Knak

Det ordet kan väl i princip sammanfatta min förmiddag, varit hos sjukgymnasten och gjort en genomgång, knäckt i nacken, hela ryggen och uppmjukning av spänningarna i axlarna och sidan av halsen (vet inte ens om de har ett eget namn).

Igår fick jag äntligen efter tre månaders väntan min tid till ortopeden! finally, får vi se om han har något vettigt att säga. Kommer inte ihåg om jag skrev det igår men det är arbetsintervju nästa vecka som gäller, bara jag lyckas hitta dit :D

Ridit Ronja idag, väldigt länge sedan sist, hon var väldigt nöjd med det och jobbade på riktigt fint.
 
 

One down two more to go

Gymmade en och en halv timme på morgonen, pluggade i 4 timmar, skrev tenta i 4,5 timme. Snabb gångmarsch till gymmet, visa upp något kort, snabbt tillbaka till tåget och den är försenad samtidigt ringer pappa om att han är på g hemåt. Så då KÖR jag hem honom. Då har Amanda redan lyckats mocka och sopa stallet till dem små, så vi tog in dem så fick hon rida Ariella, Ariella körde en tackling av henne på vägen in, så söt (ja jag skällde på henne) haha har inte sett den metoden på många år. hon gasar, springer framför barnet och in på gräset. Ledde henne med spö ett tag när jag var liten för att få henne att sluta göra så. Idag lyckades hon med lite start och stopp, halt, få igång i trav och lite så. Nu har min energidricka slutat verka så nu ska jag inte göra mer idag!

Dags att börja plugga hematologi och transfusionsmedicin tenta imorgon, suck. men först äntligen SJUKGYMNASTEN, min nacke dör!! stel som en pinne

Last minute

Igår blev det 8 km löpning, nu bara på asfalt, försöker vänja in benhinnorna lite försiktigt på det. Slipper helst benhinneinflammation. Annars var det plugg som gällde

Idag var det att vara på gymmet kvart över sju, träna, till skolan och redovisa om "Erytropoetin och dess reglering av erytropoesen". Hem och nu är det sista minuten plugg till tentan imorgon. Fixat jobbintervju nästa vecka och har lärt grannbarnet Amandra att mocka, tog nog bara 5 gånger längre tid än vanligt, men går förhoppningsvis lite fortare nästa gång, imorgon får hon rida samt att hon ville mocka hagen. Det kan hon väl få.... Nu tillbaka till cellbiologin!!!!

Milen

Har den senaste veckan följt mitt upplägg med att springa två dagar i rad och sedan en vilodag (från löpningen iaf) minst 5 km per dag. Igår hade jag tänkt springa 6,5 slutade med en mil istället och förvånansvärt bra tid på 57 minuter med tanke på att 7 km gick på is/snö/lersnö.

Annars är det cell- och molekylärbiologi som gäller i mitt liv, har inte ens ridit Sessan denna helgen. Så inget nytt här på landet

Ariella med sin nya grimma!! :)

Solen skiner men som det snöar

In tidigt till Malmö idag, sprang 5 km och tränade lite annat. Därefter iväg och bli vaccinerad mot tuberkulos, yey ingen skön vaccinering kan man säga, betydligt skönare venöst eller i muskel. Men smärtan försvann ändå ganska snabbt. Felet - minimum 12 TOLV veckor för det att läka och så har man bra immunsystem tar det ännu längre tid. Yey.

Rolig hoppbana på hemvägen, blåst in rejäla vallar på större delen av vägen hem, snön är inga problem för jeepen, men is är inte lika roligt med den. Men i alla fall solen skiner, har blivit lite mer vindstilla nu.

Sedan hade vi ingen ström (det skulle vara avstängt fyra timmar), tänkte ligga och plugga, vaknade två timmar senare med Myrra hos mig.Nu är det däremot dags att gå in för att plugga :)

Effektiv morgon

Gick upp tidigt och körde med pappa in till Malmö (jag körde alltså) tog en timme att komma in, låg man i vänsterfilen kom man upp i 50 och högerfilen betydligt långsammare. Lyckades för första gången komma in på gymmet när det inte var öppet ;) äntligen. Så har nu varit på gymmet vid Södervärn, föredrog maskinerna där men löpbandet vid triangeln vinner. Tränade lite över två timmar innan jag tog mig hem igen.

Nu jobbar jag på pappas utmaning att lyckas elda upp all veden som är sågad. Lite korkat för vinner pappa får man betydligt mer att göra ikväll med veden. Men klart jag går in för det :) Plugg.nu

Vilken bild ser trevligast ut???

Kom hem

Fick insprutat tuberkulin i armen och ska in på fredag igen, man ska alltså hoppas på att man får en bula som är mer än 5 mm stor för annars måste man vaccineras, detta vaccinet ger ett fult ärr, som helt ologiskt ges på överarmen. Frågade varför man inte satte det någonannastans, lite mer diskret, tradition trodde hon svaret var.

Sprang på gymmet, gillar faktiskt systemet med att löpbanden har fläkt och man får kalluft i ansiktet = jag kan springa 5,6 km utan att det syns något på mig. Lyckades därefter ta mig hem. Gick kvällsrunda med Ariella, vovve och pappa och där stod grannarna och grävde loss sin bil från diket, självklart där vallarna lägger sig högst och diket som djupast. Nu delar jag och Maja på ben och jerrys strawberry cheesecake

Snöstormen?

