Tillbaka i Sverige

Så nu har jag varit tillbaka i Sverige i fyra dagar redan, att fem veckor kan gå så fort! De sista fem dagarna var jag och Marie alltså där själv. Det var roligt och alla hästarna skötte sig perfekt. En kväll klockan 21,00 kom Marie på att hon ville ha glass, hade snackat om glass hela dagen (det är sååå varmt i Holland för tillfället, man kokar) så vi körde och köpte glass på en bensinmack. Det är väldigt intressant i Holland, vanliga affärer (som kläderaffärer) den har öppet fram till 18,00 onsdag till torsdag, tisdagar till 20,00, söndagar och måndagar stängt och lördagar öppet till 14,00. Mataffärer är ännu värre, stänger 18,00 på vardagar och söndag stängt, alltså hur kan folk som arbetar någonsin handla.
Chicago är som alltid en dröm att rida och ja Gerfrieds hästar är väldigt välridna och trevliga att ha att göra med. Så i tisdags var det dags att flyga hem igen, det blir först 2 timmar tåg, massa tid på flygplatsen, 1 timme och 25 minuter på flyget, få tag på väskorna igen (min väska kom som den tredje :)) och sedan 10-15 minuter med tåg till Hyllie, byta tåg och så en halvtimme tåg till, med alla väskor. Känner sig som en packåsna. Farmor kom och mötte mig vid Hyllie, alltid trevligt!! :)
Nu har jag hunnit skriva en tenta och vara på malmöfestivalen igårkväll :)

Ensamma hemma

Det var bara jag och Marie i stallet idag. Så idag har jag longerat en häst, ridit Atlantica, longerat Umber, skrittat Wibo och ridit ut på bäste Chicago, vi provade en ny väg i skogen idag och så skrittade vi förbi Australia och hennes föl i sin hage, men han var helt fokuserad på att spana in den nya vägen, hon till och med ropade på honom, men han ignorerade henne. Amos som skrittade efter Chicago var dock inte riktigt lika lycklig över vårt äventyr
Det har alltså varit en lugn dag idag

Söndag hela veckan

eller så är det vardag hela veckan, vilket man föredrar
Idag har dagen varit väldigt lugn dock var jag ganska trött idag, men det går lite upp och ner alltid i detta arbetet. På morgonen red Katrin tre hästar, Marie en häst. Sedan red Gerfried tre hästar och jag red lille busKarli och skrittade Wibo. När jag red Karli på slutet så säger han att man skulle kunna tro att det är en brun Totilas. LOL på den alltså, ja för Karli har ju verkligen något steg överhuvudtaget, men han gick i alla fall bra!
Sedan var vi färdiga redan tio över fem, gick och förberedde middagen, fodrade hästarna och sedan äta. Inga klagomål direkt på denna dagen

Otroligt

Idag var morgonen helt som vanligt, G började med att rida Bleeker och Marie värmde upp Caprice, sedan red jag Amos och Gerfried red bara 5 minuter som avslutning, sedan fortsatte det på det viset så idag red jag också Atlantica och sedan var det bara jag som red Chicago, den hästen är helt magnifik att rida!!
Därefter red jag ut med Wibo första rundan, som var helt vild, han är inne på sin fjärde runda med bara skritt. Sedan tog jag Bleeker och Marie Amos, Bleeker höll på att tappa skon igen på framhoven, helt hopplös är han. Därefter var det bara snabbt det sista kvar på kvällen och idag blev det lasagne
Nu blir det Saw 3 som visas!! :)

Tre lugna dagar

I måndags kom vi hem till Holland vid åttatiden. Hästarna gick en runda för hand på förmiddagen och sedan i skritten på eftermiddagen. Under dagen fixade jag och Marie alla sakerna från tävlingen och allt annat som behövde göras.
Igår, tisdag var det gå med djuren för hand på förmiddagen och rida ut på eftermiddagen, blev tre rundor och jag hade Chicago, Amos och Atlantica.
Och idag onsdag har jag varit ledig. Åkte till Nijmegen för att träffa Agata. ja ledigheten klär henne inte och jag förstår det, ett år utan att ha något att göra. Inte hälsosamt!! Nu är klockan kvart över sex och nu är det lite lugn som gäller. Igårkväll gick jag och la mig i lastbilen för att slippa allt oväsen i stallet vilket gjorde att jag kunde sova till klockan nio.

