Lång lång dag med föreläsningar

Idag räckte det inte med en gästföreläsare utan två stycken, fyra timmar på förmiddagen och tre timmar på eftermiddag. Den ena var faktiskt bra, men annars märks det fortfarande att de inte är vana föreläsare, precis som med allting annat, some people have it!

De två närmaste dagarna är det hemstudier och sedan två dagars laborationer, sweet. Annars har inte så mycket hänt idag. Hästarna fick bara kvällsrunda idag, Ariella två gånger men en 800 meters löpning på vägen hem bara för att vi inte orkade gå i kylan. Godnatt allihopa, sluta plugga nu så man orkar igen imorgonbitti :)

Onyttig eller nyttig? Det är frågan

Har skött den senaste veckan hur bra som helst. Gymmet idag igen, för första gången på länge körde jag mitt "berg och dalbanan" program på löpbandet, innebär att man ställer in den på en viss nivå och program, så varierar den tempo och lutning efter detta. Härligt jobbigt. Har tyvärr tryckt i mig lite för mycket chips nu under eftermiddagen, så ligger nog ändå back inför veckan.

För att Atinka ska må så bra som möjligt, så går vi nu morgonrunda samt lunchrunda. Ariella får på kvällen antingen gå en längre promenad i högre tempo eller springa med mig. Idag i det tråkiga vädret gick vi tre rundor i Atinka tempo istället på asfalten.

Börjat plugga på cellbiologin i helgen så ska fortsätta med det nu ikväll tills jag helt enkelt inte orkar längre :)

Halt

Ska erkänna att jag faktiskt för första gången har halkat omkull ute på blankisen när jag sprang med Ariella igår, gick från snö ut på ren is och samtidigt drog Ariella lite litegrann i grimskaften, men lite kul hade kunnat åka en bra bit efter Ariella på det sättet om jag hade velat, men var bara att resa sig upp, kolla att ingen såg (bra att springa i mörkret) och springa vidare som om inget hänt.

Har gjort min effektiva 3 in one, där jag kollar på lilla släpet, kör iväg, stannar och mockar till Ronja, kör vidare och tömmer det lilla släpet, kopplar av det och kör vidare till Skurup. Gymmar. Kör tillbaka och kopplar på släpet ibland. Effektiv som få.

De senaste veckornas löpning har redan gjort nytta på Ariella iaf, hon har musklat på sig riktigt fint, jag tycker väl inte det syns än, men kommer nog. Har inte bestämt hur jag ska göra med Saras förfrågan om att springa ett maraton i sommar, visst att jag är envis och kan springa på ren vilja om jag vill. Hade gärna sprungit 1-2 mil, men en hel mara det vet jag inte om jag har i mig riktigt. Får se när isen smält så jag kan springa lite längre.

Vem är äldst gubben eller skägget???

Ha en trevlig kväll, efter delfinalerna i melodifestivalerna har vi kommit fram till att producenterna INTE vill att Sverige ska vinna två år i rad (för dyrt?) inga möjliga vinnarlåtar med

Måndag?

Helt galen tidsuppfattning har jag haft denna vecka, var ju hemma i måndags och pluggade inför tentan. Så i tisdags trodde jag det var onsdag, onsdag var tisdag och så vidare, och nu när man kan vara nöjd över att det är fredag så har jag känslan att det är måndag. Smart

Skulle haft en fyra timmars föreläsning idag, det gick så långsamt. Efter 55 minuter slutar vi med hennes ursäkt att vi gått så fort fram så nu var det slut? Hade hunnit med alla hennes föreläsningar på ett tillfälle istället för fyra. Hade sparat mig restid iaf.

Polisen blinkade lite fint på mig när jag körde hem, Malin ringde precis när jag skulle starta, så missade den. Annars går det på 100 % automatik att starta och stänga lyset på stora bilen. Har spenderat en bra stund i två olika telefonköer, fräck utveckling av dem sedan jag sist gjorde det. Har handlat och ska laga mat :)

Gymmet är så klart avklarat, lite kondition och så genomkörare på axlarna och lite rygg, mage. Körde utfall igår så benen fick vila idag. Blir nog lite löpning med Ariella också, hoppas det inte är riktigt lika halt idag, igår var det livsfarligt att springa

Obligatoriskt

Efter två föreläsningar förstår man varför lärarna har satt detta som obligatoriskt, föreläsarna är inte utbildade, fyra stycken som håller en föreläsning var, utan att ha kontakt med varandra och om samma ämne. Allt är en väldigt dålig kombination! 2,45 timmar med en lärare som i princip sa samma som läraren igår, bröt dock på gullig norska. Slutade med att de flesta på bakersta raden hade fina flätor i håret, märks jag inte knoppat en häst på länge, värkte i fingrarna

Har spenderat eftermiddagen med att skicka in ansökningar om sommarjobb, förutom gymmet och löpning med Ariella

Helt slut

Igår eftermiddag fungerade jag helt och hållet på energidrickan, red som sagt ett pass på Sessan, duktig flicka idag fick vi igenom högersidan också, börjat blir riktigt trevlig i både skritt och trav nu. Galoppen är dock inte alls som den ska än, har hon inte ork tilll.

