrins häst) det kommer bli mycket mer än idag!

Sedan när Gerfried kommer tillbaka, frågar han först om allt är bra och ja allt med stallet och sånt där. Sedan bara "kan du läsa svenska?" jag svarar väl ungefär att det får man hoppas. Då har han fått den nya hästens foderstat och annat skrivet på svenska på en lapp. Haha vad tänkte den ägaren på? Så jag fick översätta den, fast vad är egentligen skillnaden på lusern och strålusern, det lyckades jag inte förklara iallafall. Det konstiga var att vi sedan gav den brox (brock på engelska, ser ut ungefär som krafft) som till alla andra hästarna, jaja. Det är iallafall ännu en hingst tyvärr, fast den är förhoppningsvis lätthanterad. Och som om det inte räckte så är den vit fy tusan, hoppas på att det inte är en smutsgris för här tillåts de inte vara smutsiga! Chicago heter han förresten

Ja i skrift blir det väl ungefär "Nina" som Tobias kallar mig, men det är inte alls så det låter. Ja inget halloweenfirande för första gången på många år med er saknar jag helt klart. Men det får vi ta igen en annan gång! Halloweenfest mitt i sommare, tror ni folk hade reagerat då om vi varit ute?

Sourcream and onion chips, lösgodis frossar jag i nu, himmelskt! hur kan de INTE ha det här? Jag bara undrar


Umber, räknas som Katrins häst, då Umber och Gerfried ömsesidigt inte gillar varandra. Hon tillhör egentligen Katrins cancersjuka vän, men har varit i stallet i två år nu då hon åker in och ut från sjukhuset. skulle väl gissa på en åtta år eller nått sånt. Tävlat 1,40 iallafall med Gerfried tidigare. Surar lite i boxen som en vanlig märr, men inte så illa alls. Väldigt trevlig häst!:)

Varmt!

Ja hur varmt har ni därhemma i Skåne? Här är väldigt varmt, nästan så att det knappt går att ha långärmad tröja på. Idag har solen skinit hela dagen, väldigt trevligt!

Båda jobbade imorse och det gick la undan som vanligt. Jag började sedan med att rida Mega Hit och därefter red de väldigt många. På eftermiddagen skrittade jag och Agahta ut på Usi och Umber och därefter Bleeker och Calisca. Fixade kvällen och allt sånt:) Här är fortfarande varmt;)


Förresten alla ni som försökte hitta på smeknamn till mig, nu har då äntligen någon lyckats. Tvååriga Tobias, har som alla barn blívit väldigt förtjust i mig (fattar verkligen inte varför barn är på mig!), han känner lätt igen mig men klarar inte säga mitt namn korrekt (kanske inte så konstigt) så såfort han kommer till stallet säger han mitt "namn", när vi var på tävlingen sist hade han frågat efter mig. Detta har lett till att Robert så fort han ser mig säger mitt namn så som Tobias gör. Alla tycker det är underhållande att han alltid frågar efter mig. Haha jaja nästan jag också.

Jag har förresten börjat se på Ugly Betty nu...haha det är faktiskt underhållande, fast inte så mycket så att man måste titta hela tiden utan det går att göra allt annat samtidigt.


Mega Hit, sjuåring, har varit här två dagar längre än vad jag har varit. Tävlade 1,45 nu på senaste tävlingen, jätteduktig. Väldigt trevlig att arbeta med, är en av de största men hela hästen är som en stor teddybjörn!

Blå finger

Synd att fingret inte blev grönt då hade jag kunnat gå över till att odla blommor, men fingret ändrar kanske snart färg till grönt! (visserligen under nageln som det är blått men iallafall)

Började själv idag, tar ju alltid lite längre tid. Gerfried kom däremot perfekt tajmat till när containern var full från halmboxarna, tömde den och mockade de sista halmboxarna när jag gjorde spånet och fodrade utomhus. Han och Katrin började rida, jag bytade hästar och lite annat vid sidan av (nä jag ramlade inte av för jag red inte). Sedan när han var färdig vid halv tre och åkte iväg för att provrida hästar, så hade jag Hagedorn och Karli i skritten och red Mega Hit. Tog in från skritten och satte istället ut Umber och Marlon. Red ut på Bleeker. Fodrade och fixade allt som ska fixas

När jag tog av tränset av Ali så kastade han huvudet till höger = min hand smälls in i "uppbindningsmetallen i väggen" först blir fingret mest helt avdomnat, sedan gör det väldigt ont när det går mot någonting (försök sadla/tränsa/rida utan att snudda vid något med en fingertopp) nu är nageln blå undertill och det går lite neråt hela tiden. Alltså bara att skriva på tangentbordet och helt plötsligt inte använda ett finger, det är svårt!

Skulle förresten börja bli lite nyttig så i måndags köpte jag mindre chokladkex och köpte vindruvor, tänkte att det fungerar utmärkt att småäta istället. 24 timmar senare var allt i mitten mögligt och det spred sig snabbt "utåt". Så där gick den ideen i stöpet, får hålla mig till chokladen jag.

Förresten så kan inte Carolines spådom gå i uppfyllelse än det gällde när jag flyttade hemifrån och inte hade råd att fortsätta äta. det var DÅ jag skulle bli smällfet, just nu löser det sig med att jag är fysiskt aktiv från 7,00-18,30. Men annars tror jag tyvärr att hon hade kunnat få rätt. Däremot har hon helt rätt i att jag försöker överleva på snabbmat!