Farrach

110803 Onsdag

Idag var det också upp, frukost på hotellet. Gick med alla hästarna på morgonen, gjorde stallet. Gerfried kom och ville börja med Karli och Katrin började med Chiara, jag red fram Karli i 20 minuter vilket resulterade i tre blåsor varav en blodfylld, det ser väldigt intressant ut kan jag lova. Därefter var det Amos, Umber, Atlantica och Chicago. Atlantivca visade sig vara halt. På kvällen gick jag med mina fyra hästar en gång till. Jag fick också ännu en ny häst, Caprice som jag måste ta hand om nu också, suck. Och för att göra det ännu värre så ösregnar det nu och har gjort i tre timmar, så nu ligger hela stället under vatten, seriöst det rinner vatten överallt. Kul att mocka ut sju boxar imorgon bitti. Yey.

 

 

110806 Lördag

På torsdagen var det markarbete med alla hästarna på morgonen därefter var det vetcheck med alla djuren. Sedan var det ganska lugnt igen, bara att gå en runda var med alla hästarna. Vi var färdiga redan vid 16,00 så jag och Marie gick upp till bensinmacken där de har en väldigt trevlig restaurang. Tillbaka till stallet och fodra, duscha och sedan såg vi Saw 7, haha lite mardrömmar fick hon kanske.

 

På fredagen var det då dags att börja hoppa med alla hästarna. Vi hade inte de första två klasserna utan började vid middagstid. Först ut var Caprice som var väldigt vild och hade tre ner. Sedan var det Karli som gick jättebra tills nästsista hindret där han tvärnitade än en gång. Katrin hade ett ner i den klassen också med Umber. Sedan var det Gold tour med Atlantica som hoppade jättebra med som fick ett ner. På kvällen var det dags för youngsters, Gerfried gjorde en fin felfri runda med Amos och Katrin hade ett ner med Chiara. Vi var färdiga vid åtta-tiden och gick och åt. Det blev billigt och bra, vi åt vid alpenspanhindret.

 

Så idag var det att fodra vid sex-tiden, jag longerade Amos och gick med Chicago medan Marie gick med de andra fem. Först efter det var det youngster där Amos kom femma och hans ägare var väldigt nöjda, dock så vägrade Chiara ut sig vilket är ovanligt. Efter det reds det markarbete på Atlantica, C hicago och Karli. Efter det var det gold tour med först Atlantica som hade ett ner och Chicago i samma klass som fick ett så otroligt onödigt tidsfel!!!!!! Därefter silver tour med Caprice som hoppade felfritt med inte tillräckligt snabbt i denna klassen där de red väldigt snabbt och Karli hade ett ner på fjärde hindret och sedan utgick han eftersom det ändå inte var någon mening med att slösa på sprången på honom. Stallet gjordes färdigt och vid nio hade de en stor middagsgrej för ryttarna där jag också kom in och åt med ”gröna” gänget. Duscha inte i lastbilen utan duscharna här som är mycket bättre.

Söndagen startade första klassen 7,30, först ut var Chiara med Gerfried och fick ett ner, sedan Amos som nog missförstod Gerfried totalt en gång vilket resulterade att det stod inne i en oxer. Caprice som hoppade en snabb felfri runda och kom på andra plats i bronze tour. Atlantica hade ett ner i silver tour, Karli hade också ett ner i silver tour men var så snabb att han fortfarande blev nionde placerad. Umber hade två ner i silver tour rundan. Sedan var det bara kung Chicago kvar som vi tänkte kunde vinna Grand prix, istället vägrade han ut sig på vattnet. yey
Då var det bara att lasta in de åtta hästarna och köra hela natten till Holland igen.