Idag var jag på plats på skolan 7,30, skulle börjat 8,15 men det blev 9,15. till 10,30 och sedan inget till 11,30 (inte meningen att det skulle bli så), sedan 30 minuter och så lunch vid 12-13,15. Kändes som att alla var lite övertrött efter igår. Sofia har underhållit alla idag. Sedan den mest meningslösa föreläsningen någonsin, hur kan man prata om en sak i 2 timmar och 45 minuter utan att komma någonstans. Mer än halva klassen var borta innan föreläsningen var slut. Sedan ner till orkanen och plugga där till 18,25. Så hemma sent, mockat och fixat klart där. Nu är jag helt slut. Jobbigt att vara så trött i huvudet utan att ha rört sig alls

Minimarshmallows min nya bästis

Precis kommit hem efter att ha skrivit tenta, de flesta andra tyckte det gick katastrof, jag tyckte det gick bra :) kombinerade energidrickan idag med minimarshmallows vilket är perfekt sockerchock mot huvudvärken. Kört ett pass på gymmet och ska äta nu innan jag åker och rider Sessan. Inget plugg idag!!

Kvällen innan

Nu är det en sista kvälls och natts plugg innan tentan börjar 8,15 imorgonbitti. Är i det vanliga läget att nu vill jag bara göra den, så det blir överstökat, har spenderat så mycket tid på det nu. Usch!

Har skött mig såpass så Ariella har jag varit ute och sprungit med och ett tag på gymmet. Krävs för att vara i form för att sitta stilla imorgon också!!

Ariella bus

Fortsatt med mina instuderingsfrågor, är nu uppe i 104 stycken. Hoppas precis det kommer på tentan som jag har fördjupat mig i. Annars blev det en liten löprunda med Ariella som fortfarande är väldigt pigg och busig, men fortfarande har ingen av oss halkat även om vi i princip springer på blankis. Samt en timme på gymmet innan fortsatta studier. Livet leker just nu

Senaste dagarna

Har fortsatt varit ägnade åt kemi, har dock övergått från att jobba med boken till att göra egna instuderingsfrågor samt svara utförligt på dessa , en av de kortare svaren är tex detta:

5. Hur mäts leverfunktionen?
Svar: Vid undersökning av levern mäts ASAT, ALAT (dessa två kallas aminotransferaser), ALP, bilirubin, GT. Isolerad stegring är att något av värdena ökar drastiskt och resterande normala. Mäts för att upptäcka skada samt ställa diagnos. Är ASAT/ALAT kvoten hög visar det på avancerad alkoholleverskada. Om bara ALP är hög och inte GT är sjukdomen någon annanstans än i levern. Fettlever diagnosticeras med ultraljud. Leverbiopsier görs för att diagnosticera och stadieindela leversjukdomar.

Tyvärr måste man gå mycket djupare på det än det där. Annars har jag ridit ett pass på Sessan i ridhuset, duktig flicka även om hon verkade lite trött idag. Hon hade fått snösulor och små isbroddar, fungerade förvånansvärt bra, satt bara och väntade på att hon skulle halka när vi gick på ren is, men inte en enda gång.

Ariella och jag har hållit igång våra löprundor och gymmet har skötts duktigt. Nu är det melodifestivalen

Laborationstenta

Laborationstenta idag, alla hade fått varsin uppgift, jag fick göra en spädningsserie, en reaktionslösning, mäta absorbansen på dessa och göra en standardkurva. Sedan avläsa koncentrationen på mina prover med utgångspunkt från deras absorbans. :) Slutade relativt tidigt och fick direkt veta att det var godkänt.

Gymmet, plugg till tenta och löpning med Ariella tog resten av dagen

Frågestund

Varit på den konstigaste frågestunden inför tenta någonsin, kombinerad föreläsningen med att han ställde frågor. Kombinerat med att han inte alls förstår varför vi inte tycker att det är okej att de lägger ut laborationsgrupper två dagar i förväg och att de inte vill tillåta att vi byter grupper.

Annars det vanliga, gymmet, gå med hästarna, kolla till Ronja som har ont i ögat veterinären är på g. Sedan fortsatta självstudier i kemi. Imorgonbitti är det laborationstenta får se hur det blir imorgon

Hade nog kunnat komma på något roligare än tentaplugg

Blev imorse en morgonrunda med småhästarna sedan fick de gå in igen, vilket inte var helt poppis, men lite hö fick dem på andra tankar. Lite senare kom hovslagaren och fixade hovarna innan de äntligen fick gå ut igen. Sedan var det bara att fortsätta att läsa om syra-bas blodbalansen och lite njurar, vilket underhöll större delen av min dag. Gjorde veckas grovstädning i stallet innan det blev en löprunda med Ariella som var väldigt på hugget idag igen.