Koala de Prelet "Karli" skulle gissa runt åtta år kanske, Gerfrieds "tidshoppare", sätts igång (har börjat hoppa igen så snart helt igång) efter att ha opererat bort en lös benbit. Lätthanterad, lite tetig ibland men han måste väl hitta på något kul.


Effektivt idag

Började sju som vanligt och jag och Agahta var färdiga med stallet 8,15 och haft tre hästar lösa i paddocken. Jag vet inte riktigt hur detta gick till,hmm. Men ja något hände. Så jag var ute och gick med Usi, Bleeker och Karli också innan frukost. Under tiden vi åt frukost så red Katrin Umber då det skulle komma folk och titta på henne senare. Jag red sedan Bleeker (han var jättefin att rida), sedan red jag Usi och därefter fina Mega Hit som gick superb idag! Under tiden red Gerfried Karli, Hagedorn, Marlon och Umber. Så alla hästar var ridna till kvart över ett. Då gick Gerfried över till att klippa unghästarna. Jag var ute och gick med fem stycken hästar. Så vi var klara med stallet kvart över fyra, då var det kvar fodring ute som ska göras 17,00-18,00 och fodra det sista 18,00. Det var vi ju lätt klara med, men då var det en halv häst kvar att klippa innan vi skulle bremsa och hålla hästen till när huvudet skulle klippas, bara att vänta på det, så hann klockan ändå bli nästan sju. Men denna dagen har varit väldigt lugn så struntsamma:)

Fick också paket från hemifrån, danke schön!:) Nu har jag mumsigt att äta ett tag, kan sova varmt i lastbilen även om värmen försvinner då jag har fått min eskimosovsäck som ska hålla det varmt och skönt även om det är minusgrader, kökshanduk(saknas här) och grytlapp nu måste man inte använda tröjan / bränna sig varje gång man tar något av spisen...bra va? Nästa gång kan ni skicka en tvättställning så behöver jag inte använda balsnörena tvärs över rummet (fast jag har faktiskt hittat en tvättställning som jag måste tvätta först bara)

Katrin hade bakat god kaka till mig också, nu vill man bara ha Andys kakor, bullar och MAT (fast där går det lika bra med eran(mamma och pappa) också) jaja jag erkänner är något trött på hamburgare, speciellt den sorten som jag har köpt, de är alldeles för tjocka! Är det inte trevligt med att ha något inom dubbelparantes? det har vi lärt oss i matten att då går det först.

Imorgon blir det till att klara sig själv, då blir jag nog klar liiite senare eller rättare sagt den vanliga tiden!


Usrava sjuårigt sto, Ser ut och beter sig (så som de uttrycker sig) Bambi (alltså råddjur om ni inte hängde med), hon känns lite allmänt förrvirrad, men väldigt lätthanterlig och samarbetsvillig. Sätts nu igång efter en senskada som hon "fick" i somras

Ledig:)

Har varit ledig idag = sov länge, sett på film (Phantom of the Opera, Simpsons the movie och Twilight) jag börjar behöva nya filmer. Hade egentligen tänkt gå ut och fota en vända, men det regnar precis som förra gången jag var ledig plus lite mör i fötterna. Så det får vänta till en annan gång!

Nu har vi varit på supermarket och handlat, så nu har jag mer onyttigheter, har klarat en hel ledig dag utan någon choklad eller annat, duktigt va...synd att jag gick över till att äta av jordnötssmöret i burken istället. Jag har spelat Bejewlered rätt mycket och har gått över till action med höga poäng;) bara så du vet pappa.

Lyckades förresten på sista framhoppningen slica ena fingret lite, men det går bara att ignorera. Annars vad som har hänt, pappa har fyllt år, Grattis grattis samt att Andreas nu får köra lastbil:) Grattis till dig också:) Glöm inte att störst går först!


11th and Bleeker, 14 åring, bästa hästen, tävlar 1,60, jättetrevlig att hantera! får försöka bli en bättre bild på honom senare, men just nu får det bli vad jag har:)


Assen - Holland

091022 22,05

Idag har däremot varit en väldigt effektiv dag, började sju tillsammans med Agahta, till klockan elva var stallet fixat, fyra hästar varit lösa i paddocken, två longerats, Gerfried ridit tre stycken, Katrin ridit två stycken, tre stycken varit ute och gått. Därefter började förberedelserna för tävlingarna, allting ut i lastbilen med mera. Jag lyckades fixa slangen och fylla på vattnet i lastbilen helt själv! Yey snart är jag teknisk....eller inte.

 

Sedan tog det cirka två timmar att köra ner till Assen (fortfarande i Holland), stannade med lastbilen och skulle gå och kolla var våra boxar var. Så säger han bortsersta stallet där, suck. Längsta sträckan för att förflytta alla grejer då för det går inte att köra närmare med lastbilen. Går dit för att kolla, går genom hela stallet utan att hitta rätt namnskyltar, hm jo det kommer ett stall till efteråt, ännu längre bort dårå, går genom det också, aha ett tredje stall. Då var vi i stallet längst bort. Bara att gå och hämta hästarna och traska på där, fast jag behövde inte gå så många gånger, jag gjorde färdigt och satte upp alla grejer efterhand som Gerfried kom med dem. Vi kom fram till att fyra hästar är det perfekta antalet för att kunna få upp alla grejer som finns med, nu har vi bara tre. Lite lugnare för min del iallafall. Alla hästarna veterinärbesiktigades också.