Värmen innan regnet?

Idag har det bara varit fruktansvärt varmt och flugor, haha hade det regnat hade jag klagat på det ;) Bränt axlarna har jag lyckats med och troligen lite i ansiktet med.

Började dagen med underbar hotellfrukost, varför smakar det alltid så bra på hotell? Fodra hästarna, stallet, sedan gick med Chicago, Umber och Chiara. Fortsatte med att longera Karli, Amos och Atlantica. Efter det var klockan tolv så jag fodrade lunch, åt lunch. Tvättade alla skydd och borstar. Red chicago (läs skritta i 40 minuter), longerade Umber och Chiara, som blev halvt uppätna av alla mygg som hade vaknat. Fodrade eftermiddagsmaten. Gick med Karli och Amos, då hade jag såpass varma axlar så vi gick genom alla de olika stallen och läste namnskyltarna i skuggan.
Under dagen har Amos rullat fast sig i boxen, han tog sig däremot upp igen av sig själv, tur det eftersom han låg mot boxdörren. Atlantica fick prova en stund med att stå med boxguard och öppen dörr=rymde. Jag fångade in henne själv, men jag såg att det var en kille som såg henne sticka iväg. 10 minuter senare kommer Max, helt panikslagen över att min skimmel är lös, varför är den lös........Han trodde då att det var Chicago som var ute och rände, segerhästen fick inte springa löst. Den mannen är så hyperaktiv att man blir stressad bara av att se honom, nu var han så stressad att han inte kunde prata engelska längre
.
På vägen till hotellet gick jag inom i affären och köpte dricka och pizzerian och köpte pizza. Nu blir det att sova tidigt så man orkar med den följande veckan

Början på Farrach

Imorse åt jag frukost med Gerfried och Katrin på deras hotell, därefter packade vi in allt i lastbilen och trailern och körde tre timmar till Farrach. Hästarna sattes in i boxarna, fick mat och vatten, sedan åkte K och G iväg. Max som är stora organisatören på hela tävlingen skulle sedan köra mig till hotellet och visa mig var det låg. Jag satte in väskorna i hans bil och han hinner vända bilen innan han kommer på att nä men du kan ju köra den andra bilen, jag bara jaha. Så in i den bilen och försöka snabbt få igång en ny bil och följa efter Max som kör fort samt körde litegrann mot nästan rött ljus. Jaja vi hittade både till mataffären och hotellet.
Med hästarna gick jag en runda var och lät dem antingen äta gräs som de ville eller longerades. Satte upp resten av grejerna på boxarna och lyckades sedan få internet att fungera här på hotellet. Vilket egentligen inte bara är positivt nu blev det sen kväll igen :) Ha det bra, imorgonkväll har jag också internet iaf

Schrädinger

110729 Fredag

I tisdags natt körde vi alltså till Österriek, Schrödinger. Det är uppe på ett berg såklart, så brant backe ner till banan och brant backe upp från banan. Under onsdagen gick alla hästarna markarbete och göra allt färdigt med stallet. De gillar som vanligt att bara prata tyska här.

 

På torsdagen så longerade jag Amos på morgonen. Därefter hoppade han unghästklassen med Amos och han hoppade felfritt och kom tvåa. Atlantica hoppade två felfria rundor den första klassen kom hon elva i och den andra på fjärde plats. Karli hoppade bara en runda och han blåvägrade på ett hinder halva banan in, dum häst. Chicago hoppade bara en träningsrunda eftersom den stora vattengraven var med i den klassen. Katrins båda hästar hoppade också felfritt.