Ja vart tog den vägen. Efter helgen känner man sig verkligen blåst, red Sessan och Belle både lördag och söndag utomhus, man höll verkligen på att blåsa av. När vi var inne i skogen var det dock mycket roligare. Hela helgen har det varit varning för snöstormen måndag kväll. Så efter att ha spenderat dagen med att göra praktiskt prov i skolan (räknade leukocyter i diffar), hem och fixa djuren, springa med Ariella och få lite värme i huset. Åkte jag tillbaka in till Malmö igen, åt i vår lägenhet med mamma, sov i farmors lägenhet. Kollar ut på morgonen vilken besvikelse, lite snöpuder har kommit. Visserligen hade de kommit mer ute hos oss men iallafall. Pluggar nu till klockan 14 då är det dags att gå till infektionskliniken för att göra det obligatoriska testet av tuberkulos, sedan får jag se om det går att ta sig hem igen.

Blogga är verkligen min grej?

Nu har det gått ett bra tag sedan sist igen. Här händer det visserligen inte mycket nytt. Har börjat på nytt gym i Malmö istället, varit lite krångel med kortet för att komma in annaras kan jag nog komma att vänja mig vid det. De små hästarna får som vanligt sin motion. Sprungit fem kilometers rundan, får tyvärr redan känningar i benhinnorna, synd med tanke på att jag tänker tävla i sommar oberoende deras åsikt om det hela.

Har ridit älskade lilla Belle, både igår och idag. Fina fina hästen, skulle jag köpa häst just nu hade det blivit honom, med tanke på hur min motivation med hästar sjunkit under vintern kan jag snabbt konstatera att denna hästen hade kunnat bota det snabbt. Även ridit Sessan idag. Nu är det tillbaka till studierna igen, suck. Huset är även städat idag inför visningen imorgon

Huvudvärk gånger 100

Ja huvudvärk har jag alltid, men efter att ha spenderat fem timmar med att sitta och kolla i mikroskop så är huvudet helt väck. Lyckades ta mig hem i alla fall. Gick en lite runda med alla djuren och sedan har jag och Presso legat i soffan och kollat film. Tanken var egentligen att plugga men ingen mening när huvudet är såhär illa. Sprungit korta 2km med Ariella sedan, ibland är det bra för skallen, men idag gjorde det inte någon skillnad. Nu ska jag sega mig igenom resten av kvällen

Bra träningspass

Både igår och idag har jag pluggat hemma, igår höll jag på med sammanfatting av hematologi och transfusionsmedicin. Idag är det instuderingsfrågor som gäller.

Stackars lilla vovven blev rakad igår(ryggen) som har fått växa vilt nu under vintern, så nu ser han stilig ut igen. Han är nog inte lika lycklig själv, är ju kallt. Så nu har han fått ett innetäcke och ett utetäcke. Blev badad imorse också så han spenderade hela förmiddagen med att ligga framför brasan och torka.

Blev ett pass med sessan idag och igår blev det en riktig genomkörare på gymmet. Började med att springa 5,4km, utfall, sedan maskiner både ben, armar, mage, stretching och så lite avslutande cykling. Troligen sista träningen på det gymmet, löser nog nästa kort i Malmö istället.

Nu är det dags att väcka lilla vovven och ta av hans gröna lilla fleece och gå och fodra hästarna.

Djur i maten

Upp tidigt och morgonpromenad med de små, åkte hemifrån kvart i sju. Skolan till 12, välja ut min nya lampa. Hem och åt maten från igår, halvvägs genom maten kollar jag ner och ser en stor larv cirka 2 cm, spotta ut maten jag hade i munnen och sedan mådde jag lite illa resten av dagen, väldigt psykiskt. Hemma ett litet tag innan snabbt iväg, ett stopp, gymmet, tippen, köpa lucern och handla mat. Sedan hem och laga mat, tinade upp kyckling fileerna och skivade det, så blev det i slutändan kycklingcurryhamburgare. Gott!! Kvällsrunda sedan är jag slut igen. Imorgon blir det iaf hemmastudier!!

Bra helg med fel fokus

I lördags var en sådan perfekt dag, hela huset städades, jag var med när Sessan provreds och red henne lite där. Red Somi med Sara, fina lilla pållen har gjort nytta att ha någonstans där man kan rida vettigt! Och efter att ha haft brist på ridhus så länge är det störtskönt att bara kunna gå ut genom stalldörren och in i ridhuset, sweet, men fort går det att galoppera den lilla, känner sig direkt som en galen ponnyryttare igen! :) Fine i sig att plugga men jag tycker inte om att sitta still!!!! Skönt att bara sitta ner när man äter under dagen, melodifestivalen på kvällen och fick gått igenom ett kapitel i hematologi.

Idag hämtade vi 35 höbalar till, men ville inte lasta ur dem innan visningen och få hö överallt. Städade över huset igen (dammsuga), fixa stall och allt klart. Handlade och åkte hem till min faster. På kvällen blev det att tömma allt hö igen. Upp tidigt imorgon


Maten som serveras när man inte vill laga något alls i det städade köket:

RSS 2.0