 

Senare på dagen när allt var installerat kommer han som har boxen bredvid med sin häst, Gerfried ”stoppar” honom och frågar honom om han har en hingst (vi har stoet i boxen bredvid), ja svarar han och fortsätter in i boxen och släpper hästen. Hallå IQ? Kalabalik och bitchemärren ska ju inte bli fångad av mig, börjar hota mig också. Löste sig tillslut, men väntar man inte då?

 

I vanliga fall har alla (ryttarna och hästskötarna) armband som man visar upp, men nu ska man helt plötsligt ha foto också (=man måste ta foto) och namn till vem man är där med, sedan måste man dessutom gå runt med detta kring halsen hela tiden. Fy för! Så alla som är förtjusta i festivalbanden, jag kan börja samla till er jag har ett par redan!

 

Gick 10 minuter med vardera häst, fodrade, jämnade boxarna en gång till och slutade halv sju, trevligt. Har slappat i lastbilen sedan dess, har lastbilen själv denna gången också så har bästa platsen! Har sett på ”Killer klowns from outer space” ni har väl inte missat den filmen? Nya kommentaren för denna gången, gud sicken klädsel och frisyrerXD annars var den bra som vanligt!

 

 

091023  23,50 – Fredag

Idag började tävlingarna, på morgonen red Gerfried Mega Hit och Calisca och under tiden longerade jag också Bleeker.  Därefter gick vi och åt frukost, på den här tävlingen får man bara frukostbiljetter, så jag använde min. Här får man tre olika sorters bullar med ost/skinka och FETT lager med SMÖR! Usch jag mår illa bara av att tänka på dem, förstår verkligen inte hur alla kan tycka att det tillför ”mackan” något, fy!

 

Tio över ett hade jag Mega Hit färdig vid banan, han var lite övertänd och fick två ner, sedan sätter man in honom i boxen och direkt somnar han, han skulle kunna kombinera det lite istället. Klockan sex var Calisca färdig, fick ett dumt pet, hon tuschade verkligen bara bommen. Sedan när jag gick med henne, pratade jag (SVENSKA) med hästskötaren till Alexander Zetterman. Här finns faktiskt väldigt många svenskar, Linda Heed och väldigt många skötare, felet är att man aldrig kan vara helt säker så jag börjar på engelska, sedan kan de svara på svenska (ingen aning hur de vet det, kanske hårfärgen;)) sedan gör vi ibland tvärtom när jag känner igen någon som jag har hört prata svenska (men jag pratar ju aldrig svenska annars).

 

Klockan nio var det dags för Bleeker, han var alldeles för stark hela banan igenom och fick tre ner. Jag gjorde iordning honom, såg en timme på tävlingen och gick sedan och bytade täcke. Nu är det egentligen dags att göra morgondagens/dagens blogg då klockan är mer än tolv. Ska se om jag lyckas sova mer inatt, de har igång jättestrålkastare, så rummet är illa nog ljust och som om det inte hade varit tillräckligt, så hålls ljuset igång av en jättemotor. Den står direkt utanför lastbilen och den hörs jättehögt, blä jag vill bara  ha mörkt och tyst på natten. Nu måste jag fixa allting, ska nästan snart upp ju.

 

 

I lördags blev det alldeles för sent för att jag skulle orka skriva något, var färdig med sista hästen 00,10 vilket då egentligen innebar att klockan var 23,10, men så snabbt går det inte riktigt att ställa om sig. Iallafall så hade alla hästarna nått ner, men gjorde bra rundor. De har faktiskt lösgodis på ett ställe här, men jag misstänker att det kostar 15 kr/hg om man ändrar till svenska. Sista klassen började 21,15, vilket tydligen inte ska vara helt ovanligt.

 

På söndagen hoppade bara Calisca och Bleeker, första klassen startade klockan tolv och den andra redan vid tre. Förresten på förra tävlingen i Klagenfurt så knoppade Lausie hästar, så som de gör här. Hon visade mig inte hur man skulle göra men jag såg det ändå ungefär. Nu har jag knoppat så också, det blev faktiskt riktigt snyggt när jag gjorde det för fjärde gången, helt okej de andra gångerna, så nu kan jag det med, fast någon kan kanske visa mig det en gång nu innan vi åker igen. 17,30 hade vi lyckats få tillbaka alla grejerna till lastbilen, jag hade sagt hejdå (eller rättare sagt på återseende) till de svenska tjejerna, lastat hästarna och var på väg tillbaka. Var tillbaka igen 19,30, tidigt juJ


Calisca, vet inte riktigt hur gammal hon är nio kanske, nästbästa häste skulle jag tro. Tävlar 1,40/1,45 och är väldigt duktig. Den värsta pissemärr jag någonsin har träffat på! Går inte att borsta lös i boxen, då blir det krig. Men väldigt gullig och söt om det skulle vankas mat! detta är mitt fjärde försök med knopparna, de blev helt klart bättre på henne än på Mega Hit (han har mycket tunnare man)


Åker på tävling imorgon

Så har Agahta varit ledig idag = jag har jobbat själv....för er som nu inte kom fram till den slutsatsen själv;)

Började med fodringen, ut med en häst i paddocken (vilket senare visade sig vara ett litet misstag, då jag tog av grimman, bitchehästen ska sedan inte bli fångad utan såfort jag kommer nästan fram stegrar hon vänder och kicker...jag mutade henne och då var det inte problem längre) Jag trodde att jag hade träffat bitchiga hästar innan, men i jämförelse med denna är de ingenting! och började gödsla lite då Gerfried kom. Då gick det undan!, blev färdig tidigt igen. Idag har han hoppat alla som ska iväg på tävlingen, ridit unghästarna, Karli och Hingsten. Jag har ridit Marlon och Usrava och Katrin har ridit sin Umber.