 

Idag så longerade jag Amos på morgonen igen och gick med de andra för hand. Sexåringen Amos hoppade först idag, han hade ett tidsfel han hoppade jättebra, Katrin hoppade felfritt med sin Chiarra i samma klass och Gerfried hoppade också Karli i den här klassen och vann! Duktig Koala. Efter det var det direkt nästa klass där Atlantica hoppade i början av klassen och hon gjorde det jättebra, Katrin med Umber var också felfria och sedan hoppade Gerfried Karli igen men utgick efter att ha rivit ett hinder i början. Atlantica kom tvåa i denna klassen.

 

Efter det var det bara snabbt upp till stallet igen och röja undan i stallet. Knoppa Chicago och göra honom färdig för det österrikiska mästerskapen, där alla hoppar en runda av banan och sedan hoppar samma bana en gång där alla felen läggs ihop och ja, minst fel vinner. Chicago var den ENDA felfria utan tidsfel i andra rundan och andra rundan…..också felfri utan tidsfel, så den vita hingsten vann igen. Bra dag iaf.

 

Felet med alla dem här hästarna är att även när de har hoppat färdigt så har jag en till två timmar kvar med jobb i stallet så nu är klockan 23.00 och jag är helt klart färdig för idag! God natt

 

 

110730 Lördag

Fodrade imorse vid kvart i sju, gjorde stallet, longerade Amos och gick med de andra tre. Därefter hoppade Gerfried med Amos i unghästklassen = stilbedömning, där han vann och Katrin kom fyra med Chiara. Efter det var det direkt en 1,30 klass, där rev Amos det fjärde hindret och Karli startade sist i den här klassen och han var helt klart snabbast och vann den här klassen också. Katrin rev första hindret med Umber. Chiara hoppade felfritt i ”jump off ” också och slutade på sjätte plats. Efter det var det bara att gå upp och knoppa Karli innan han start i 1,45, han vände väldigt snävt upp till tvåan och istället för att hoppa så tvärnitade han. Efter det var det bara att gå upp och fixa Chicago inför hans nästa stora runda. Detta var andra omgången till Österrikiska mästerskapen, där Gerfried och Chicago redan var i ledning med 0 fel från fredagen, de som låg på andra och tredje plats hade 0,5 respektive 1,75, två stycken med fyra fel och sedan fler.

 

Chicago började med att hoppa första omgången felfritt och därmed behålla sin ledning. Chicago fick en 40 minuters paus och sedan var det nästa omgång, hoppar han felfritt så vinner han överlägset men skulle han ha rivit två hinder hade han förlorat sin ledning, men Chicago gick in för det med allt han kunde och gjorde en sista felfri runda och VANN. Österrikisk mästare 2011, meisterschaft. Gerfried vann därmed en bil, vilket gjorde att jag fick gå in på banan och hålla Chicago medan de ”lekte” med bilen, Därefter var det än en gång dopingtest, bara för att vi vann. Hellöjligt först tjafsar de om att jag absolut inte får ställa in Chicago i boxen medan jag tar av sadel/träns. Jag säger till henne att i gången kan jag inte stå för då blir han galen av stona så då får hon hålla honom, hon såg ut som om jag ville ge henne en hungrig orm att hålla =då får jag gå in i boxen. Vi går sedan till dopingstället, där har de redan ett sto i en av boxarna och vill få mig att ställa in Chicago i den andra boxen, ”nä det ska jag inte eftersom det bara är stänger mellan boxarna, vilket inte är så smart med en hingst”. När den andra väl går så vill jag inte ha stoets box utan tar den andra boxen, då står där tydligen en ponny där så Chicago blir lite tossig. Alla tjejerna där var livrädda för att komma för nära, heltramsigt. Inte så konstigt om han skriker om han står och nosar på ett ponnysto. Men allt gick iaf bra.

 

Åt middag med Katrin och Gerfried, packade i stallet och nu är det sovdags.


RSS 2.0