Inför tenta

Imorgon är det tenta, tyvärr har någon kommit på att den ska ligga på eftermiddagen istället för på morgonen där man brukar ha en tenta. Har redan haft en laborationtenta tidigare i veckan som gick galant, dock föredrar jag nog dem praktiska även om det är obehagligt med folk som står och glor över axeln på en och stället kuggfrågor. Fast det var lätt denna gången.
Så idag har det inte blivit ridning eller promenad med småpållar. Som alltid inför tentor har jag skjutit upp allt till dagarna efter, så denna helgen kommer bli hektisk!!!!

Skrämma bilister och dåliga slut

Var ute och gick med mina två småponnisar som vanligt och Espresso, hästarna går alltid på varsin gräskant och travar med, när det kommer en bil tar jag över den ena hästen på andra gräskanten så att de står med huvudena mot varandra och Presso ska då sitta vid mig. Nu för någon dag sedan kom en bil när Presso var lös, jag parkerar hästarna och Presso står som ett fån 15 meter framför mig och bara står och kollar. Han i bilen sitter fint och väntar, så då släpper jag hästarna och går och hämtar hunden, det var först då som han började se livrädd ut. Det är ingen fara, så länge grimskaften ligger på marken så äter hästarna, hade jag däremot lagt dem över ryggen på dem så hade de travat med mig. väldresserade djur! Kan kanske inte sägas om hunden ;)
Har precis läst ut min stora bok på 907 sidor, jag var jättenöjd fram till sista sidorna, storyn var klockren, bra skriven och allt sånt där. men där fanns inte ens ett slut påbörjat, jag som läser så mycket kan klara av många olika sorters avslut och intriger och ja vad som helst, men att skriva en så lång bok och inte ens avrunda, nä FY skäms!!!!!
Förresten så är det Jannis fel att jag bloggar, har väl inget speciellt att skriva om nu när jag pluggar, händer inte riktigt så mycket. Önskar Janni lycka till på sin halka :)
Idag har jag pluggat och rida lite på Ronja för hennes ägare, vilket gick bra.

Tenta-helg

Den senaste helgen har helt och hållet ägnats åt studier inför tentan, vilket inte är det mest underhållande man kan göra! Speciellt inte som vädret de senaste dagarna har varit jättefint! Lite synd om mina två små teddybjörnar dock, de små pållarna har redan satt världens vinterpäls och svetten rinner av dem när vi går vår vanliga runda. Det är då jag får säga att tur det blir kallt snart :)
Sedan jag kom hem från Holland har jag haft min första BE-körlektion, vilket gick helt smärtfritt. När vi gick igenom säkerhetskontrollen bad han mig att förklara säkerhetsvajern och vad den hade för funktion. Jag svarade glatt att om släpet hoppar av från kroken så bromsas släpet. Det är väl så rätt det kan bli? men nej jag skulle förklara hela bromssystemet i släpet, onödig kunskap tycker jag, gift dig med en händig karl eller kör släpet till verkstaden! Vad hjälper det mig att veta bromsskivor och allt det där?
Som innan i sommaren rider jag en häst som heter Bell Man som är en jättefin valack på sju år och nu på sista tiden har jag också ridit ett sto som heter Ronja, som ägaren vill ha hjälp med att sätta igång igen efter lång tid, hon var väl mest orolig att den skulle vara vild, men det är än sålänge en stencool madame!
Läraren har också lämnat ut ett papper med uppgifter och tilllhörande facit, efter ett tag visar det sig att facit är inkorrekt. Slöseri med tid att försöka lista ut vad jag hade gjort för fel!
a
Ariella och Atinka

RSS 2.0