Allting tog ganska lång tid idag, även om vi var väldigt effektiva...fattar ni? blev färdiga ganska sent, jag brukar hinna med att ut och gå, kvällsmockning och fodra till hästarna som är utomhus. Idag blev det bara kvällsmockningen och de fixade det andra. Ändå var vi färdiga 40 minuter senare.

Idag blev även ettåringen Dark Spirit lite löshoppad, de tog henne också när de ändå hade banan uppe, söt är den iallafall.

Så ikväll bestämde vi att jag åker med Gerfried på nästa tävling, imorgon. Vi åker vid 12,00-13,00 någonting. Tror att vi är tillbaka Söndag kväll/natt, så innan dess är det dött här!

Ja Bettan hingsten är inte riktigt så pluttig, men nuttig kanske?!

Marlon i boxen
Marlon, tror han är sju år, Väldigt lätt att rida i form är lite som Qalle fast lite segare. (segheten verkar dock inte finnas kvar när det är dags att hoppa!) Tävlar 130 eller kanske 140, något sånt iallafall.

Jobb igen:)

Började klockan sju idag. även om jag hade sovit hela dagen igår, så sov jag hela natten och vaknade pigg igen. Jag har nu tagit igen mina timmar, trodde inte att jag kunde sova såhär.

Idag jobbade Agahta också, jätteskönt, vi blev färdiga jättesnabbt med stallet och allt!:) frukost tidigt, Katrin började klippa hästar. vi gjorde iordning hästar till Gerfried. Gerfried red alla hästar utom tre stycken idag. Jag red Usi som var finelin (nytt ord kanske) idag och Marlon, han tyckte det var härligt att vara ute i naturen!

Sedan tog det ändå längre tid än vanligt i slutändan, men vi lyckades få gjort en hel del. Jag fixade lastbilen (the lorry) gödslade och städade lite i "mitt rum".

Den stora snälla teddybjörnen Mega Hit var helt plötsligt inte lika gullig längre när han skulle klippas. Han var inte ett dugg rädd, men SÅ arg han blev, sparkades och siktade verkligen. slutade med lugnande? för honom också och bremsning, då gick det.

Nu ska det bli en bild på varje häst efterhand per inlägg, så blir det inte så himla många på en gång, då blir det aldrig av för jag orkar inte. Nu hinner jag inte skriva mer, har för mycket mer jag ska hinna med ikväll!

Hagedorn i boxen
Sjuåriga hingsten Hagedorn, placerad i Grand prix, han skriker lite när man tar ut honom ur boxen och nafsar lite mot en i luften när man leder utan att bitas. Annars är han otroligt trevlig att hantera, inte alls hingstig, hela hästen skiner och han är otroligt fin att se på!

Grand Prix

Gerfried Puck och Hagedorn i Grand prix
Hagedorn och Gerfried

Tillbaka i Holland

Då var man tillbaka i Holland igen!

Igår började tävlingarna klockan sju, Gerfried hade startnummer 17, hästen var färdig till sju, men var är ryttare? Lausie ringde och fick till sist tag på Katrin "jaså tävlingarna börjar 7,00". Vi lyckades ändra till startnummer 45, på startnummer kom 43 kom dem och då gick han och ändrade till startnummer 71. Ja känner man alla så är det väl möjligt! Han hoppade Mega Hit och gjorde en klockren runda!!!! och vann!!:)

Sedan gå med Marlon och Umber, han red markarbete på Hagedorn. Sedan var det dags för Hagedorns första start i Grand prix. Gerfried har ett väldigt stort publikstöd, så när han hade klarat trekombination så börjar alla applådera, nästa hinder går mot läktaren och det rivs ju då av en störd häst, suck. men det var de 25 bästa procenten som gick till omhoppning och där var bara ett fåtal nollor. Han gick omhoppningen helt okej. alla tretton som hoppade omhoppningen var placerade.

Sedan var det bara att linda bandage, lasta in alla grejer (ni har inte en aning om hur mycket de tar med sig), lasta in våra fyra hästar och Roberts ena, sedan köra hem. Sov lite bättre nu än på vägen dit, kanske med tanke på att jag var helt slut. men det var ändå sova en halvtimme - vaken en halvtimme = man blev väldigt trött. Vi kom fram vid åttatiden på morgonen, lastade ur hästarna, sedan var jag ledig. Sov från 9,00 till 15,10. Har efter det ätit lite, varit inne på internet, lagat mat...snart ska jag sova igen:) trevligttrevligt!

Österrike

091015 22,15

Så vad gör man om man håller på att blogga varje dag, men helt plötsligt inte har tillgång till internet men sin dator. Då får man blogga efterhand på den istället.