Just nu bredvid mig klättrar Myrra i kartonger och försöker komma in mellan dem, tur någon är så lättroad, men bättre än att hon hänger i mina ben

Busunge

Morgonpromenad med de små. skicka in laborationsrapporten, plugga mer, kolla till Ronja som nu lyckats smäll huvudet i väggen och har lite ont i ögat. Gymmet, längre öppettider så nu hinner jag det på helgen också. Gått Åsnerundan med Ariella på kvällen, idag var skrället busig, hade varit en perfekt dag att åka pulka efter henne. Sötnos tyckte vi skulle springa idag, men det hade jag redan gjort på träningen


Snöiga ponnisar

 

snöstyltor

Snart är det slut med det iaf på Sessan, skos med snösulor nu. Red upp till ridhuset idag och fick hoppa av och slå av dem. Sedan krävs det att man hoppar av för att öppna ridhuset och såklart när man går därifrån. Träning som Sessan verkligen behöver, sista två omgångarna stod hon som ett ljus. Nu går det att runda henne fint runt vänster skänkeln även om hon fortfarande står emot på höger sidan. Samt att vi orkar galoppera lite längre även om det inte ser bra ut alls där, men det tar sig. Två snorungar ropade Elvis Presley till henne när vi red hem

Annars gymmet och kolla igenom den i princip färdiga laborationsrapporten. Atinka fick gå en lite längre runda idag, men fortfarande kör vi skritt på plant underlag, stora snöflingor precis innan jag tog in dem, helt täckta var gullungarna

Atinka är frisk

Igår var jag iväg med hästarna hos veterinären, Atinka blev friskförklarad. Ordinerad hyaluronsyra i maten, något för mig också kanske? Ariella hade samma vikt som för 6 veckor sedan, atinka hade gått ner 1 kg den senaste veckan...jag som försöker göda henne och banta ner Ariella.

Annars är jag fortsatt fast i min laborationsrapport, även idag

Inställt

Förstår mig inte på att lärare alltid klagar så mycket på eleverna, kom i tid, lämna in i tid etc. Kommer de däremot försent pga ett inställt tåg är det inget konstigt, men vi skulle ha tagit ett tåg tidigare såklart. Idag körde jag in till Malmö helt i onödan för det obligatoriska studiebesöket var inställt. Jag kollade hemsidan kl 9 och körde hemifrån 12 efter att ha pluggat under dagen. klockan 10 hade hon lagt ut att det är tyvärr inställt. Så bara att köra hem igen.

Fick med transporten hem full med lastpallar, så än en gång backat upp för infarten och lyckats vinkla in det åt andra hållet så att jag skulle få kort att gå. Vilken isgata det var imorse, konstigt med så få trafikolyckor, men var nog tillräckligt tydligt för att folk skulle tänka till lite. Nu är det plugga tills jag somnar som gäller

Snö eller regn

För tillfället har vädret ingen aning om det planerar att bli varmare eller fortsätta vara kallt. Ariella och jag har kommit igång med löpträningen lite mer, en 4 km runda i kylan, dock inte på isväg denna gången.

Helgen har ägnats åt städning inför husvisningen och plugg. Idag har det varit 3,5 timmars studier i klinisk kemi, varit på tippen, gymmet, handlat. Samt backat uppför infarten då släpet inte skulle kopplas av utan användas imorgon, utan en enda upprätning, skills på det!!

Nu är det dags att skriva färdigt min laborationsrapport innan jag ska starta brasor och laga mat. Fast med tanke på hur kallt det är ska jag börja med brasorna istället!!


Ny månad mer plugg

Nu är alla laborationer klara och jag kan konstatera att jag är ganska normal, allt från glukosbelastning, blodgasanalys, kolesterol, CRP, bilirubin, kreatinin och ja allt det andra vi gjorde. Alla värden är normal, kreatinet visade relativt högt värde = muskelcellerna jobbar bra, alltså mest fysiskt aktiv av dem jag jämförde med.

Just nu smälter all snön så nu står allt i vatten istället, hästarna har än en gång övergått till att vara flodhästar istället, då de har en egen sjö i hagen. Så har klafsat runt därnere och försökt behålla skorna på fötterna och fått mockat hela hagen, man får passa på när det inte är fruset.

Från jag hoppade av tåget i Skurup har jag lyckats hämta släpet från verkstaden, handla mat, gymmet, (mocka hagen), motionera hästar, laga kycklig och broccolipaj OCH baka bröd. Utan några som helst problem, väldigt duktigt av mig tycker jag :)

RSS 2.0