Tisdag kväll gjordes hästarna iordning och lastades in i lastbilen vid 20,00, därefter bar det av mot Österrike (och som jag nu vet Klagenfurt). I vanliga fall sover jag jättebra när man åker bil eller vadsomhelst på nätterna, men inte den här gången. Sov väl mellan en till två timmar lite då och då under natten. Det var stor skillnad mellan Holland som är helt platt till när vi kom in i Österrike, där är berg överallt med fina hus byggda uppe i. När vi kom in i Österrike var där också snö, någon decimeter kanske, jättefint faktiskt. Fast hoppades dock på att det inte skulle vara snö dit vi skulle = alldeles för kallt. Det var det som tur var inte även om det var betydligt kallare än där vi kom ifrån. Vi var framme cirka 9,30 och då var det bara att installera hästarna och få in alla grejer i stallet. Vi anlände först och fick därför välja boxplatser, ett antal timmar senare kom de andra från vårt stall, Robert Puck med sina fyra hästar, Stefanie Breitsteiner med sina två hästar och tog boxarna bredvid våra. Här jobbar jag ihop med Marie-Lausie lausegger (tror jag att det är) hon kallas lite olika namn hela tiden.


Första ensamma natten i lastbilen och all elektricitet dör! Suck! Efter två timmar fick jag äntligen tag på  Katrin som lyckades få tag på Robert som kom över och till slut lyckades åtgärda det. Felet var då att någon annan hade kommit och tryckt in sin kontakt i vår kontaktrulle INNE i lastbilen = överbelastning och kortslutning. Fräcka idioter!! Sedan blev det varmt!

Började sju med att fodra, hade kunnat sova längre med tanke på att jag nästan varit vaken i 36 timmar. Fixade hästarna, ut och gå, veterinärbesiktning, som tur var gick Gerfried med hingsten, när han precis var färdig så tappar någon sin häst, hingsten blir ju knasig och Gerfried skadade fingret. Han red därefter allihopa. Han startade i första klassen med Umber (ett ner) och Marlon (nolla). Därefter Hagedorn i andra klassen (ett ner), synd för han gick jättebra med bra tid. Sedan göra iordning det sista i stallet och sluta runt klockan nio, skönt att han inte red sist för då hade vi varit färdiga lite efter tio.


Just nu ser jag på ”The dark knight” den enda DVD:n som var med till tv:n, skriver inlägg här, jobbar på en ny film och äter kvällsmat. Imorgon börjar tävlingarna klockan sju vilket gör att jag ska fodra klockan sex imorgon. Inte lika kul, men han hoppar inte sista klassen imorgon.


091017 00,00

Tji fick jag om att inte hoppa sista klassen. Han hoppade två hästar i första klassen som började klockan sju, en mitt på dagen och en i sista klassen vid 21,00. Gick upp och fodrade vid sextiden, gjorde iordning Marlon som hoppade bland de första i klassen. Han gick super till sista hindret som gick mot läktaren och där tvärnita han, dumma djur! Umber hoppade lite senare i klassen och slutade som 2:a. Mitt på dagen hoppade Mega Hit sin första runda,nollade och kom på 10-15 plats någonstans där. Sedan var det uppehåll för min del ett tag, fodra, gå runda och fixa de tre som var färdiga för dagen. Samtidigt hade de show i manegen med bland annat voltige, islandshästar, körning, western och HAFLINGRAR. Nu fattar man varför Sonja är så smäcker mot de flesta andra haflingrarna i Sverigen, hon är importerad härifrån och dessa pållisarna såg ut ganska mycket som hon gör.


Efter en del förseningar hoppade Hagedorn i sista klassen, Golden Tour och rev ett. Det var inte många med lite fel av 97 startande. Ett tag senare hoppas Robert och river samma hinder och två ryttare senare Steffi som OCKSÅ river det hindret. Det var ett dumt hinder alltså! Göra iordning Hagedorn också, fixa stallet, gå se de sista som hoppade, klassen slutade vid elvatiden.


Nu har jag sett färdigt ”The dark night” den var faktiskt bättre än jag trodde att den skulle vara och jobbat lite mer med mitt senaste filmprojekt! Nu måste jag släcka då jag ska upp tidigt imorgon igen (halv sju).

 

091017 22,10

Började som vanligt med att fodra, mocka, ta av stallbandage och sedan ut och gå med dem. Lausie hoppade tidigt på morgonen och det gick helt okej för henne. Sedan var det ganska lugnt till 11,30 då Marlon skulle vara färdig. Han var otroligt nonchalant och fick hela fem riv, hästens slarv. Sedan red han markarbete på Mega Hit och Hagedorn, därefter startade han med Umber som gick jättebra, men som fick ett tidsfel i fas ett.


Vid tretiden fanns det äntligen tid för lunch och idag blev det inte pizza (har de senaste dagarna ätit hawaii, proscuttio, hawaii och salami pizza) utan det blev wienersnitzel med pommes, herregud vilken stor snitzel, tre gånger större än vanligt. Mätt blev man. Därefter skulla lausie ha palatschinken och det fick jag ju också prova, varför har vi inte detta i Sverige? Jättegott, som en jättepannkaka som man kunde få med olika fyllning och florsocker på, jag tog nutella och nötter, alldeles för gott!


Fodra hö, ett timmes lugn, fodra kraftfodret, en timmes lugn och därefter var det Mega Hits tur, klassen började en halvtimme tidigare än vad de hade beräknat, vilket gav problemet att Gerfried var och sov i lastbilen med mobilen avstängd, men det löste sig! Mega Hit gick fint men fick tyvärr två ner i Grand Prix. Robert fick tre ner och Steffi gick NOLLA, med bra tid och slutade på nionde plats.


Nu ser jag om The Dark Knight, har egentligen bara på den för att där ska vara något ljud härinne och jag gör aldrig mindre än två saker åt gånger när jag jobbar med datorn. Imorgon är det bara Mega Hit och Hagedorn som startar, den första kommer bli tidigt på morgonen mellan sju och nio och den sista kommer bli på eftermiddagen. Därefter ska allt lastas in i lastbilen, in med hästar, alla människor och sedan 11 timmars bilfärd. Förhoppningsvis är jag så trött då så att jag kan sova lite iallafall!


Snart på väg till Österrike

Skulle egentligen ha varit ledig idag, men det var så mycket att göra så jag fick sovmorgonen och sedan jobba...skulle då istället vara ledig två dagar nästa vecka eller något sånt. När jag kom var det bara att göra iordning hästar till Gerfried som idag hoppade allihop utom de två som sätts igång efter skador som fick gå markarbete, vi var faktiskt effektiva och blev klara väldigt snabbt.

Om en halvtimme kör vi (Gerfried, Katrin, Tobias och jag) ner till Österrike med lastbilen, med oss tar vi Hagedorn, Mega Hit, Umber och Marlon. Har precis varit och handlat, mest bullar till frukosten och choklad, sådana sandwich biscuits och ballerinakexs med choklad och socker, så överlever jag alltid. Kommer inte ha internet den närmaste tiden, är tillbaka måndag morgon....ha de bra allihop! nu måste jag ut och göra iordning de fyra pållisarna vi ska ha med.



Har förresten inga som helst problem med tvättmaskinen, kläderna blir rena och den spottar inte ut kläderna eller något vatten, bättre kan det väl inte bli!?


Måndag Måndag Måndag

Ingen måndagssjuka här inte....bara litegranna då

Morgonen gick som vanligt, idag satte jag ut hingsten direkt i skritten innan någon annan kom, så att han kunde få gå en stund, Marlon och Mega hit fick vara lösa i paddocken. När jag var ute hos de äldre hästarna fick jag en sån rejäl hostattack, himla torrhosta som inte ger sig....menmen, allt går om man vill!

tillbaka fixa färdigt stallet, frukost sedan göra iordning hästar till Gerfried som lyckades rida allihop, en bedrift med tanke på att de kom tillbaka klockan fem imorse och så var han här och började rida klockan elva. Han kom fram till att jag blivit polare med Mega Hit och gjort ett bra jobb med honom denna veckan, jaja:) alltid bra om de tycker så!

Igår åkte sex av Roberts hästar till USA, deras platser gick idag till 1-åringarna som kom in från sitt bete, de åker iväg till ett annat bete om en vecka eller så. De har en grå ettåring efter en av sina sto som heter "Dark Spirit" eftersom den sett så sur ut som liten. De klippte Umber, till det krävdes det två lugnande sprutor, bremsning och två som klippte för att de skulle hinna med det innan hon vaknade till liv igen. Ändå var hon jobbig!

Ikväll har jag faktiskt kokat potatis det är absolut första gången som jag har gjort det, till det blev det lättlagade fiskpinnar! INGET brandlarm idag, fast det var två till härinne som kanske lyckades avstyra situation.

Imorgon kväll åker jag till Österrike på tävling, så kan förbereda er redan nu att jag inte har internet förrän måndag kväll veckan efter då, så det hjälper inte att skicka och klaga;)

Lugn dag!

Började som vanligt klockan sju, fast de andra kom inte och fodrade deras delar förrän åtta = jag hade mockat och blev färdigt tidigare än dem...man får se det på rätt sätt! Sedan frukost och därefter rida Usrava, Mega Hit och Marlon. Marlon var piggelin idag, han är lite som Qalle att rida, lika lätt att ha i form fast lite segare om han är på det humöret. Sedan hade jag "rast" från 13,00 till 16,00 då det var dags att fodra hö, mocka, ha lite hästar i skritten och sedan kvällsfodret vid sex och sedan ledig igen.

Har idag lyckats med att bli sparkad, kreatur!! lite längre till vänster så hade han krosst knäet, nu tog det "bara" i mjukdelarna så det är bara svullet och blått, lite jobbigt att gå om man har suttit still men det får man ignorera.

Ikväll gjorde jag pizza i ugnen och brandlarmet gick, suck! det ryker faktiskt inte så mycket tycker jag. För tillfället ser jag säsong fyra på Prison break, ute åskar det men här är ju varmt, skönt och rökigt:)

Jag har även läst färdigt Twilight(första boken då) (tidigt jag vet det med), och hade då också en del ur New moon, där det slutar med det vid paketöppningen att hon skär upp armen. Då står det att hon kollar upp i sex par törstande vampyrögon, jaha det kan ju inte vara Carlisle han om någon är väl van, Edward borde det inte heller vara och Alice har också beskrivits som relativt "van". Konstigt!

Efter min tid i Irland och här i Holland så har jag iallafall kommit fram till en sak, jag har väldigt lätt för att anpassa mig till olika platser och att komma in i jobbet där. Kanske för lätt?

Men nu ska jag se färdigt på mitt avsnitt från prison break och därefter hitta på lite annat istället, fler bilder kommer när jag har tid, förmodligen tisdag då jag är ledig, sedan åker jag kanske till Österrike på tisdag kväll!

Annars tycker jag att ni ska kolla in http://www.youtube.com/watch?v=14Mpni_wFi0 på Ariella och Atinka med deras nya täcken och http://www.youtube.com/watch?v=u0XI9uRRPtw filmen jag gjorde på min första lediga dag.

Ja då har man fattat det med bilder också, fick bli lite bilder på omgivningarna där

En del av stallet sett utifrånEn av stallgångarna i stallet, Christians och Mikkas del tror jagLite halvbra bild på inomhus skrittmaskinenRidhuset som är sammankopplat med resten av byggnadenLastbilenTv:n och soffornaMitt rum (innan jag stökade ner)

Airconditioner...blir det varmt då?XD

Sent igår kväll bestämde jag och Ellinor oss för att prova med att få värme i rummet. Vi mixtrar och håller på med den stora maskinen men det kommer BARA kall luft hela tiden, det hjälpte inte direkt. Till sist läser jag på sidan airconditioner jamen då blir det kallt. Då tog vi elementet istället, som fungerade, det blev faktiskt varmare. Fast Ellinor sa att det luktade väldigt bränt inne hos oss, jag kände det inte. Beror kanske på förkylningen och att jag inte kan känna några lukter alls.

Förmiddagen var likadan som den har varit de senaste dagarna, Katrin hann rida Umber, Karli, Hagedorn, Amely och Elli. Sedan red jag Usrava och longerade Mega Hit och Marlon = jag blev färdig tidigt. Snackade bort tiden med Katrin och Mikka innan sista fodringen. Imorgon är en lugn dag tydligen, är ledig mellan tolv och fyra och slutar som vanligt vid 18,00. Ska vi försöka ge oss på en namnlista på alla som är här? tror inte jag lyckas men iallafall:

Gerfried och Katrin
Robert
Christian och Mikka
Steffi
Agahta
Pausde
Chxindoge (helt klart felstavat och be mig inte uttala det)
Vet hon vad hon som har unghästarna heter och så har hon en kille som rider hästarna, vet inte hans namn heller
Michael "Michhe"
Bo
och jag tror det är en fyra fem personer till som springer runt här, sedan är det också Peter som äger stallarna och som kommer in lite då och då.

Boardercollin Butchie som sover i stallet och tre/fyra terrier som kommer hit med olika personer.

Kommentar från gårdagen (av pappa vem annars) förtjänar väl nästan en plats härinne eller? Sedan fungerar det inte att lägga in bilder här men jag får väl jobba på det.

Snart kommer Halloween med sitt spök
Jag lagar mat med mycket rök

Vid spisen är jag inte lat
Men ingen missar när jag lagar mat

Bor i Holland på en hästa farm
Varje kväll startar jag deras larm


Brandlarm igen

Morgonen började som vanligt:) Lite konstigt är det med de andra killar, ena dagen börjar de lite innan sju och hjälper då också mig, nästa dag börjar de en halvtimme senare när jag har fodrat färdigt min del av stallet och har fortsatt med andra saker.

Medan jag mockade fïck Hagedorn och Marlon vara lösa i den lilla paddocken inomhus. Jag var ute och gick med  Usi och "Mega Hit". Efter lunch red jag samma tre som jag har gjort den senaste tiden, de är fortfarande lika trevliga, speciellt Mega Hit. Jag har också fått reda på vad som har varit Usis problem, hon fick en senskada, efter fem månader började hon sättas igång, men samma problem uppstod igen. Nu har hon skrittats för hand i tre månader och ska till veterinären nästa vecka. Jag håller med om Steffis åsikt om henne Bambi...hon kom inte på vad råddjur heter på engelska, men Bambi förstår alla ändå.

Ut och gå med Umber och Karli (förstår nu varför man skulle ha kedja på honom), där var en plastpåse som blåste upp...livsfarlig!! Longera fyraåringarna Elli och Ali. Nu ser jag äntligen skillnad på alla hästisarna här:)

Ja och så var det då dags för matlagning igen.... Bestämde mig för lite variation mot gårdagen, makaroner och fiskpinnar. Lyckades än en gång starta spisen utan att elda upp mig. Nu lyckades jag till slut hitta ut att jag hade den på högsta värmen istället för lägst, suck. Det blev iallafall så rökigt så att brandlarmet gick igång igen, fast nu lyckades vi stänga av den så att den slapp vara igång i fem minuter. Fiskpinnarna blev faktiskt lyckade, problemet med hamburgarna är att jag inte har några kryddor.

Lisbeth föreslog att man skulle svara på kommentarerna här så kunde alla läsa det samt att de som kommenterat slapp gå in och kolla om de hade fått något svar. Nu är ju felet att jag inte riktigt kommer ihåg vad alla har kommenterat men jag löser det effektivt tills imorgon:)

Bilder kommer snart:) kanske till och med ikväll

Lyckad matlagning...

Iallafall mot innan:)

Idag började jag själv på morgonen (om man bortser från de tre bulgariska killarna) fast de tar hand om andra delar i stallet. Lite efter nio kom Katrin och hon red då Hagedorn, Karli, Umber och Amely. Hon åkte sedan för att hämta Tobias och då red jag Mega Hit, Usrava och Marlon igen, de gick fint allihopa. Helt plötsligt har Robert (Gerfrieds storebror) och deras lillebror (kommer inte ihåg hans namn) börjat snacka jättemycket med mig och håller på att skämta hela tiden. Robert kom bland annat fram till att han lär mig tyska om jag lär honom svenska. Han visade mig också den "svenska" hästen, såg ut lite som alla andra. Det har kommit en ny kille till, jag försökte snacka med honom innan och då kom jag fram till att han snackar inte heller engelska utan bara lite tyska....lyckat.

Vi kom iväg till affären idag också så ökade på matförrådet lite och fixade en tändare till spisen. Lyckades tända spisen idag utan problem, nästa problem blev istället att alla frusna hamburgarna har fryst ihopa...suck, började med att försöka med en vanlig kniv utan resultat, hittade sedan en slaktkniv, då gick det efter ett tag (alla fingrar sitter kvar). Brandlarmet gick inte igång i alla fall och det var ätligt!

Nu funkar också hemsidan med tv shower så nu har jag sett på hell´s kitchen och Dexter:)

Alone...eller inte

Idag så var Gerfried på tävling i Österrike och Katrin var med tvååriga Tobias på hans första dag i "kindergarten" = jag var ensam med att jobba i vår del av stallet. Fodrade klockan sju med de två killarna från bulgarien som har rummet bredvid oss, sedan gav jag höet, mockade och hade samtidigt Hagedorn (hingsten) och sedan Umber lös i inomhus paddocken. Cyklade först till fölstona med föl och skulle fodra, kraften gick fint fast sedan var det en ny höbal (de stora) och inget att öppna med, så det var bara tillbaka och hämta kniven och därefter cykla till dräktiga märren och den 27 årige vallacken som har varit tävlingshoppare innan men nu får leva livet ute i gräshagen och fodrade där. Tillbaka och ut och "spatzieren mit zwei pferden" (fattar ni detXD) det var Usrava och Karli. Sedan rida först Mega Hit (gillar honom), jättestor och jättetrevlig att jobba med. Därefter Marlon som också är fin fast lite seg, lätt att rida i form. Sedan in med honom och så sätta unghästarna (Elli, Ameli och Ali) i skritten, mocka, sopa, fixa lite hästar, ta in från skritten och så äta lunch.

Rida Usrava igen, hon var mycket bättre idag, var ju ganska stel igår men har inte blivit riden på länge. ut och gå med Umber och sedan kom Katrin. Då satte vi Karli på löpbandet och Mega hit och Marlon i skritten, senare hingsten på löpbandet. Mocka, fodra och fixa täcken, sedan var jag färdig tidigare än vanligt:) Effektiv som alltid ska man vara!

Jaja ska snart börja fixa med bilder, men ni tjatar så mycket om att jag ska blogga! är ju trots allt förkyld (eller rättare sagt oupptäckt hästinfluensa;) Sedan lyckas jag inte svara på kommentarer, men jobbar på att fatta det också

Jobbedag

Började vid sju igen som vanligt, utvilad och bra. Det vanliga med fodringen klockan sju, sedan cyklade jag med Katrin till fölstohagarna där hon visade mig maten och vatten som de skulle ha. Tillbaka igen, åt frukost, gjorde därefter iordning ett par hästar och hjälpte Gerfried när han hoppade, skrittade av Marlon. Red efter lunch först Usrava (Usi) som sätts igång så smått efter skada och därefter markarbete på Mega Hit, stor hästis på sju år som var med i Belgien. Han var härlig och välriden, lätt att jobba med:) Gjort en del annat och snackat en massa med Ellinor, en bra dag till.

Enda felet just nu är jag börjar bli förkyld (jag som ALDRIG blir sjuk!) kanske från natten i lastbilen? fast jag överlever det också, vill bara komma iväg och köpa halstabletter;)

Tillbaka från Belgien

Kom tillbaka igår kväll (söndag kväll) vid niotiden från Belgien efter fyra dagars tävlingar. Hade fyra hästar med så nu känner jag iallafall dem:) "bästa hästen" Bleeker hoppade sista dagen Grand prix och fick ett ner, annars har alla gått bra. Stor fin tävlingsplats, här har man inte en cafeteria utan en hel restaurang med servitörer, bar och allt. Framhoppning var lite stressande, hemma är det ju fem hästar, kanske en/två som fixar hinder(visserligen håller ryttarna ändå på att krocka) här var det 15-20 hästar och lika många groomar som drog i hinderna och ville ha dem på sin höjd, men det fungerade iallafall. Man kan också duscha i lastbilen helt utan problem;) En natt slutade värmefläkten fungera, det var knappt tio grader mitt i natten när jag vaknade av att det var kallt, fick en ny fläkt till dagen efter.

Idag har jag varit helt ledig och bara chillat, är jag ju inte van vid men lyckades faktiskt ta det lugnt hela dagen, fick även handlat en del. Ellinore från Sverige har också kommit och delar nu rum med mig, så just nu känns allt super:) Imorgon börjar jobbet igen:)

RSS 2.0